Multifunctioneel tuinkantoor met berging

Zit je na te denken over het plaatsen van een tuinkantoor maar zit je in de knoei met je tuinkast of tuinberging? Dan hebben wij de perfecte oplossing. Wij bieden namelijk een tuinkantoor met berging aan. Zo kan de tuinkast of tuinberging, wat vaak een doorn in het oog is, weggehaald worden en een tuinkantoor met berging worden geplaatst. Dit kan een geïntegreerde berging zijn, een losse berging of een bestaande berging naar dezelfde stijl transformeren. Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor een tuinkantoor met berging? Lees dan snel verder.

Tuinkantoor met berging - tuinkantoor prijs - limburg

Creëer extra ruimte met een tuinkantoor met berging

Als we het hebben over tuinkantoren, dan hebben we het eigenlijk altijd over extra ruimte creëren om te werken, te spelen, te hobbyen, mensen te laten overnachten et cetera. Maar wat nou als er op de beoogde plek in de tuin nu een berging staat? Of je eigenlijk ook ruimte tekort komt om spullen of gereedschap op te slaan? Dan is een tuinkantoor met berging dé perfecte oplossing. Wij bieden hiervoor 3 oplossingen. Welke past het beste bij jou? Kun je niet wachten, configureer dan direct je tuinkantoor samen in 3D.

Tuinkantoor met geïntegreerde berging

Het woord zegt het al, een samengevoegd tuinkantoor met berging. Uiteraard zit er een scheiding tussen de berging en de werkruimte. Een groot voordeel van deze oplossing is dat het 1 concrete oplossing is. Zo heeft deze pod 1 fundering, 1 electra aansluiting en 1 aanzicht. Een fundering voor een berging is natuurlijk wel wat prijzig, echter is deze manier van fundering wel de goedkoopste optie, omdat het uit een geheel bestaat. Dit geldt ook voor de electra aansluiting, het hoeft maar naar 1 locatie in de tuin worden geleid. En dat het 1 aanzicht is, is vaak gewoon het allermooiste! Om het hele jaar comfortabel in het tuinkantoor met berging te werken is het gehele gebouw is goed geïsoleerd, dus ook de berging. 

Ook is een tuinkantoor met berging een mooie oplossing wanneer je op zoek bent naar een ruimte om je spullen op te slaan in dezelfde stijl als je toekomstige tuinkantoor. Bekijk eens dit gerealiseerde multifunctionele tuinkantoor met berging in Rijswijk en doe inspiratie op!

tuinkantoor met berging

Tuinkantoor met losse berging

Links in je tuin een tuinkantoor met mooi uitzicht en rechts in de tuin een berging in dezelfde stijl? Dat is mogelijk! Door een tuinkantoor met losse berging te kiezen heb je veel vrijheid waar je je tuinkantoor en berging plaatst. Desondanks het twee losse units worden, bewaar je wel de eenheid. Maar er komen nog meer voordelen bij kijken. Je hebt meer keuze in de grootte en ontwerp van zowel het tuinkantoor als de losse berging. Zo kan je een brede berging kiezen met grote openslaande deuren, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk met een bakfiets er in kan rijden. Binnen deze oplossing bestaat de vrijheid in de mate van isolatie. Volledig geïsoleerd zoals je tuinkantoor, niet geïsoleerd of iets er tussen in. De keuze is aan jou! Hierdoor heb je zelf meer invloed op het kostenplaatje. Een bijkomend nadeel is dat er twee funderingen worden geplaatst, wat weer invloed heeft op de kosten. Om inspiratie op te doen kun je dit project bekijken waarbij we een tuinkantoor met losse berging hebben gerealiseerd in Voorburg.

Tuinkantoor met berging Voorburg

Huidige berging hergebruiken

Ook is het al eens voorgekomen dat de huidige berging is verplaatst en is bekleed met dezelfde gevelbekleding als de tuinkamer, bekijk dit project maar eens in Amsterdam. Dit scheelt niet alleen het slopen van de huidige berging, maar ook een grote kostenpost. Daarnaast is het een zeer duurzame manier van investeren in een tuinkantoor met berging. Je hergebruikt namelijk je bestaande berging, mits deze in dermate goede staat is. Naast het plaatsen van de pod, wordt de huidige berging diezelfde dag bekleed met dezelfde gevelbekleding als het tuinkantoor. Hierdoor is het direct een eenheid en kun je genieten van het prachtige uitzicht vanuit huis!

Opus Pod houten Tuinkantoor Amsterdam - tuinkantoor met berging

Hoe ziet dat er van binnen uit?

