Home / Blog / De voordelen van een tiny office in je tuin

Heb je je wel eens afgevraagd of je een tuinkantoor nodig hebt? Lees dan gauw dit artikel. Hier staan alle voordelen van een tiny office in je tuin. Voordat je het weet ben je overgehaald om er een aan te schaffen!

Heb je wel eens nagedacht over een prettige thuiswerkplek in de vorm van een tiny office? We hebben het dan niet alleen over een bureau, een goede bureaustoel en allerlei andere materialistische benodigdheden, maar we hebben het ook over de plek zelf. Waar wordt er bij jou thuis het meeste gewerkt? In de werkkamer? Aan de keukentafel? Beide? De plekken verschillen tegenwoordig enorm. Zodra er meerdere huisgenoten thuiswerken wordt het al vrij snel lastig om voor een ieder een goede werkplek in te richten. Vanaf nu zal je wel gaan nadenken over een tuinkantoor. Lees zeker even verder voor meer voordelen.

Een tiny office, wat is het?

Dit zou een vraag kunnen zijn als je nog nooit van een tiny office hebt gehoord. Een tuinkantoor je zien als een klein kantoor of andere kleine werkruimte in jouw eigen tuin. Want zeg nou eens eerlijk: werkt het altijd even goed om in huis thuis te werken? Hoe vaak word je afgeleid en hoe vaak moet er iemand stil zijn omdat jij bijvoorbeeld zit te videobellen of te Zoomen? In een eigen tiny office garden heb je je eigen privé werkplek, ben je toch thuis en geniet je al werkende van al dat moois in jouw tuin, zoals bij dit project. In plaats van autorijdend, loop je in een paar passen naar je werk.

Privacy voor iedere bewoner

Niet iedereen wil of hoeft mee te krijgen waar jij zakelijk mee bezig bent. Jij hebt ook geen trek om tijdens het thuiswerken continu gesprekken en ander geluid van huisgenoten of bezoek te horen. In het begin was het nog gezellig dat iedereen veel thuis was. Maar zeker als je hele dagen of zelfs continu thuis werkt, en bijvoorbeeld kinderen online les krijgen, lopen de irritaties al snel op.

Je zit veel meer op elkaars lippen dan normaal, dus is het niet zo vreemd dat je je beperkt voelt in je ruimte. Met een tiny office house los je dat probleem in één keer op. Kortom, in de goed geïsoleerde tuinkantoren van OPUS kun jij prettig en gefocust werken.

Gefocust werken in een tiny office

Stel je nu eens voor, je gaat een tiny office kopen die je een mooie plek geeft in jouw tuin. Die paar vierkante meter gebruiken nauwelijks buitenruimte, maar bieden wel veel nuttige binnenruimte. Je kunt ongestoord werken en je concentratie is vele malen beter. Met een paar stappen ben je in huis en bij het toilet. Niemand hoort jouw gesprekken en andersom word jij niet meer afgeleid door anderen. Je zal merken hoe fris je op het eind van de dag nog bent, als jij je werkdag in jouw backyard tiny office hebt afgerond.

Je werk blijft daar achter, in huis heb jij je vrije avond en weekend. Met een tiny office kun je gemakkelijk privé en zakelijk gescheiden houden. Lees hier meer over gefocust thuiswerken in een tuinkantoor prefab.

tiny office - Tuinkantoor Interieur
Inrichting Opus Pod tuinkantoor

Het inrichten van een tiny office

Een tiny office moet natuurlijk wel netjes en vooral ergonomisch worden ingericht. Zorg voor een goed ergonomisch bureau en -stoel waar je probleemloos uren op kunt zitten. Uiteraard stel je beide op de juiste hoogte in. Met een leuke kamerplant en een mooi gordijntje in je tiny office is het al snel een gezellige werkplek. Eventueel kan je een eenvoudig keukenblok in jouw tuinkantoor plaatsen, waarop onder andere jouw koffiezetapparaat een plaatsje krijgt. Een klein koelkastje zou helemaal fantastisch zijn, hoe fijn is het immers om in een warme zomer ook in jouw eigen tiny office iets koud te kunnen zetten?

Heb je er voor gekozen om het tiny office in te zetten als praktijkruimte aan huis? Dan raden wij aan om voor een toilet te kiezen in je design. Dit heeft een echte comfortabele waarde voor de cliënten die bij je langskomen. Ook zijn prettige zitgelegenheden en een goed bureau inclusief bureaustoel geen overbodige luxe bij het dagelijks gebruik van je tiny house.

Speel met het daglicht

Een tiny office kopen is één, het juiste model en de beste plek zijn twee en drie. Zorg bijvoorbeeld dat er daglicht binnen komt, maar vermijd teveel direct zonlicht. Deel jouw tiny office ook zo in dat je vanaf jouw nieuwe tiny werkplek de tuin in kijkt. Dat zorgt voor een stukje rust en (niet teveel) afleiding, waardoor je toch die belangrijke focus houdt.

Gebruik de tiny office multifunctioneel

Het is vrijdag middag en je bent klaar met werken! Savonds komen je lieve vrienden of familie dineren en je hebt ze uitgenodigd om te komen slapen. Maar waar gaan ze slapen? Op de bank? Nee! In je multifunctionele tiny office. Je kan binnen een hand omdraai je tuinkantoor omtoveren tot gastenverblijf in de tuin.

We zijn benieuwd of jij na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent geworden als wij van een tiny office voor in je eigen achtertuin. Lees hier meer voordelen van een tiny home office. Heb je ook interesse in het plaatsen van een tuinkantoor prefab in de tuin en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een brochure aan of neem contact met ons op. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS pod te komen bekijken in onze productiehal.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt