Ongestoord werken en verblijven in een geïsoleerd tuinkantoor

Brr… of pff… zijn zuchtende kreten waar je je tijdens je werkuren niet aan wil storen. Een te warme of te koude thuiswerkplek werkt niet fijn. Daarnaast wil je zoveel mogelijk storende geluiden minimaliseren want dat kan je alleen maar uit je concentratie kunnen halen. Tijdens het werken in een OPUS pod kun je dit voorkomen. Ons geïsoleerde tuinkantoor is een zeer comfortabele plek om het gehele jaar in te werken. Wil je hier meer over weten? Lees dan gauw verder en wij lichten de voordelen van een goed geïsoleerd tuinkantoor toe.

Opus Pod Tuinkantoor Amsterdam met Berging - Drenthe

Zo isoleren wij jouw tuinkantoor

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ieder geïsoleerd tuinkantoor wordt geïsoleerd met een combinatie van glaswol en PIR isolatiemateriaal. Beide vormen worden ook gebruikt om reguliere woningen te isoleren. Waarom wij onze geïsoleerde tuinkantoren isoleren met glaswol? Het materiaal heeft verschillende voordelen. Het heeft een erg goede isolatiewaarde, glaswol heeft een hoog thermisch en akoestisch isolerend vermogen. Dit zorgt voor een comfortabel klimaat in de pod, je bespaard jaarlijkse energiekosten en het minimaliseert extern geluid.

Wel zo fijn als je tijdens een belangrijke meeting geen geluid van buiten hoort. Daarnaast is het licht van gewicht, flexibel en makkelijk op maat te snijden wat het voor onze vakmensen gemakkelijk maakt om mee te werken. Wij isoleren de vloer en de muren met 12 cm dik glaswol. Glaswol is brandveilig en is gemaakt van gerecycled materiaal. 

Geen zorgen, ook het dak wordt goed geïsoleerd. Want we weten allemaal: warmte stijgt op.  Voor het dak gebruiken we PIR isolatiemateriaal. Dit materiaal heeft een zeer goede thermische werking en dus een gunstig effect op je energieverbruik. Het heeft ook een hoge vochtbestendigheid, ideaal voor het dak! De combinatie van deze twee isolatietechnieken maakt je prefab tuinkantoor goed geïsoleerd.

Prefab tuinkantoor geïsoleerd

Wij bouwen altijd een prefab tuinkantoor geïsoleerd in onze productiehal. De reden hiervoor? Bij het bouwen, van een prefab tuinkantoor geïsoleerd, in onze productiehal hebben wij alle tools binnen handbereik. Ook heb jij geen last van wekenlang timmermannen in de tuin. Het is zelfs zo dat alles op en aan je pod zit wanneer deze wordt geplaatst. Heb je gekozen voor een badkamer, zonnepanelen en/of een kitchenette? Nadat de pod op zijn plek is gezet is het een kwestie van plug and play en je kan genieten van je prefab tuinkantoor geïsoleerd! Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? In dit artikel staat het proces stap voor stap beschreven hoe wij een prefab tuinkantoor bouwen. Of plan een bezichtiging in en kom samen met een van onze experts een kijkje nemen in de productiehal.

Naast de turn-key optie van een Opus pod, bestaat de keuze voor een casco tuinkantoor. Dan kies je voor een compleet geïsoleerde tuinkantoor maar dan zonder afwerkingen van binnen. We zien vaak dat men er zelf een badkamer, toilet of keuken in maakt. Ook kan je er voor kiezen om zelf vloer, muur- en plafond afwerkingen te doen. Dit scheelt niet alleen wat in de kosten maar zo kan je de pod van binnen nog meer personaliseren.

geïsoleerd tuinkantoor
12 cm dik glaswol

Geïsoleerd tuinkantoor met elektriciteit

Onze pods zijn voorzien van elektriciteit. Ruim voordat de pod in je tuin komt te staan geven wij instructies over het aanleggen van elektriciteit en eventueel water toevoer en afvoer. Een geïsoleerd tuinkantoor met elektriciteit is erg belangrijk, zonder elektriciteit is de pod koud, heb je geen licht en kan je je computer niet gebruiken. Wij bieden de ideale oplossing door een geïsoleerd tuinkantoor met elektriciteit aan te bieden. Er zitten standaard spots aan de binnen en buitenkant van de pod, er zijn er 2 dubbele stopcontacten (waarvan er 1 is uitgebreid met een UPT aansluiting) en de elektrische verwarming heeft uiteraard ook stroom.