De binnenkant van een berging ziet er ongeveer uit zoals de afbeelding hiernaast. De berging wordt van binnen afgewerkt met deze groenige spaanplaten. Dit zijn watervaste platen en ze zijn erg stevig. In het geval hier rechts is de berging tegelijkertijd ingezet als technische ruimte. Hier zie je de meterkast, het onderdeel voor de zonnepanelen en een ketel voor warm water tijdens het douchen. Daarnaast worden er vaak fietsen neergezet, een wasmachine en/of droger (geef dat vantevoren wel aan ons aan, dan zorgen wij voor water toe- en afvoer) of een vriezer geplaatst. Ook komt het wel eens voor dat er planken worden opgehangen of haken om een wielrenfiets of mountainbike op te hangen. Kortom, genoeg mogelijkheden om spullen op te slaan of op te bergen.

tuinkantoor met berging

Combineer behoeftes

Het is een veel voorkomende situatie: je komt ruimte tekort om te leven en te werken, en je komt ruimte tekort om spullen op te slaan. Wellicht kun je niet eens je tuinspullen en gereedschap binnen zetten, laat staan alle fietsen binnen een plekje geven. Een veel voorkomend probleem. Woon je dus wat klein, dan kan je natuurlijk besluiten om te verhuizen. Maar er bestaan natuurlijk ook andere oplossingen. Wat houd je tegen om de ruimte in je tuin te benutten voor beide ‘tekorten’ (werkruimte en opbergruimte)?

Voor het creëren van extra werkruimte kunnen onze tuinkantoren bijvoorbeeld ingezet worden als praktijkruimte aan huis of als gastenverblijf in de tuin. Dit gebeurd erg veel! Een tuinkantoor met toilet mag in deze gevallen dan zeker niet ontbreken. Voor extra opbergruimte bieden wij onze pods aan inclusief berging. Dit tuinkantoor met berging wordt uiteraard voorzien van elektriciteit. Hierdoor heb je licht in de berging maar kan je ook je elektrische fiets zorgeloos opladen. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om jouw specifieke behoeftes met ons te bespreken.

Het benutten van buitenruimte

Als je een kleine tuin hebt, dan houdt het voor je gevoel al snel op. Er is simpelweg (bijna) geen ruimte voor een tuinkantoor, laat staan een tuinkantoor met berging. Hoewel we ook klanten hebben die extra binnenruimte belangrijker vinden dan buitenruimte, en alsnog een leuk stadstuintje overhouden! Bekijk maar eens dit project in Rotterdam. Hier creëerden we extra werkruimte in een kleine stadstuin. 

In elke gemiddelde tuin past met gemak een tuinoffice, ook met een berging. Je koopt dan dus eigenlijk twee-in-één: een tuinkantoor én een berging. Het worden uiteraard twee afgescheiden ruimtes (aan elkaar of los van elkaar), zodat je beide ruimtes optimaal kunt benutten. Heb je elektrische fietsen? Dan is het verstandig om in het berging-gedeelte van je tuinkantoor met berging ook stopcontacten te laten plaatsen. Dan kan je meteen na het binnenzetten jouw e-bikes opladen! En natuurlijk is het zeker buiten het zomerseizoen handig als je verlichting in je nieuwe berging hebt.

Opgeruimd staat netjes

Te weinig opbergruimte is enorm frustrerend. Je propt spullen weg, weet niet meer wat waar staat of je kan er simpelweg niet meer bij. Een paar vierkante meter extra ruimte in jouw nieuwe tuinkantoor met berging kan dan heel veel verschil maken. Besef dat dit ook een goede gelegenheid kan zijn om eens goed op te ruimen. Alles één keer in je handen nemen, beslissen wat je bewaart (en wat niet) en vervolgens opnieuw opbergen, wellicht al in je combi tuinkantoor met berging. Met een ideale indeling in combinatie met een stevige stellingkast kan je deze ruimte goed benutten. Naast dat je tuinspullen, gereedschap en tuinkussens op kan bergen, is er zelfs nog ruimte voor meerdere fietsen. En als dit proces achter de rug is, heb je zowel in huis als in je tuinoffice met luxe schuur een opgeruimd gevoel. Dat geeft rust, en verhoogt je productiviteit.

Van uitstel komt afstel

Denk er niet te lang over na. Maak plannen en maak deze bespreekbaar. Voordat je het weet heb je een vergunningsvrij tuinkantoor met berging in de tuin staan. Natuurlijk is een tuinkantoor met berging even een investering. Bekijk dit artikel om er achter te komen wat je ongeveer kwijt zal zijn met jouw wensen en behoeften. Echter koop je voor dat bedrag absoluut geen groter huis, inclusief alle extra kosten, zoals de verhuizing. Van een extra tuinkamer wordt het hele gezin blij. Beide ouders zijn tevreden omdat ze nu eindelijk een fijne, afgezonderde werkruimte hebben, met voldoende privacy. De kids omdat ze extra vierkante speel-meters krijgen, of een aparte hobbykamer. En met een tuinkantoor met berging hoeft er nooit meer nee te worden gezegd tegen mogelijke logees, zoals bij deze Amsterdammers thuis. Een slaapplek is in jullie nieuwe tuinoffice immers heel makkelijk gecreëerd. Wij bouwen de (casco) tuinkantoren prefab in onze productiehal in Nistelrode, benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dit artikel.

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je meer weten over de opties die we aanbieden voor een thuiswerkplek met berging? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zitten niet vast aan onze standaard modellen, maatwerk is ook mogelijk en wordt zelfs enorm vaak toegepast. Je kunt ook alvast onze vrijblijvende brochure of offerte aanvragen. Ontdek onze social media kanalen voor meer inspiratie: Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en TikTok.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.