Zelf nog klussen? Kies voor een casco tuinkantoor!

Waarom zou je kiezen voor een tuinkantoor dat nog niet helemaal af is, ofwel casco opgeleverd? Op deze manier kan je de kosten bedrukken, heb je maatwerk in de puurste vorm en kun je zelf wat klussen indien je dit leuk vind om te doen. Lees meer in dit artikel.

Casco tuinkantoor

Waarom zou je kiezen voor een casco tuinkantoor?

Standaard leveren wij onze pods volledig afgewerkt, of turn-key met een mooi Engels woord. Met een casco tuinkantoor bedoelen we een tuinkantoor dat niet 100% is afgewerkt. Waarom zou je hier voor kiezen zullen sommige lezers denken? Dit gebeurt natuurlijk enkel wanneer hiernaar wordt gevraagd. Een casco tuinkantoor kan een aantal voordelen hebben ten opzichte van een volledig afgewerkt tuinkantoor. Denk je dat het iets voor jou is? Lees dan gauw verder en ontdek de mogelijkheden.

Het kostenplaatje van een tuinkantoor

Een tuinkantoor, ideaal in vele situaties en voor vele huishoudens. Echter is het een flinke investering om in één keer te doen. Daarom denken wij graag mee met jou en zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Een casco tuinkantoor kan de kosten van totaal prijs wel wat bedrukken. Dit komt omdat het tuinkantoor niet helemaal is afgewerkt. Je kan zelf aangeven tot hoe ver je het tuinkantoor af wil hebben. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het tuinkantoor wel te laten isoleren en vervolgens zelf de plafond-, muur- en vloerafwerking te doen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de kosten en arbeid die gepaard gaan met het afwerken en inrichten van het kantoor.

Ben je nieuwsgierig naar de prijs van een tuinkantoor? Bekijk dit artikel voor meer informatie. Of stel zelf je tuinkantoor samen met onze 3D configurator en krijg direct een prijsindicatie. Je hebt niet altijd een vergunning nodig voor een tuinkantoor, vraag dit even na bij de gemeente. Lees dit artikel over een tuinkantoor vergunningsvrij bouwen eens voor meer informatie.

Wat is de kostenindicatie van een casco tuinkantoor?

Een casco tuinkantoor is meestal goedkoper dan een volledig afgewerkte tuinkantoor. Je bespaart geld doordat je zelf de afwerking doet en alleen betaalt voor de basisstructuur. Wij werken de casco tuinkantoren af tot en met de isolatie. In andere woorden, je laat de PVC-vloer, plinten, plafond- en muurafwerking achterwegen. Voor de muurafwerking kan je kiezen tussen gipsplaten of spaanplaten. En de vloer wordt standaard afgewerkt met spaanplaten. Wij kiezen vaak voor spaanplaten om het sterk is voor interieurtoepassingen, het is vochtwerend gelijmd en het is gemakkelijk te zagen en monteren. De kosten die je ongeveer kan besparen liggen tussen de €750,- a €2.000,- euro, afhankelijk van het gelpzem afwerkingniveau en het formaat van je pod.

casco tuinkantoor
casco tuinkantoor

Jij vraagt, wij bouwen

Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel. Of het nou gaat over een compleet afgewerkte pod of een casco tuinkantoor, wij bouwen tuinkantoren naar jouw wensen en behoeftes. Wanneer je kiest voor een tuinkantoor dat voldoet aan jouw specifieke behoeften, dan kies je automatisch voor een maatwerk tuinkantoor. Met een snufje creativiteit vanuit onze vakmannen en adviseurs kom je altijd tot de geschikte oplossing. Geef duidelijk bij ons aan tot hoe ver het tuinkantoor mag worden gebouwd. Dan komen wij zo snel mogelijk met een vrijblijvende offerte. De uitkomst hiervan is uiteraard te bespreken.

