Creëer meer ruimte met een bijgebouw in de tuin

Een bijgebouw in de tuin kan zo veel meer zijn dan een extra hok. In potentie is het een zorgvuldig ontworpen uitbreiding van je woonruimte die jouw tuin omtovert tot een multifunctionele, stijlvolle ruimte, perfect geïntegreerd met je huis. Elk ontwerp wordt op maat gemaakt om aan je specifieke behoeften te voldoen, of het nu gaat om een eenvoudige opbergruimte, een uitgebreide hobbykamer of een complete werkplek. Onze OPUS Pods combineren praktische bruikbaarheid met architectonische verfijning, gebruikmakend van duurzame materialen zoals thermowood om niet alleen de esthetische waarde van je tuin te verhogen maar ook de leefbaarheid en marktwaarde van je eigendom te verbeteren. Of je nu een plek voor ontspanning, creativiteit, of professionele doeleinden zoekt, onze bijgebouwen verhogen zowel de functionaliteit als de uitstraling van je tuin en helpen je zo het maximale uit je woning te halen.

Tuinkantoor WeespGastenverblijf in AmsterdamOPUS pod tuinkantoor in DuivenOpus Pod - Tiny House Veluwe
1 / 7

Op maat gemaakt bijgebouw: perfect afgestemd op jouw behoeften

Bij ons staat maatwerk centraal in elk ontwerp van onze bijgebouwen, die volledig zijn afgestemd op jouw persoonlijke wensen en levensstijl. Of je nu een compacte of ruime tuin hebt, wij zorgen ervoor dat jouw bijgebouw naadloos aansluit bij de beschikbare ruimte, van een knusse studio tot een uitgebreid gastenverblijf. Elk houten bijgebouw op maat is ontworpen met aandacht voor de details die belangrijk zijn voor jou, zoals de plaatsing van extra ramen voor meer natuurlijk licht of specifieke aanpassingen zoals een bijgebouw in de achtertuin of als vrijstaande structuur in de tuin.

Onze bijgebouwen variëren van eenvoudige prefab ontwerpen tot complexe, op maat gemaakte constructies, zoals tuinhuis bijgebouwen of zelfs complete mantelzorgwoningen, elk vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame materialen zoals ecologisch verantwoord hout en isolerend glas. Deze materialen garanderen dat jouw bijgebouw voor in de tuin niet alleen vandaag een prachtige toevoeging is, maar ook een duurzame investering voor de toekomst. Zo bieden we een veelzijdige oplossing die perfect past bij jouw tuin en jouw levensstijl, of je nu een bijgebouw in de tuin of een specifieke bijgebouw op maat configuratie nodig hebt. Met OPUS Pod kun je erop vertrouwen dat elk detail met zorg is overwogen, zodat jouw nieuwe ruimte volledig voldoet aan jouw verwachtingen en functionele eisen.

Kan je niet wachten en wil je alvast meer feeling krijgen met jouw droom bijgebouw? Ontwerp dan je bijgebouw snel in onze 3D configurator en ontvang direct een prijsindicatie. Vervolgens werken we dit uit in een persoonlijk voorstel met plattegrond.

De voordelen van een bijgebouw in je tuin

Een bijgebouw van OPUS Pod is een veelzijdige oplossing die functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek naadloos combineert. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste voordelen die een bijgebouw van OPUS Pod kan bieden:

 • Ruimtewinst en waardeverhoging: een bijgebouw in de tuin voegt niet alleen functionele ruimte toe aan je eigendom, maar kan ook de algehele marktwaarde aanzienlijk verhogen. Of je nu een gastenverblijf, een thuiskantoor, of een luxe meditatieruimte nodig hebt, een bijgebouw biedt de perfecte oplossing zonder de kosten en ongemakken van een traditionele aanbouw.
 • Duurzaam en onderhoudsarm: onze bijgebouwen worden geconstrueerd met hoogwaardige, duurzame materialen zoals ecologisch verantwoord hout en geavanceerde isolatiematerialen. Deze zorgen niet alleen voor een sterke thermische prestatie maar vereisen ook minder onderhoud. Zo investeer je in een duurzame toekomst terwijl de lopende onderhoudskosten beperkt blijven. Lees hier meer over de isolatie van onze pods.
 • Snelle en efficiënte installatie: de prefab constructie van onze bijgebouwen maakt het mogelijk om ze binnen één dag te plaatsen, waardoor je binnen no time kunt genieten van je nieuwe ruimte. Dit betekent minimale verstoring van je dagelijks leven en een snelle realisatie van je project, met alle constructie en voorbereiding die vooraf in onze gecontroleerde fabrieksomgeving plaatsvindt.
 • Esthetische verrijking: elk bijgebouw is zorgvuldig ontworpen om esthetisch aan te sluiten bij je bestaande woning en de omgeving. Met de mogelijkheid om designelementen zoals grote glazen partijen, moderne gevelbekleding en aangepaste kleurstellingen te integreren, verhoogt een OPUS Pod de visuele aantrekkelijkheid van je tuin.
 • Flexibele functionaliteit: de mogelijkheid om het bijgebouw te personaliseren met verschillende opties zoals openslaande deuren, extra ramen, een sedumdak of zelfs zonnepanelen maakt elk project uniek en op maat gemaakt voor jouw behoeften. Dit betekent dat je een ruimte kunt creëren die perfect past bij je lifestyle, of dat nu gaat om werken, ontspannen of entertainen.

