Sporten in je OPUS pod home gym

Een aangename ruimte om te sporten in je eigen home gym, ook wel bekend als een privé fitnessruimte. Wie zou daar niet van dromen? Voor sommigen kan het als een overbodige luxe klinken, maar het heeft zeker voordelen die sportliefhebbers zullen waarderen. In vergelijking met een lidmaatschap bij een lokale sportschool heeft een home gym verschillende kenmerken die juist maken dat je hiervoor wilt kiezen.

Home Gym

Een comfortabele plek om te sporten in je home gym, ofwel privé fitnessruimte. Wie wil dit nou niet? Het is voor sommigen wellicht overbodige luxe maar het biedt wel de nodige voordelen die sportievelingen onder ons prettig vinden. Ten opzichte van een lidmaatschap van de lokale sportschool heeft een home gym verschillende eigenschappen waarom je juist hier voor wil kiezen. De OPUS – home office pod, die over het algemeen als tuinkantoor wordt ingezet, biedt de ideale oplossing die voldoet aan jouw wensen!

Wat is een home gym?

Een gym in de tuin komt in verschillende maten en vormen. Voor de een is het een overgebleven slaapkamer en de ander heeft speciaal de kelder omgebouwd. Maar wij bieden een vrijstaande fitnessruimte aan om achter in je tuin te plaatsen. Sporten in een groene omgeving, wat wil je nog meer! Behaal je persoonlijke fitnessdoelen zonder naar een externe sportschool te gaan waar je vastzit aan openingstijden, moet wachten tot je bepaalde apparaten kan gebruiken en waar comfort en privacy samenkomen.

Stel je OPUS pod buiten gym zelf samen in onze 3D configurator en binnen 12-15 weken sta je te sporten. Zo creëer je je sportruimte op maat. Onze ruimtes worden altijd netjes geïsoleerd zodat je in een comfortabel klimaat kan sporten gedurende het hele jaar. Zet je gewenste fitnessapparaten in de home office en ga direct aan de slag om aan je fitnessavontuur te beginnen!

Alle voordelen van een home gym opgesomd

Voordeel 1. Gemak en Gemak en toegankelijkheid

Het hebben van een home gym betekend dat je op elk gewenst moment kunt trainen, 24/7, zonder rekening te hoeven houden met de openingstijden van een externe sportschool. Daarnaast hoef je niet te wachten op het gebruik van apparatuur en je kunt je trainingsschema volledig aanpassen aan je eigen agenda. Een vrijstaande buiten gym kan worden aangepast aan jouw trainingsbehoeften en fitnessdoelen waarbij gemak en toegankelijk voorop staan.

Voordeel 2. Privacy en comfort

In je privé fitnessruimte kun je trainen in volledige privacy. Je hebt geen last van andere sporters of wachtrijen voor de apparatuur. Bovendien kun je je fitnessruimte naar eigen smaak inrichten, met de apparatuur en muziek waar jij jouw voorkeur aan geeft, waardoor je een comfortabele en motiverende omgeving creëert. Ook kan je er voor kiezen om de deuren open te zetten om lekker in de buitenlucht te kunnen sporten. Combineer de binnenruimte met de buitenruimte wanneer het weer het toelaat.

Voordeel 3. Besparing van tijd en geld

Het hebben van een home gym kan uiteindelijk kostenbesparend zijn. In plaats van tijd te besteden aan het reizen naar en van de sportschool, kun je die tijd besteden aan effectieve trainingssessies. Je bespaart ook geld op maandelijkse lidmaatschapskosten en brandstofkosten voor je vervoer. Daarnaast heeft het vaak een positieve invloed op de waarde van je woonhuis tijdens de verkoop van het huis. Uiteraard kan je er voor kiezen om de tuin gym mee te nemen tijdens een verhuizing. Ook is de vrijstaande buitenruimte multifunctioneel inzetbaar. Klaar met je sportcarrière? Zet de ruimte in als tuinkamer, gastenverblijf in de tuin, thuiswerkplek of praktijkruimte aan huis.

Voordeel 4. Hygiëne en veiligheid

Met je eigen buiten gym heb je volledige controle over de hygiëne en schoonmaak van de apparatuur. Je hoeft je geen zorgen te maken over het delen van apparatuur met anderen, wat de kans op infecties of ziektes vermindert. Bovendien kun je je trainingsruimte veilig inrichten, vrij van risico’s die je mogelijk in een openbare sportschool zou kunnen tegenkomen.

Voordeel 5. Persoonlijke aanpassing

In je privé fitnessruimte kun je de apparatuur en trainingsomgeving aanpassen aan je eigen behoeften en (trainings)doelen. Je kunt de juiste apparatuur selecteren op basis van je trainingsvoorkeuren, of het nu gaat om krachttraining, cardio of flexibiliteitsoefeningen. Bovendien kun je de ruimte personaliseren met spiegels, matten, tv-schermen of andere accessoires die je helpen bij je workouts.

Voordeel 6. Familie- en sociale interactie

Een home gym kan ook een plek zijn waar familieleden en vrienden samenkomen om samen te trainen. Je biedt heb de gelegenheid om gezonde activiteiten op te pakken en elkaar te motiveren. Bovendien kunnen thuis workouts een geweldige manier zijn om quality time door te brengen met je partner, kinderen of huisgenoten.