De casco optie die wij vaak voorbij zien komen is een tuinkantoor met toilet. Dan wordt de pod compleet afgewerkt behalve de aparte toiletruimte. Hier kan je zelf een toilet plaatsen, door een aannemer of wellicht komt er een sanitair specialist het toilet installeren.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Een andere reden om voor een casco tuinkantoor te kiezen is omdat je zelf gezegend bent met 2 rechterhanden. Er moeten een aantal dingen echt gebeuren als je kiest voor een casco tuinkantoor. Ten eerste de muren en het plafond afwerken naar wens, de vloer voorbereiden en leggen en ter bescherming van de wanden en het mooier maken van de vloer.

Wat kan je zelf oppakken als je kiest voor een casco tuinkantoor?

Kun je zelf de muren en het plafond stucen of behangen en ben je handig genoeg om een vloertje te leggen, dan is een casco tuinkantoor een geschikte optie. Maar je kan het natuurlijk ook grootser aanpakken, door zelf een toilet, keuken of badkamer te plaatsen.

Je kan zelfs bij ons aangeven dat we een toilet, keuken of badkamer voorbereiden door middel van een water toe- en afvoer en dat je het zelf plaatst. Met een casco tuinkantoor kan je de binnenkant van het kantoor naar eigen wens indelen. Of bouw bijvoorbeeld zelf een muurtje om de pod anders in te delen. Om de pod helemaal af te maken kun je hem vanzelfsprekend zelf helemaal inrichten en aankleden naar eigen wens.

We zien wel eens voorbijkomen dat het tuinkantoor wordt uitgebreid met een overkapping. Ook de schutting, schuur of poort worden af en toe bekleed met de gevelbekleding van het tuinkantoor. Wij leveren dan graag (tegen bijbetaling) meer hout van de gevelbekleding. Dit zorgt voor een mooi geheel van jouw tuinkantoor.

Casco tuinkantoor in Arnhem
Casco tuinkantoor in Arnhem

Voordelen van een casco tuinkantoor

Zoals hierboven al een beetje toegelicht zitten er een aantal voordelen vast aan het kiezen voor een casco tuinkantoor. Hieronder staan ze overzichtelijk op een rijtje:

  • Je kan de kosten bedrukken
  • Het tuinkantoor is eerder klaar
  • Je creëert perfect maatwerk op deze manier
  • Je kan zelf je creativiteit toepassen
  • Het biedt flexibiliteit omdat je het zelf kan aanpassen van binnen

Kortom, er zijn verschillende voordelen aan het kiezen voor een casco tuinkantoor. Naast deze voordelen heeft het uiteraard dezelfde voordelen als een tuinkantoor dat kant en klaar in de tuin wordt geplaatst. Het kan een ideale oplossing zijn als je behoefte hebt aan extra ruimte om te werken en je de voordelen van een buitenruimte wilt benutten.

Multifunctioneel inzetten

Naast dat je met een casco tuinkantoor een ideale thuiswerkplek kan creëren, tover je het casco tuinkantoor eenvoudig om tot een praktijkruimte aan huis, gastenverblijf in de tuin of tuinkamer in de tuin. Ook leveren we casco tuinkantoren met berging aan. Ook zien we wel eens voorbij komen dat er doordeweeks hard wordt gewerkt in de pod en in het weekend wordt het met eenvoudige twist omgetoverd tot gastenverblijf of tuinkamer om in te chillen.

Kom de productieprocessen bekijken in onze productiehal

Wij bouwen onze tuinkantoren prefab in onze productiehal. Om een beter beeld te krijgen van onze tuinkantoren, adviseren wij om langs te komen in onze productiehal. Hier staan altijd een aantal pods in aanbouw. Zo kun je ook zien hoe een casco tuinkantoor er uit ziet. Uiteraard is bij ons alles bespreekbaar omdat wij enkel maatwerk tuinkantoren leveren. De wensen en behoeften van iedere klant zijn net weer anders. Samen met een van onze adviseurs loop je tijdens een bezichtiging een rondje in de productiehal en zie je de verschillende opties in het echt. Denk aan een keuken, toilet of badkamer. Maar ook zonnepanelen, een sedumdak en de verschillende deur- en raammogelijkheden.