Deze bijgebouwen voor in de tuin bieden een ideale manier om je leefruimte te vergroten en te verbeteren, zonder de noodzaak van langdurige en ingrijpende bouwprojecten. Of je nu extra ruimte nodig hebt voor werk, hobby’s of gasten, een bijgebouw van OPUS Pod biedt een stijlvolle en praktische oplossing die je dagelijks leven verrijkt. Ontdek zelf hoe een OPUS Pod je levenskwaliteit kan verhogen en de functie van je tuin kan transformeren.

Innovatie in design en functionaliteit

Wij vinden de samenwerking tussen functionaliteit en esthetiek erg belangrijk. Onze bijgebouwen hebben een ingetogen ontwerp met strakke lijnen die niet alleen bedoeld zijn om esthetisch te behagen, maar ook praktisch zijn door de mogelijkheid tot verplaatsing. De basis van elk ontwerp maximaliseert de binnenruimte, terwijl grote raampartijen zorgen voor een natuurlijke lichtinval en het voorkomen van een gesloten ‘dooswerking’. De strategisch verdiepte entree creëert een bufferzone die direct zonlicht op je beeldscherm vermindert, wat de functionaliteit van de werkruimte verhoogt.

Hoewel het basisontwerp vaststaat, bieden wij uitgebreide maatwerkmogelijkheden om het bijgebouw aan te passen aan jouw specifieke wensen. Je kunt kiezen uit een scala aan personalisatieopties zoals je eerder hebt kunnen lezen. Nogmaals, denk bijvoorbeeld aan: openslaande tuindeuren, extra ramen voor meer natuurlijk licht, een sedumdak voor duurzaamheid en betere isolatie, en airconditioning voor comfort in alle seizoenen. Elk element wordt zorgvuldig geselecteerd om de esthetische waarden van jouw woning en de natuurlijke omgeving te implementeren, waardoor elk bijgebouw voor in de tuin naadloos integreert en tegelijkertijd een verfijnde uitstraling biedt.

Lees hier meer over het ontwerp en bekijk jouw droom bijgebouw in VR!

Veel mogelijkheden met een bijgebouw in de tuin

Een bijgebouw van OPUS Pod biedt een veelzijdig scala aan toepassingen, waardoor elk ontwerp kan worden afgestemd op jouw unieke behoeften en levensstijl. Of je nu een sfeervolle plek zoekt om te ontspannen of een functionele ruimte nodig hebt voor je hobby’s of werk, OPUS heeft de perfecte oplossing. Enkele populaire toepassingen van onze bijgebouwen omvatten:

 • Buitenverblijf & gastenverblijf: creëer een comfortabel en stijlvol gastenverblijf of een luxueus buitenverblijf waar familie en vrienden in alle comfort kunnen overnachten.
 • Mancave & tuinatelier: richt een eigen mancave of een creatief tuinatelier in waar je ongestoord kunt werken aan je hobby’s of je creativiteit de vrije loop kunt laten.
 • Poolhouse: een strak poolhouse biedt niet alleen een prachtige aanvulling naast je zwembad maar ook praktische opbergruimte en een plek om gasten te entertainen.
 • Home gym: bouw een privé fitnessruimte waar je kunt trainen wanneer het jou uitkomt, zonder afleiding.
 • Tuinkantoor met berging of toilet: een tuinkantoor met extra voorzieningen zoals een berging of een toilet verhoogt het gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je een volledig functionele werkplek hebt, vlakbij huis maar toch gescheiden van je privéleven.
 • Luxe tuinhuis & mantelzorgwoning: of je nu extra ruimte nodig hebt voor opslag, een luxe tuinhuis wenst of een comfortabele mantelzorgwoning wilt realiseren, OPUS Pods zijn ontworpen om aan deze eisen te voldoen.

