Een OPUS pod tuinkantoor op maat

Heb je interesse in een tuinkantoor en laat je graag iets op maat bouwen, volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften? Dan hebben wij voor jou goed nieuws! Wij gaan namelijk graag voor je aan de slag om van een OPUS pod een tuinkantoor op maat te maken. Naast onze standaard maatvoering en modellen kunnen wij onze tuinkantoren bouwen in (nagenoeg) elke maatvoering die jij maar wil. Bovenop het aanpassen van de breedte, lengte en diepte kun je jouw tuinkantoor volledig naar wens inrichten met onze vele opties. Lees hier verder om alle mogelijkheden te ontdekken.

Tuinkantoor op maat

Een tuinkantoor op maat in jouw gewenste maatvoering

Er zijn twee standaard modellen waarmee we werken, dit is het Alpha en Beta model. Het Alpha model is ideaal voor in een hoek van je tuin, de toegangsdeur van dit tuinkantoor bevindt zich aan de korte zijde. Het Beta model heeft een toegangsdeur aan de lange zijde en dit model wordt vaak in de breedte van de tuin geplaatst. Bekijk ons portfolio met toonaangevende plaatsingen van de Alpha en Beta modellen en laat je inspireren.

We bieden OPUS pods aan in ruim 20 standaard formaten tot een breedte/lengte van maarliefst 8 meter. Buiten onze standaard formaten kun je altijd een design op maat laten maken. Wil je bijvoorbeeld toch liever een tuinkantoor van 3,70 meter breedte in plaats van 4 meter? Wanneer je eruit bent wat de gewenste maatvoering is, kan je ook kiezen welke kant de punt van het dak op moet wijzen. Kies voor een puntje naar links, rechts, voor of achter. Of eventueel een plat dak. Alles is mogelijk, geen probleem. Onze pods worden prefab gebouwd in onze productiehal in Nistelrode. Geen gedoe met bouwstress op locatie maar binnen 1 dag (vaak) vergunningsvrij in je tuin geplaatst. Geef je wensen aan ons door via een offerteaanvraag, dan gaan we samen kijken naar oplossingen. Alles is bespreekbaar!

Tuinkantoor op maat
Tuinkantoor op maat

Een tuinkantoor op maat met verschillende extra opties

Naast maatwerk op het gebied van maatvoering, helpen we je ook graag verder met specifieke wensen omtrent opties. Of je nou een casco tuinkantoor of een zakelijk tuinkantoor wil: jij vraagt, wij bouwen. We hebben al veel verzoeken voorbij zien komen, we delen hierbij onze opties en mogelijkheden ter inspiratie:

Toegangsdeuren

De eerste vraag je jezelf mag stellen, is waar je de toegangsdeur wil hebben. Denk hierbij aan een enkele schuifpui, dubbele schuifpui of openslaande tuindeuren. Bij het Alpha tuinkantoor op maat kan je kiezen tussen een enkele schuifpui, een enkele tuindeur of dubbele tuindeuren. Bij het Beta model zijn er nóg meer opties mogelijk. Hier wordt namelijk de dubbele schuifpui aan het lijstje toegevoegd. In alle gevallen bestaat uiteraard de mogelijkheid de keuze naar welke kant de deur wordt opengedaan. Is dit naar links of naar rechts en is dit naar binnen of naar buiten. De keuze is aan jou!

De toegangsdeur van een tuinkantoor op maat mét berging is een standaard loopdeur. Je kan hier wel kiezen naar welke kant de deur opent. Ook kan je kiezen tussen een effen berging deur of dat de latjes aan de buitenkant worden doorgetrokken. 

Ramen

Bij een tuinkantoor is het van groot belang om voldoende daglicht binnen te krijgen. Natuurlijk daglicht heeft veel verschillende positieve invloeden op je gezondheid. Het maakt je productiever, verbetert je humeur en je concentratie is beter. Ook de ramen zijn naar wens te selecteren. Door voor een dakraam zorg je voor natuurlijk daglicht gedurende de hele dag. Vind je het fijn om veel van de omgeving mee te krijgen, geef dat dan bij je contactpersoon aan. Je kan kiezen voor raampartijen over de gehele hoogte. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een horizontaal raam op je gewenste hoogte. 

De volgende stap is om te kiezen wat de functies van het raam zijn. Ligt je voorkeur bij een draai/kiep combinatie, een vast raam of enkel een kiepraam. Onze experts denken graag mee over jouw voorkeuren. Wist je dat je zelfs verschillende soorten glas kan kiezen bij een tuinkantoor op maat? Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonwerend glas of half transparant glas.

Berging

Het probleem dat je niet voldoende ruimte hebt om een thuiswerkplek te creëren is ondertussen getackeld. Maar wat nou als je eigenlijk ook ruimte tekort komt om spullen en/of gereedschap op te slaan, te bewaren? Dan is een tuinkantoor met berging dé perfecte oplossing! Deze is vaak geïntegreerd met het tuinkantoor en je kunt hierin zelf op maat bepalen hoe de verhouding tussen kantoor en berging is. Ook zijn er voorgaande projecten geweest waarbij er een andere oplossing is gekomen. Zoals dit project waarbij er een bestaande berging was welke in dezelfde stijl is bekleed als de pod. Maar ook in deze tuin hebben het tuinkantoor op maat en de berging dezelfde stijl.

