Tuinkantoor kopen? Wat gaat dat kosten?

Je bent aan het overwegen om je leefruimte te vergroten, het toevoegen van een tuinkantoor of het creëren van een gastenverblijf. Verschillende opties zijn voorbij gekomen in je gedachte. Tijdens het Googlen stuit je uiteindelijk op een tuinkantoor van OPUS – home office pods. Erg mooi, vervult al je wensen, maar… wat is is de prijs van een tuinkantoor? Lees verder om een duidelijk overzicht te krijgen van het kostenplaatje, of vraag direct een offerte aan voor een nauwkeurige prijs van een tuinkantoor.

Tuinkantoor met berging - tuinkantoor prijs - limburgMultifunctioneel tuinkantoor AmsterdamZwart tuinkantoor in ZierikzeeTuinkantoor in Noord BrabantOpus Thuiswerkplek
1 / 7

De opbouw van de prijs van een tuinkantoor

Bij het ontwerpen van jouw tuinkantoor via onze 3D configurator volg je een aantal stappen om een duidelijk overzicht te creëren van de tuinkantoor prijs. Een prijsindicatie zie je direct in beeld en een offerte kun je na het doorlopen van de stappen in een paar klikken aanvragen . Na overleg met een van onze projectleiders kan de offerte worden aangepast. Een aantal onderdelen die terugkomen in de offerte zijn de kosten van je OPUS – home office pod, de verschillende opties waar je voor kiest, de fundering en uiteraard het transport en de installatie. Hieronder geven we allereerst meer toelichting per onderdeel en onderaan dit artikel geven we vervolgens een drietal berekeningen van pods zoals wij ze daadwerkelijk geleverd hebben bij klanten.

Kosten van een standaard tuinkantoor

Wij bieden twee verschillende modellen standaard pods aan, namelijk het Alpha en Beta model. Een basis pod is het tuinkantoor inclusief de gevelbekleding, goede isolatie en een enkele draaideur. Afhankelijk van het type en de grootte van de pod zitten er ook al diverse ramen in het thuiskantoor. Maar ook ligt hier al een PVC vloer in, zijn de wanden geschilderd en heb je licht (en dus elektriciteit) in je pod. Het verschilt per grootte hoeveel de pod kost. De formaten van een tuinkantoor lopen van 2,5 x 2,5 meter tot maximaal 8 x 3,40 meter. Iedere maatvoering binnen dit bereik is mogelijk. Logischerwijs loopt de tuinkantoor prijs op naarmate het tuinkantoor groter wordt. Als je echter naar de prijs per vierkante meter kijkt dan wordt een tuinkantoor steeds goedkoper naarmate deze groter wordt. Zo kost ons kleinste tuinkantoor bijna €3.000 euro per m2, terwijl onze grootste pod slechts €1600 euro per m2 kost.

Tuinkantoor met berging - tuinkantoor prijs - limburg
Groot tuinkantoor: Beta 5 x 3,3 m
geïsoleerd tuinkantoor - de 5 mooiste tuinkantoren in Amsterdam
Kleiner tuinkantoor: Beta 3,5 x 3 m

Tuinkantoor aankleden met opties

Na het selecteren van de grootte van de pod komt het leukste deel van het samenstellen van je tuinkantoor, namelijk alle gewenste opties selecteren. Vanzelfsprekend vormen jouw keuzes de tuinkantoor prijs. Een aantal opties waar je uit kan kiezen zijn:

 • Het type deur (bijvoorbeeld dubbele openslaande draaideuren, een enkele- of dubbele schuifpui)
 • De soorten ramen en het type glas
 • De diepte van het voorportaal (1, 2, 3, 4 of 5 planken breed)
 • Een alternatieve optie voor de verwarming, airco of climate control systeem
 • Sanitaire voorzieningen (een kitchenette, toilet of hele badkamer)
 • Duurzaamheid mogelijkheden, zoals een sedumdak of zonnepanelen
 • De fundering die je nodig hebt op de plek waar het tuinkantoor komt (schroeffundering, zwaar gewapende betontegels of een bestaande fundering)
 • En of je een ergonomische bureaustoel en/of bureau nodig hebt

Kortom, een waslijst aan opties om je tuinkantoor op maat samen te stellen. Lees in dit artikel alles over de mogelijke opties. Allemaal zaken waar je goed over na moet denken. Maar aarzel niet om advies op te vragen bij een van onze adviseurs. Zij denken mee over een gepaste oplossing die bij jou wensen en behoeften past. Of kom lang in onze productiehal, waar onze tuinkantoren prefab worden gebouwd, om de mogelijkheden met ons te bespreken en te bekijken.