Elk bijgebouw is uitgerust met moderne faciliteiten en kan worden gepersonaliseerd met diverse opties zoals extra ramen voor meer natuurlijk licht, klimaatbeheersing voor comfort in alle seizoenen, of zelfs een sedumdak voor een duurzamere uitstraling.

De kracht van een prefab bijgebouw

Wij optimaliseren de constructie van bijgebouwen voor in de tuin door de voordelen van prefab bouwen te combineren met onze expertise in ruimte ontwerp. In onze productiehal in Nistelrode realiseren we elk prefab bijgebouw volledig op maat, inclusief alle gewenste opties zoals geïntegreerde toiletten, zonnepanelen of extra bergruimte. Dit alles wordt gedaan voordat het bijgebouw binnen slechts één dag op jouw locatie wordt geplaatst, waardoor de overlast tot een minimum wordt beperkt en de realisatie van je project aanzienlijk wordt versneld.

Onze aanpak stelt ons in staat om prefab bijgebouwen volledig naar jouw wensen aan te passen. Van het toevoegen van grotere raampartijen die zorgen voor overvloedig natuurlijk licht tot het installeren van airconditioning voor optimaal comfort en sedumdaken voor een betere duurzaamheid en esthetiek. De efficiëntie van ons bouwproces, in combinatie met de vakkundigheid van onze specialisten, maakt het mogelijk om concurrerende prijzen te bieden zonder in te boeten op kwaliteit. Elk bijgebouw voldoet aan de strenge normen van het bouwbesluit, met superieure isolatiewaarden en gebruik van duurzame materialen die een langdurige en onderhoudsvriendelijke oplossing garanderen.

Kom eens naar onze productiehal voor een live demonstratie (maak hier vrijblijvend een afspraak) of ontdek de uitgebreide configuratiemogelijkheden in 3D om de veelzijdigheid en kwaliteit van onze prefab bijgebouwen zelf te ervaren. Met een prefab bijgebouw van OPUS Pod haal je een snelle, efficiënte en duurzame oplossing in huis die naadloos aansluit bij jouw ruimtebehoeften en esthetische voorkeuren.

Een bijgebouw of toch een multifunctionele ruimte in de tuin?

Een bijgebouw is veel meer dan slechts een constructie in je tuin; het is een multifunctionele ruimte (ook wel multifunctionele tuinkamer genoemd) die perfect aansluit bij jouw dynamische behoeften en levensstijl. Deze op maat gemaakte ruimte biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit, waardoor het kan functioneren als een efficiënt thuiskantoor, een rustgevende lounge, een artistiek atelier of zelfs een comfortabel gastenverblijf. Wat de units van OPUS zo uniek maakt, is dat zowel het ontwerp als de inrichting volledig aan te passen zijn aan jouw wensen, zodat de functie van de ruimte elk moment kan worden aangepast aan jouw behoeften. Of je nu een stille werkplek nodig hebt, een ruime kamer voor je hobby’s, of een sfeervolle plek om tijd door te brengen met vrienden en familie, een bijgebouw van OPUS Pod biedt de perfecte oplossing die meegroeit en zich aanpast over de jaren. Met een OPUS Pod investeer je niet alleen in een esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan je tuin, maar ook in een veelzijdig bruikbare ruimte die functioneert als een uitbreiding van je huis, waar comfort, stijl, en functionaliteit naadloos samenkomen.

Veelgestelde vragen over een bijgebouw van OPUS Pod

Wat zijn de voordelen van een OPUS Pod bijgebouw?

Een OPUS Pod bijgebouw biedt veelzijdigheid, duurzaamheid, en esthetische meerwaarde. Het verhoogt de bruikbare ruimte en potentieel de marktwaarde van je eigendom. Het prefab productieproces garandeert een snelle installatie en minimale verstoring, terwijl de aanpasbare ontwerpopties zorgen dat elk bijgebouw perfect aansluit bij je wensen en de architectuur van je huis.

Hoe snel kan een bijgebouw van OPUS Pod worden geïnstalleerd?

Dankzij onze prefab bouwmethode kan de installatie van een bijgebouw vaak binnen één dag worden voltooid, afhankelijk van de complexiteit en grootte van het project.

Kan ik een bijgebouw van OPUS Pod aanpassen aan mijn specifieke behoeften?