Tijdens het bezoek in onze productiehal zie je verschillende modellen staan. Wij bieden 2 modellen aan, het Alpha en het Beta model. Het ontwerp is namelijk zo gemaakt we met deze twee modellen alle wensen en behoeften kunnen verwezenlijken. Bekijk onze reviews om te zien wat onze klanten zeggen.

casco tuinkantoor

Voor meer informatie kun je de brochure aanvragen of contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij kijken graag mee naar een gepaste oplossing voor jouw casco tuinkantoor. Voor nu kun je onze projecten bekijken, je eigen pod samenstellen in onze 3D configurator of een kijkje nemen op onze social media kanalen, Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en TikTok. We hopen dat de boodschap duidelijk is: eigenlijk is alles bespreekbaar, wij gaan graag aan de slag om voor jou een plek te creëren waar je je fijn voelt. Goed werk begint immers met een fijne werkplek. Wil je een tuinkantoor zakelijk afnemen? Bekijk hier de mogelijkheden. Den bijvoorbeeld aan verschillende lease vormen.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Onze pods worden standaard afgewerkt met chique vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous.

De pods worden opgebouwd op een stalen frame en zijn voorzien van hardhouten kozijnen, antraciet zwarte regenpijp, hardhouten (bankirai) vlonderplanken in het voorportaal, EPDM dakbedekking, optioneel groen Sedum Dak en natuurlijk de stroom- en internetaansluiting (aanvoer)

Na akkoord op de offerte werken wij standaard met een aanbetaling en een vervolgbetaling voor levering. Andere betaalperiodes of termijnen mogelijk in overleg.

Onze pods zijn verkrijgbaar vanaf 22.200 euro, download onze brochure voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan via www.opuspod.nl/offerte

Naast het kopen en daarmee direct afbetalen kun je bij ons ook zakelijke een tuinkantoor leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor een periode van 2, 3, 4 of 5 jaar. Na deze periode volgt er een restwaardebedrag en daarna is de pod van jou. Het betreft een optie tot koop, dus je bent niet verplicht de pod na de termijn te kopen.

Veel van onze klanten financieren de pod via hun hypotheek, in dit artikel vind je daar meer informatie over.

Je dient zelf de stroomvoorziening en internetkabel te voorzien tot aan de pod. Het is mogelijk hier een elektricien voor in te schakelen. Indien je voor climate control kiest is het verstandig om de gehele pod aan te sluiten op een nieuwe groep in de meterkast óf de groep waarop je de pod wil plaatsen te laten berekenen door een elektricien.

Wij sturen altijd een document toe met voorbereidende instructies wat betreft stroom & internet. Indien je het werk uitbesteed aan een elektricien weet hij/zij exact wat er dient te gebeuren.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Indien we de pod met sanitair leveren is dit aannemelijk. Wij leveren een werktekening aan met daarop indicatief de plek waar riool en water aan/afvoer aanwezig dient te zijn zodat wij bij plaatsing van de pod de installatie kunnen voorzien.

Onze pods worden altijd voorzien van minimaal 1 ventilatierooster. Daarmee kan, gebaseerd op de hoeveelheid binnenruimte, de juiste ventilatie worden voorzien.

Ramen kunnen optioneel voorzien worden met draai-/kiep functionaliteit.

Onze pods worden altijd uitgerust met minimaal 2x dubbele stopcontacten en 1x internetaansluiting. Eventuele extra enkele- of dubbele stopcontacten zijn altijd mogelijk.

Wat betreft de fundering werken we in de basis op 3 manieren.

  1. Door middel van zware gewapende funderingstegels
  2. Door middel van schroeffundering
  3. Op een bestaande fundering, mits deze aan de nodige eisen voldoet

De keuze hierin is mede afhankelijk van de ondergrond op jouw adres. Zo kunnen we bij een stevige zandgrond gebruik maken van funderingstegels, maar adviseren we bij nattere ondergronden gebruik te maken van schroeffundering. Neem contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen en ontzorgen graag.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.