Verwarming of climate control systeem

Er zit standaard verwarming in onze pods. Deze verwarming wordt in de vorm van een elektrische verwarmingsunit gerealiseerd. Een andere mogelijkheid van verwarming is vloerverwarming. Een comfortabele optie om de ruimte van je tuinkantoor op maat te verwarmen, het is moeiteloos te gebruiken en je kijk niet tegen een radiator aan. Het is tevens een efficiënte manier van verwarmen omdat de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd en warm blijft. 

Echter zou het geen tuinkantoor op maat zijn wanneer je niet voor een andere optie kan kiezen. Een climate control systeem is namelijk een zeer interessante optie wanneer je het hele jaar door in je tuinkamer werkt, ontspant of verblijft. Tijdens koudere dagen heb je het daardoor gedurende de hele dag en avond lekker warm. Maar tijdens de zomermaanden kun je de pod heerlijk laten verkoelen naar een comfortabele temperatuur. Een climate control systeem regelt drie verschillende elementen: temperatuur, ventilatie en isolatie. Wanneer deze allemaal op pijl zijn, wordt het ideale klimaat

tuinkantoor op maat

Dakbedekking

Waar je ook voor kiest, wij voorzien onze pods altijd van een EPDM dakbedekking. Dit is een zeer duurzame vorm van dakbedekking die moeiteloos 30+ jaar mee gaat. Je hebt daarnaast de keuze uit een groen sedumdak of zonnepanelen.

Een sedumdak is een vorm van groene dakbedekking wat een positieve invloed heeft op het milieu, bekijk dit project maar eens. Het dak is bekleed met vetplanten die gemakkelijk zijn in onderhoud. Door voor een sedumdak te kiezen verminder je omgevingsgeluid van bijvoorbeeld regen, spelende kinderen of blaffende honden. Daarentegen verbeter je de isolatie van het dak, zo blijft het langer koel in de zomer en warm in de winter. Op deze manier bespaar je ook heel wat energiekosten. Ook zorgt het voor een verbeterde biodiversiteit, er komen bijvoorbeeld meer vogels, vlinders en insecten op af. Verder zal het dak ook langer in betere staat blijven en dus langer mee gaan.

Naast een sedumdak kun je ook kiezen voor zonnepanelen op je tuinkantoor op maat. Wellicht heb je al zonnepanelen op het dak liggen, door het aanschaffen van een tuinkantoor op maat creëer je meer ruimte voor zonnepanelen. Hierdoor kun je uiteraard weer meer energie besparen en zal de verwarming van het tuinkantoor milieuvriendelijker zijn. Uiteraard worden deze zonnepanelen al op de pod geïnstalleerd, dus je hebt er helemaal geen zorgen aan. 

Amsterdamse tuinkantoor buren

Sanitair

Wanneer het tuinkantoor op maat ook wordt ingezet als gastenverblijf in de tuin kan een toilet, kitchenette en douche ideaal zijn. Maar ook als de extra werkruimte ver achter in de tuin staat is het prettig om een van deze sanitaire voorzieningen dichtbij te hebben. 

Wij werken samen met een vaste partner die de sanitaire voorzieningen kunnen leveren. Wederom een partner met veel ervaring en waarbij kwaliteit voorop staat. Kies je enkel voor een toilet? Bekijk dan dit artikel om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Een kleine kitchenette is ook mogelijk bij je tuinkantoor op maat. Een smal keukenblok met een gootsteen is al eerder voorgekomen bij onze aanvragen. Daarnaast is er nog voldoende ruimte om een koffiezetapparaat of waterkoker neer te zetten. Wordt je pod ingezet als gastenverblijf, kies dan voor een kleine badkamer met douche, gootsteen en toilet. 

tuinkantoor op maat

Voorportaal

In ons ontwerp van de pod zit een voorportaal opgenomen. Dit is het overdekte opstapje voordat je de pod betreedt. Wij werken met een standaard voorportaal van 3 tot 5 planken, afhankelijk van de diepte van de pod. Het voorportaal wordt door onze klanten gebruikt om een plantje neer te zetten of een klein zitje te creëren. Uiteraard staat het je vrij om het voorportaal in te richten zoals jij dat wil. Door het voorportaal helemaal weg te halen, creëer je meer binnenruimte. Ook bestaat de mogelijkheid om het voorportaal een beetje in te korten. Waardoor je nog steeds het prachtige design hebt, maar tegelijkertijd ook meer binnenruimte. Wij horen graag wat je voorkeuren zijn zodat we jouw droom tuinkantoor op maat kunnen bouwen. 

