Het hele jaar buiten leven met een OPUS pod buitenverblijf

Droom je van een eigen, uniek buitenverblijf dat luxe, comfort en stijl combineert, midden in je tuin? Een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, je dagelijkse bezigheid kunt uitoefenen, genieten van de natuur en toch alle gemakken bij de hand hebt? OPUS Pod maakt deze droom werkelijkheid met veelzijdige, op maat gemaakte buitenverblijven!

Luxe poolhouse bij mini poolOPUS pod tuinkantoor in DuivenTuinkantoor Den HoornTuinkantoor Woerden
1 / 6

Een buitenverblijf van OPUS pod is niet slechts een ruimte, het is een canvas voor jouw levensstijl en behoeften. Of je nu droomt van een rustige plek als tuinatelier, een persoonlijke mancave, een gastvrij gastenverblijf / B&B of een professionele praktijkruimte aan huis, een OPUS pod biedt de perfecte oplossing. Elk buitenverblijf wordt met precisie ontworpen en gebouwd om aan jouw specifieke wensen en tuineigenschappen te voldoen, waardoor je een ruimte krijgt die niet alleen functioneel is, maar ook een waardevolle toevoeging aan je leven en woning is.

De voordelen van een OPUS pod buitenverblijf

Onze buitenverblijven bieden tal van voordelen, waarmee ze zich onderscheiden als de ideale keuze voor een unieke en waardevolle uitbreiding van je leefruimte:

 • Exclusief en op maat gemaakt: elk buitenverblijf wordt volledig afgestemd op jouw wensen en stijlvoorkeuren, waardoor het een unieke en persoonlijke touch krijgt die nergens anders te vinden is. Uiteraard combineren we jouw wensen met ons advies. 
 • Multifunctionele ruimte: de flexibiliteit van onze pods betekent dat ze kunnen dienen als alles wat je maar kunt bedenken – van een rustig tuinatelier tot een bruisende mancave, of zelfs een elegante gastenverblijf.
 • Duurzaam en milieuvriendelijk: OPUS pods zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid, waardoor jouw buitenverblijf niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk is. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om op je tuinkantoor zonnepanelen te (laten) leggen.
 • Efficiënte Installatie: onze prefab opties bieden het gemak van een snelle installatie, met minimale verstoring van je tuin en omgeving. Wist je al dat we de pods plaatsen binnen slechts één dag?
 • Comfort het hele jaar door: dankzij de hoogwaardige isolatie zijn onze pods comfortabel in elk seizoen, perfect voor gebruik het hele jaar door. Uiteraard kun je de pod nog verder professionaliseren en aangenaam maken met opties zoals climate control en vloerverwarming.
 • Toegevoegde waarde voor je woning: een buitenverblijf van OPUS pod kan de waarde en aantrekkelijkheid van je eigendom aanzienlijk verhogen.
 • Laag onderhoud: OPUS pods vereisen minimaal onderhoud, waardoor je meer tijd kunt besteden aan genieten en minder aan zorgen maken over onderhoudsklussen. Ons hout is thermisch gemodificeerd en vergt geen behandeling voor de levensduur.
 • Esthetisch aantrekkelijk ontwerp: met een strak, modern ontwerp, voegt elk OPUS pod buitenverblijf een vleugje elegantie en stijl toe aan je tuin, wat het een visueel aantrekkelijke aanwinst maakt.

Gebruiksmogelijkheden van een buitenverblijf

Wij begrijpen dat iedereen unieke behoeften en wensen heeft voor hun buitenruimte. Daarom bieden onze buitenverblijven een wereld aan mogelijkheden, afgestemd op jouw specifieke levensstijl. Of je nu droomt van een eigen mancave als toevluchtsoord voor ontspanning en hobby’s, of een inspirerend tuinatelier voor je creatieve uitspattingen, onze pods bieden de perfecte ruimte. Voor de sportliefhebbers is een op maat gemaakte fitnessruimte in de tuin de ideale plek om aan je gezondheid en welzijn te werken, terwijl een stijlvol poolhouse naast je zwembad zorgt voor een luxueuze ruimte om te ontspannen en te entertainen.

De diversiteit strekt zich uit tot praktische en stijlvolle tuinkamers, waar je het hele jaar door van je tuin kunt genieten, en thuiswerkplekken of tuinkantoren die een serene omgeving bieden om geconcentreerd te werken, weg van de afleidingen van het huis. Voor wie extra opslagruimte nodig heeft, biedt een tuinkantoor met berging een slimme, geïntegreerde oplossing. Professionals kunnen ook profiteren van een rustige, afgezonderde praktijkruimte voor het ontvangen van cliënten, zonder de privacy van het eigen huis te verstoren.

Voor gastvrijheid op zijn best kan een OPUS pod worden omgetoverd tot een luxe en comfortabel gastenverblijf of microwoning, terwijl een tuinkantoor met toilet extra gemak en zelfvoorziening biedt voor diegenen die lange uren maken. En voor diegenen die een ruimte volledig naar eigen hand willen zetten, biedt een casco bijgebouw de ultieme vrijheid om vanaf de grond af aan iets unieks te creëren.