Ja, OPUS Pod biedt uitgebreide aanpassingsopties voor elk bijgebouw. Van de keuze in materialen en kleuren tot functies zoals extra ramen, deuren, en moderne voorzieningen zoals airconditioning en energie-efficiënte oplossingen zoals zonnepanelen en sedumdaken.

Zijn er vergunningen nodig voor het plaatsen van een bijgebouw van OPUS Pod?

In veel gevallen kunnen onze bijgebouwen vergunningsvrij worden geplaatst, maar dit kan variëren afhankelijk van lokale regelgeving. We adviseren altijd om dit vooraf te controleren bij je lokale gemeente of ons om advies te vragen. Wij kunnen ondersteuning bieden bij het navigeren door het vergunningsproces. Hier lees je meer over een tuinkantoor vergunning

Hoe duurzaam zijn de bijgebouwen van OPUS Pod?

OPUS Pod bijgebouwen zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. We gebruiken milieuvriendelijke materialen en bouwmethoden die de ecologische voetafdruk minimaliseren. Onze gebouwen zijn goed geïsoleerd en ontworpen om energie-efficiënt te zijn, wat bijdraagt aan lagere operationele kosten en een beter milieu.

Hoe kan ik een bijgebouw van OPUS Pod bekijken of meer informatie krijgen?

Je bent van harte welkom in onze productiehal waar je voorbeelden van onze bijgebouwen kunt zien en meer kunt leren over het prefab bouwproces. Uiteraard is dit vrijblijvend, maak hier een afspraak. Ook kun je onze website afstruinen, de 3D-configurator gebruiken, of direct contact opnemen met ons voor een persoonlijke consultatie en een vrijblijvende offerte.

Wat kost een bijgebouw van OPUS Pod?

De prijs van een bijgebouw van OPUS Pod varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, de gekozen aanpassingen en extra’s, en eventuele specifieke bouw- en vergunningsvereisten. Het is uitdagend om een exacte prijsopgave te geven zonder deze specifieke details, maar de prijzen beginnen doorgaans vanaf ongeveer €21.900 voor een basisuitvoering. Voor een uitgebreider inzicht in de kosten van jouw specifieke bijgebouw project, inclusief een overzicht van mogelijke ontwerpen en de daarbij behorende kosten, raden we je aan om contact op te nemen met ons voor een gepersonaliseerde offerte. Daarnaast is het mogelijk om voorbeelden van eerder voltooide projecten te bekijken om een beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten in termen van zowel functionaliteit als kosten. Onze specialisten staan klaar om samen met jou de ideale oplossing binnen jouw budget te vinden, waarbij kwaliteit en tevredenheid altijd voorop staan.

Voor een gedetailleerd inzicht in de kosten van jouw specifieke bijgebouw project, raden we aan om gebruik te maken van onze interactieve 3D-configurator. Dit hulpmiddel stelt je in staat om een nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs, gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren en specifieke wensen. We hebben overigens hier een artikel gepubliceerd over de prijs van een tuinkantoor. Dit kan je richting geven.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend onze brochure aan voor een bron van inspiratie. Heb je specifieke vragen of wens je meer informatie? Ons team staat klaar om je te ondersteunen. Je bent ook van harte welkom om onze productiehal te bezoeken en de kwaliteit van onze OPUS Pods zelf te ervaren. Plan eenvoudig een afspraak online of vraag direct een offerte aan. Voor meer inspiratie en updates, volg ons ook op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en TikTok.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk dankzij onze keuze voor een stalen frame waar we de pod op bouwen. Denk wel aan de extra kosten voor transport & installatie. Heb je vooraf deze plannen, laat het alvast weten. Wij denken graag mee.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Indien we de pod met sanitair leveren is dit aannemelijk. Wij leveren een werktekening aan met daarop indicatief de plek waar riool en water aan/afvoer aanwezig dient te zijn zodat wij bij plaatsing van de pod de installatie kunnen voorzien.

Onze pods worden altijd voorzien van minimaal 1 ventilatierooster. Daarmee kan, gebaseerd op de hoeveelheid binnenruimte, de juiste ventilatie worden voorzien.

Ramen kunnen optioneel voorzien worden met draai-/kiep functionaliteit.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

In de basis leveren wij geen aanbouw. Wij hebben geen team door het land rijdt en de doorbraak in je woning maakt, hier zijn specialistische partijen voor. We kunnen de pod wel voorzien van een grote doorgang, waarmee een eigen aannemer de verbinding met de woning maakt. Wél worden onze pods vaak strak naast de woning geplaatst, zo behoud je wel het voordeel van een losse kamer.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.