Kies je voor een geïsoleerd tuinkantoor met elektriciteit, dan kies je voor een hoogwaardig tuinkantoor van OPUS – home office pods waarbij maatwerk hoog in het vaandel staat. Wij bieden graag een oplossing die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Of het nou gaat over een tuinkantoor, tuinkamer, praktijkruimte of gastenverblijf. Iedere toepassing heeft andere behoeften. Geef jouw wensen en behoeften door en wij realiseren het. Heb je meer dan 2 dubbele stopcontacten nodig, kies je voor zonnepanelen of wil je liever elektrische vloerverwarming. Wij kijken graag met je mee naar de geschikte mogelijkheid en zullen het met vakkundigheid realiseren. Kortom, een geïsoleerd tuinkantoor met elektriciteit is voor ons standaard.

Geen overbodige luxe: onze Climate Control oplossingen

Hoewel onze tuinkantoren goed geïsoleerd zijn voorkom je natuurlijk niet dat extreem hoge en lage temperaturen in de pod voelbaar zijn. De Nederlandse zomers worden steeds heter en om jezelf hier goed tegen te bewapen is onze Airco erg prettig. Deze oplossing verkoeld, verwarmt en ontvochtigd. Ontvochtigen is voor een houtproduct sowieso erg belangrijk, dus deze optie heeft ook een positief effect op de levensduur van het geïsoleerde tuinkantoor.

Kies je niet voor onze Airco dan krijg je van ons altijd een (elektrische) verwarming geïnstalleerd en wel in je pod. Ben je nou helemaal verkocht aan vloerverwarming en kun jij niet meer zonder die warme gloed onder je voetjes dan hebben wij goed nieuws: sinds kort bieden wij onze pods ook aan met (elektrische) vloerverwarming. Zo bieden wij dus, naast onze standaard isolatie, meerdere opties om een prettig werkklimaat in de pod te realiseren zodat jij jaarrond prettig kunt werken in het thuiskantoor. 

Afleiding minimaliseren door je geïsoleerde tuinkantoor

De een kan zich beter concentreren tijdens het werken dan de ander. Afleiding komt in verschillende vormen en maten. Veel voorkomende afleidingsfactoren zijn huishoudelijke taken, de werkplek en externe geluiden. Je hoort dat de wasmachine klaar is dus je gaat de was even ophangen, terwijl je dit doet zie je een ander stapeltje was dat je nog wil opruimen… dit is een vicieuze cirkel waar je je in bevindt.

Als je werkplek aan de keukentafel is, zijn er tig kleine afleidingsfactoren die je afleiden. Maar ook de hond die blaft, kinderen die thuiskomen van school of de buurman die de heg in de tuin aan het snoeien is. Allemaal vervelende afleidingsfactoren die voorkomen kunnen worden als je in een prefab tuinkantoor geïsoleerd kan werken. Het 12cm dikke glaswol isolatiemateriaal verminderd externe geluiden. In combinatie met het tuinkantoor verbeterd dit je werkomstandigheden.

Ook kan je eens nadenken over akoestische wandpanelen. Het ziet er mooi uit en het is een goede manier om de geluidsbeleving in je pod te verbeteren. Akoestische wandpanelen is een manier om de akoestiek van een geïsoleerd tuinhuis kantoor te verbeteren. Dit zorgt voor een aangename geluidsbeleving binnenshuis. Wat weer resulteert in een betere concentratie en efficiënter werken.

Akoestische wandpanelen

Comfortabele werkomstandigheden

Naast het verminderen van externe geluiden, doordat het tuinkantoor geïsoleerd is, is het klimaat in de pod ook comfortabel. Tijdens de warme dagen van het jaar zoek je een koele plek op. Gedurende de koude dagen wil je warm kunnen zitten. Het geïsoleerde tuinkantoor heeft beide kwaliteiten door het hoge kwaliteit glaswol dat wij gebruiken. 

Onze OPUS – home office pods zijn standaard geïsoleerd en voorzien van een verwarming. De isolatie, die ook in reguliere woonhuizen wordt gebruikt, zorgt er voor dat de pod snel is opgewarmd en deze warmte vast houdt. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een beslagen raam, want ook ventilatie is al standaard voorzien. Die isolatie doet overigens ook omgekeerd uitstekend zijn werk, want in hete zomers houdt hij de warmte grotendeels buiten. Wil je nog meer verkoeling binnen, dan is de optie van een Climate Control Systeem een verstandige keuze. Zo heb je altijd jouw optimale microklimaat in jouw eigen geïsoleerde tuinkantoor.