Onze buitenverblijven zijn niet alleen veelzijdig in hun gebruik, maar ook een uitbreiding van je persoonlijke smaak en stijl, waardoor ze naadloos integreren in je levensstijl en tuinlandschap. Elk buitenverblijf is een getuigenis van innovatie, comfort en esthetiek, ontworpen om jouw droomtuin te verrijken en te completeren. Bekijk eens rustig onze gerealiseerde projecten en doe inspiratie op hoe onze pods worden gebruikt.

Veelgestelde vragen over een buitenverblijf

Wat maakt een OPUS pod buitenverblijf uniek?

Een OPUS pod onderscheidt zich door zijn aanpasbaarheid, kwalitatieve bouw en eigentijds design. Elke pod is specifiek ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen en smaak van de klant, waardoor het een gepersonaliseerde uitbreiding van je huis en leefruimte wordt.

Hoe lang duurt het proces van ontwerp tot installatie?

Het proces varieert afhankelijk van de specificaties en complexiteit van het ontwerp. Doorgaans duurt het van eerste ontwerp tot voltooiing enkele weken tot maanden. We streven ernaar om efficiënt en met aandacht voor detail te werken, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Kan een OPUS pod aangepast worden aan mijn specifieke wensen?

Absoluut. Elke OPUS pod kan volledig worden aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften, van de indeling en grootte tot de afwerkingsmaterialen en kleurenschema’s.

Zijn OPUS pods geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden?

Ja, OPUS pods zijn ontworpen om comfortabel te zijn in alle seizoenen. Ze zijn uitgerust met hoogwaardige isolatie en duurzame materialen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.

Wat zijn de mogelijkheden voor de interne inrichting van een OPUS pod?

De interne inrichting van een OPUS pod kan variëren van minimalistisch en functioneel tot luxueus en gedetailleerd. Afhankelijk van het beoogde gebruik, kunnen wij de pod inrichten als kantoorruimte, gastenverblijf, atelier, fitnessruimte, en meer.

Hoe verhoudt een OPUS pod zich qua duurzaamheid?

OPUS pods zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid. We gebruiken milieuvriendelijke materialen en processen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en bouwen bovendien volledig prefab. Bovendien draagt de hoge energie-efficiëntie van de pods bij aan een duurzamere levensstijl.

Hoe wordt een OPUS pod geleverd en geïnstalleerd?

De OPUS pod wordt prefab geproduceerd en vervolgens naar de locatie vervoerd, waar onze specialisten zorgen voor een professionele en efficiënte installatie. Dit proces minimaliseert de impact op je tuin en omgeving.

Waarom kiezen voor een OPUS pod buitenverblijf?

Een OPUS pod buitenverblijf staat synoniem voor innovatie, kwaliteit en veelzijdigheid. Het kiezen voor een OPUS pod is niet alleen een esthetische beslissing, maar ook een praktische en duurzame keuze die de manier waarop je je persoonlijke en professionele leven organiseert kan transformeren. Met persoonlijke aandacht voor detail, maatwerk en duurzaamheid, zijn onze buitenverblijven ontworpen om aan een breed scala van behoeften te voldoen, van een persoonlijke retraite tot een dynamische werkruimte. Hier zijn de kernvoordelen waarom een OPUS pod de ideale keuze is voor jouw buitenverblijf:

 • Volledige ontzorging: je krijgt bij OPUS pod een eigen persoonlijke projectleider, een vast aanspreekpunt die je helpt bij de realisatie van jouw buitenverblijf.
 • Op maat gemaakt: afgestemd op jouw unieke smaak en behoeften.
 • Hoogwaardige kwaliteit: gebouwd met duurzame, kwalitatieve materialen.
 • Ideale werkplek: perfecte balans tussen thuis en werkruimte.
 • Eigentijds design: modern en stijlvol, een aanwinst voor elke tuin.
 • Multifunctioneel: van ontspanningsruimte tot kantoor of atelier.
 • Privéruimte: biedt een afgezonderde plek binnen je woning of perceel.
 • Het hele jaar door comfort: uitstekend geïsoleerd voor alle seizoenen.
 • Meerwaarde voor eigendom: verhoogt de waarde en aantrekkelijkheid van je huis.
 • Milieubewust: ontworpen met respect voor het milieu en duurzaamheid.

Klaar voor een buitenverblijf in jouw tuin?

Of je nu een elegante ruimte voor gasten vermaak, een rustige thuiswerkplek, een creatief tuinatelier of een ontspannen mancave wenst, met onze pods is het allemaal mogelijk. Onze buitenverblijven bieden de unieke combinatie van luxe, comfort en aanpasbaarheid, perfect passend bij elke levensstijl.

Neem de tijd om eens rustig onze reeds gerealiseerde projecten te bekijken voor inspiratie. Zie hoe anderen hun ideale buitenruimte hebben gecreëerd met behulp van een OPUS pod. Gebruik onze interactieve 3D-configurator om een beeld te krijgen van hoe jouw buitenverblijf eruit zou kunnen zien. Wil je meer gedetailleerde informatie? Download dan onze uitgebreide brochure of neem rechtstreeks contact met ons op.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk dankzij onze keuze voor een stalen frame waar we de pod op bouwen. Denk wel aan de extra kosten voor transport & installatie. Heb je vooraf deze plannen, laat het alvast weten. Wij denken graag mee.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Op dit moment bouwen wij niet groter dan 8,00m bij 4,00m. Heb je wensen voor grotere afmetingen, geef het aan in het contact.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.