Voordeel 7. Continuïteit en Consistentie

Het hebben van een buiten gym vermindert de kans op excuses om niet te trainen. Slecht weer, drukke sportschooltijden of lange reistijden zijn geen belemmeringen meer. Dit helpt je om consistent te blijven trainen en je fitnessdoelen te bereiken.

De benodigdheden om je home gym in te richten

De essentials voor een vrijstaande fitnessruimte aan huis zijn uiteraard de ruimte, een OPUS pod, fitnessapparatuur en overige opties om nog meer comfort toe te voegen. Wij raden aan om een dubbele schuifpui of dubbele openslaande deuren te kiezen zodat je de ruimte goed kan ventileren. Ook is een Climate Control Systeem (Airco) geen overbodige luxe om heel het jaarrond in een gekoelde omgeving te kunnen sporten. Denk goed na over het benodigde fitnessapparatuur, welke apparaten en gewichten heb je nodig en hoe veel ruimte neemt dit in beslag. Bereken dit door naar de grootte van de vrijstaande trainingsruimte.

Naast de inrichting van de fitnessruimte, is opbergruimte voor de overige sportspullen ook geen overbodige luxe. Een home gym met berging is daarvoor een ideale uitkomst. Denk aan het opbergen van je wielrenfiets. Wij hebben al eerder ophang-oplossingen gezien in de berging van onze pods. Maar ook kan de berging worden gebruikt voor tuingereedschap en dergelijken.

Ben je lekker aan het sporten in je eigen buiten gym maar moet je plots naar het toilet. En wil je niet worden afgeleid door het dagelijks leven? Kies dan voor een fitnessruimte aan huis met toilet. Ook kan je kiezen voor een keukenblok om je bidon te vullen en sportdrankjes koud te leggen. Of kies voor een badkamer zodat je direct na het intensieve sporten kan douchen en fris en fruitig aan de rest van de dag beginnen.

Meest gestelde vragen over een privé fitnessruimte

Heb ik een vergunning nodig voor een vrijstaande home gym in de achtertuin?

Over het algemeen is het in de meeste gemeenten niet nodig om een vergunning aan te vragen. Toch raden wij uit voorzorg altijd aan om dit na te gaan bij de gemeente waar in je woont. Iedere gemeente heeft net een ander beleid wat betreft vergunningen. Je kan het beste kijken bij het omgevingsloket of je een vergunning nodig hebt voor jouw bouwwerk. Heb je wel een vergunning nodig? Geen zorgen! Ook daar weten wij raad mee.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een home gym?

De benodigde ruimte varieert afhankelijk van de apparatuur en de activiteiten die je wilt doen. Over het algemeen heb je minimaal een ruimte van enkele vierkante meters nodig om comfortabel te kunnen bewegen tijdens je trainingen. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor de apparatuur en om oefeningen veilig uit te voeren.

Wat zijn de kosten van het opzetten van een buiten gym?

De kosten van een fitnessruimte aan huis kunnen sterk variëren, afhankelijk van de apparatuur die je kiest. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in kwalitatieve apparatuur die lang meegaat, maar dit kan duurder zijn. Het is ook mogelijk om met beperktere middelen een functionele home gym op te zetten. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en prijzen te vergelijken bij verschillende winkels en online retailers. Onze pods worden gebouwd in onze eigen productiehal in Nistelrode. Wanneer de prefab sportruimte klaar is, wordt deze geplaats op de gewenste locatie met behulp van onze vaste vervoerspartner.

Heb je interesse in een fitnessruimte van OPUS pod in je tuin? Twijfel je of daar bijvoorbeeld wel of er genoeg ruimte voor al je apparaten is? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden. Stel zelf je buiten gym samen in onze 3D configurator en krijgt direct een goed beeld van je nieuwe fitnessruimte. Twijfel je of een OPUS pod überhaupt iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS – home office pods te komen bekijken in onze productiehal. Wil je nog wat inspiratie over hoe je fitnessruimte er uiteindelijk uit zal zien in je tuin, bekijk onze social media kanalen: InstagramFacebookLinkedInTikTok en Pinterest.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Ja, binnen bepaalde kaders. De volledige productie vindt plaatst in eigen beheer (excl. productie van staal en glas). Dit maakt ons zeer flexibel in het kunnen voorzien in alle mogelijke wensen. Zowel op het gebied van afmetingen, vormgeving, voorzieningen (als sanitair), materiaalkeuze als inrichting is maatwerk mogelijk. Op dit moment bouwen wij niet groter dan 8,00m bij 4,00m.

Onze pods zijn standaard goed geïsoleerd, voorzien van dubbel (HR++) glas en voorzien van verwarming. Wij adviseren (zeker gezien de steeds hetere zomers in Nederland) voor comfort ook vaak de climate control te overwegen. Deze kan naast verwarmen ook koelen en ontvochtigen en zorgt daarmee altijd voor een comfortabel klimaat. WiFi te besturen middels een app. Optioneel kunnen de pods worden voorzien van vloerverwarming.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.