Geïsoleerd tuinhuis kantoor met toilet

Voor meer comfort kies je ook voor een geïsoleerd tuinhuis kantoor met toilet. Wordt je tuinhuis ingezet als praktijkruimte aan huis, heb je af en toe vergaderingen in je werkkamer in de tuin of heb je gewoon een hele diepe tuin. Dan is een geïsoleerd tuinhuis kantoor met toilet geen overbodige luxe. Dit is tevens een manier om werk en privé gescheiden te houden. Op deze manier hoeven er bijvoorbeeld geen klanten in je woonhuis te komen. Ben je geïnteresseerd in een geïsoleerd tuinhuis met toilet? Bekijk dit project of deze in Amsterdam eens! Of vraag een brochure of offerte aan en bespreek de mogelijkheden!

De zakelijke kant van tuinkantoren, dit vergt wat meer informatie. Voor ondernemers, zzp’ers en andere zelfstandigen kan een tuinkantoor leasen een goede keuze zijn. Wij bieden financial en operational lease aan in samenwerking met een betrouwbare partner. Ben je geïnteresseerd geraakt in het leasen van een tuinkantoor en benieuwd naar de mogelijkheden met een OPUS – home office pod? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Heerlijk verblijven in een gastenverblijf of tiny house

De werkdagen zitten er op en het weekend kan beginnen! Weekend betekent ook vaak vrienden of familie over de vloer. Je comfortabele tuinkamer kan je met een aantal simpele handelingen omtoveren tot een waardig op maat gemaakt gastenverblijf in de tuin. De temperatuur is comfortabel, het omgevingsgeluid is minimaal en de gasten hebben een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Een geïsoleerd tuinkantoor heeft verschillende functies. Ga je de pod voor verschillende functies inzetten? Kijk dan eens naar een geïsoleerd tuinhuis met toilet of badkamer.

Tuinkantoor met berging - tuinkantoor prijs - limburg
Gastenverblijf met patio
Keuken in gastenverblijf

Meer focus en hogere productiviteit

Hét geïsoleerd tuinkantoor anno nu, dat zowel is geïsoleerd tegen kou, tegen warmte én tegen geluid. Thuiswerken in een tuinkantoor is de nieuwe en steeds populairder wordende manier van thuiswerken. Het is een plek waar je je kan afzonderen en wat meer focus kan opleveren. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en betere prestaties. Fijn voor jou en je werkgever. Een geïsoleerd tuinkantoor levert veel voordelen op. Het tuinkantoor is binnen 1 dag vergunningsvrij geplaatst op locatie.

Hebben we je weten te overtuigen waarom een geïsoleerd tuinkantoor een waardevolle aanvulling is op je huidige omstandigheden? Twijfel je nog over de kosten die het met zich meebrengt? Geen zorgen wij hebben een artikel voor je geschreven waar je verschillende scenario’s kan vergelijken. Lees het artikel over het kostenplaatje van een tuinkantoor hier.

Heb je meer vragen over de isolatie van een OPUS pod? Ben je benieuwd hoe onze bouwers in de productiehal waken voor een geïsoleerd tuinkantoor? Neem dan gerust contact met ons op. Geen enkele vraag is voor ons te gek! Twijfel je of een tuinkantoor überhaupt iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend de brochure of offerte aan voor meer informatie of bekeek nog eens rustig de voordelen van een tiny office. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS – home office pods te komen bekijken in onze productiehal.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Onze pods worden standaard afgewerkt met chique vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous.

De pods worden opgebouwd op een stalen frame en zijn voorzien van hardhouten kozijnen, antraciet zwarte regenpijp, hardhouten (bankirai) vlonderplanken in het voorportaal, EPDM dakbedekking, optioneel groen Sedum Dak en natuurlijk de stroom- en internetaansluiting (aanvoer)

Wij leveren onze pods met een hoog afwerkingsniveau maar mét veel vrijheid om deze nog in te richten zoals jij zelf wilt. Zo bepalen we altijd samen de positie van stopcontacten, schakelaars, ramen en spotjes. Daarnaast leveren wij optioneel ook ergonomisch meubilair, waarom dat onmisbaar is voor je werkplek lees je hier.

Onze pods kennen een volwaardige isolatie van wanden, vloer en dak. Daarnaast gebruiken we HR++ glas. Dit alles kent de nodige (temperatuur)isolatiewaarde, maar biedt ook een beduidende geluidsdichtheid. Aanvullende geluidsisolatie wensen? Laat het ons weten. Zo kunnen we de pod zowel in de wanden (buiten) als binnenin voorzien van extra geluidsisolerend materiaal. Bijvoorbeeld voor het gebruik als muziekruimte in de tuin of eigen studio in de tuin.

Zelf ervaren hoe geluidsdicht onze pods zijn, plan een bezoek in aan onze productiehal.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.