Wanden

Dat is niet alles. Tot en met de styling van het tuinkantoor op maat kunnen wij jou helpen. Heb je al nagedacht over de bekleding van de wanden? Gaat je voorkeur uit naar een sfeervol kleurtje op de wand, of moderne akoestische wandpanelen? Wederom staan alle opties open om je pod helemaal naar eigen smaak te stylen. Dit geldt niet alleen voor de binnenwanden, maar ook de latten aan de buitenkant kunnen worden gepersonaliseerd. Denk aan de dikte van de houten latten of een kleurtje op de houten latten.

Akoestische panelen en geverfde wand
zwarte buitenkant met houtlook voorportaal

Wij helpen jou dus graag door maatwerk te bieden. Wil je de plekken van elektra aanpassen? Geen probleem, doen we kosteloos voor je. Ook kun je naar wens stroom en lichtpunten toevoegen of weghalen. Onze pod is standaard voorzien van een loopdeur, maar we bieden veel opties met de deur: enkele schuifpui, dubbele schuifpui, openslaande tuindeuren en zelfs een harmonica schuifpui. Ook zijn extra ramen mogelijk of bijvoorbeeld een kant met volledig glas. Kortom, wij helpen jou en denken graag met je mee in de zoektocht naar een tuinkantoor op maat afgestemd op jouw wensen. Benieuwd wat dit gaat kosten? Wij vertellen meer over de opbouw van de prijzen in dit artikel. Hier worden verschillende scenario’s onderbouwd waardoor je een beter beeld krijgt. Een andere optie is om de 3D configurator in te vullen, vervolgens ontvang je van een van onze specialisten een offerte.

Alles voor het verhogen van jouw focus en productiviteit

Want waar gaat het nu precies om bij thuiswerken, toch? Het gaat in de eerste plaats natuurlijk om productiviteit, om zo efficiënt mogelijk te werken zodat jouw werk projecten volgens planning kunnen worden afgerond. Maar daar heb je wel een basis voor nodig: een prettige werkplek die perfect is ingericht om dat mogelijk te maken. Net zoals je op je werk van je leidinggevende mag verwachten dat hij een werkplek voor je regelt, die is voorzien van alle faciliteiten. Met een OPUS pod tuinkantoor gun jij jezelf een prettige werkplek. Is de thuiswerkplek of praktijkruimte aan huis helemaal ingericht naar jouw wensen? Dan ga jij je helemaal in je element voelen en vliegt je focus en productiviteit omhoog. Vanuit hier ontstaan immers de beste werkprestaties. Een tuinkantoor, eventueel op maat, is voor het verhogen van jouw focus en productiviteit tijdens het thuiswerken dé oplossing!

Afwijkende maten en meer zicht op je tuin

Door onze ruime ervaring met tuinkantoren kennen we de wensen van onze doelgroep. En dus weten we ook welke maten tuinkantoren het meest in trek zijn. Daarom hebben we het jou makkelijk gemaakt: je kiest eenvoudig tussen verschillende standaardmaten. Maar wil je daar van afwijken? Geen probleem. Wij maken exact die maat tuinoffice die jij wenst, en die mooi in jouw tuin past. Wil je daar advies over? We helpen je graag, ook met het bepalen van de beste plek voor jouw aanstaande tuinkantoor.

Wil je tijdens je werkuren net iets meer naar buiten kunnen kijken? Geen probleem: we maken een extra raam voor je. De plantenbak mag je er zelf voor hangen. Zo wordt jouw tuinkantoor op maat ook nog eens een knusse verblijfsplek. Ook lekker om af en toe eens lekker weg te dromen, om daarna weer met nieuwe inspiratie verder te gaan met jouw werkzaamheden.

tuinkantoor op maat

Interesse in een tuinkantoor op maat?

Zo zie je maar: er is meer dan één reden om te kiezen voor een tuinkantoor op maat. Je krijgt namelijk exact die tuinoffice die bij al jouw eisen en wensen past. Je zal zien dat het je werkplezier enorm zal verhogen. Op onze portfolio pagina krijg je een heel aardig idee van de mogelijkheden, en hoe zo’n tuinkantoor op maat er in de praktijk uit ziet. Kies jij dus voor wat je echt wil en wil je graag weten wat jouw tuinkantoor op maat gaat kosten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wil je advies over bepaalde aanpassingen op de standaard tuinkantoren? Wij gaan graag met je in gesprek. Door onze brede klantenkring kunnen we in overleg met jou goed bepalen wat de beste thuiswerken oplossing is voor jou. We hopen dat de boodschap duidelijk is: eigenlijk is alles bespreekbaar, wij gaan graag aan de slag om voor jou een plek te creëren waar je je fijn voelt. Goed werk begint immers met een fijne werkplek.

Lees hier wat onze klanten vinden van de tuinkantoren op maat of vraag vrijblijvend de brochure aan. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om een OPUS pod te komen ervaren en bekijken in onze productiehal in Nistelrode. Voor inspiratie verwijzen we je graag door naar een van onze social media kanalen: InstagramFacebookPinterestLinkedIn en TikTok.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.