Fundering die past bij jouw tuin

Een belangrijk onderdeel wat niet te missen is bij het plaatsen van een tuinkantoor is natuurlijk een stevige fundering. Hiervoor gebruiken wij in principe 3 opties. De kosten van deze opties zijn oplopend. Te beginnen bij een bestaande fundering, mits deze aan de nodige eisen voldoet. Had je voorheen een schuur met fundering staan in de tuin, dan kunnen wij deze fundering hergebruiken. Leuk voor de portemonnee, maar ook direct de meest duurzame optie. De volgende optie zijn zwaar gewapende funderingstegels. Deze tegels gebruiken we vaak enkel bij een kleine pod, die het gewicht nog toestaan. De funderingstegels worden ter plekke geplaatst, dezelfde dag als het leveren van de pod. De laatste, tevens meest voorkomende, optie zijn schroefpalen. Deze keuze is de meest veilige optie omdat het een groot gewicht kan dragen, ook zijn schroefpalen volledig circulair. Een eenvoudige fundering van 4 schroefpalen kost +/- 750 euro, maar kan ook oplopen tot 4.000 euro indien wij bijvoorbeeld tot de 12 á 13 meter in de grond moeten gaan om de vaste grond te bereiken. Afhankelijk van jouw woonadres zullen wij een advies geven voor de fundering.

Het tuinkantoor op locatie krijgen

Heel leuk en aardig al deze informatie maar je wil natuurlijk dat je tuinkantoor snel, na ongeveer 12 weken, op z’n plek komt te staan. Hiervoor werken wij met een betrouwbare, lokale partner. Bij het plaatsen van je tuinkantoor komen een aantal elementen kijken. De (zware) pod moet vervoerd worden per vrachtwagen. Vervolgens verschilt het per plaatsing welke kraan er nodig is om het tuinkantoor op zijn plek te krijgen. Dit heeft namelijk te maken met de diepte van de tuin, de hoogte van het gebouw waar de pod wordt geplaatst, het gewicht én de afmetingen van de pod. Bekijk eens ons Instagram kanaal om te zien hoe het transport en de plaatsing eruit ziet. 

Transparantie in tuinkantoor prijzen

Zoals hierboven beschreven bestaat een tuinkantoor uit veel verschillende elementen waar allemaal een prijskaartje aan komt te hangen. Wij vinden het enorm belangrijk om hier transparantie over te zijn. Bij het aanvragen van een offerte krijg je dan ook zeer concrete prijzen van ieder onderdeel. Dat betekent dat we alle elementen los op de offerte zetten. Ook staat er duidelijk bij wat ieder element inhoud. Lees verder om een aantal concrete voorbeelden te zien van de tuinkantoor prijzen.

Voorbeeld 1: Eenvoudige en standaard, kleine tuinkantoor

Bij dit voorbeeld gaan we uit van een Beta model van 3 x 3 meter met de standaard voorzieningen die hierbij horen. Met een tuinkantoor prijs kan je zeker rondom of zelfs onder de € 25.000,00 blijven zoals in onderstaand voorbeeld. Dit offerte voorbeeld bevat de meest eenvoudige optie voor een van onze kleinste tuinkantoren. Dit 5,9m² tuinkantoor bevat een goed geïsoleerde OPUS pod met enkele draaideur en aansluitende ramen aan deze deur. Ook heb je de keuze uit twee verschillende vloeren en wordt hij geleverd met afgewerkte en geschilderde witte wanden. De standaard pod bevat 4 spots, 2 stopcontacten en een eenvoudige elektrische verwarming.

OnderdeelBedrag
OPUS – home office pod – Model Beta 3,0m x 3,0m€ 21.900,00
Transport & installatie – 0 tot 20 meter
Inclusief zwaar gewapende funderingstegels
€ 2.500,00
Totaal (inclusief btw)€24.400,00
Bovenstaande prijzen zijn onderhevig aan schommelingen i.v.m. stijgende prijzen

Voorbeeld 2: Gemiddelde tuinkantoor met opties

Hierboven heb je een van de meest eenvoudige tuinkantoren bekeken. Bij dit voorbeeld gaan we meer opties toevoegen tot je een voorbeeld krijgt van een tuinkantoor (of misschien wel praktijkruimte aan huis) prijs van onder de € 37.500,00. We gaan hier uit van een Alpha model van 4 x 3,40 meter, welke uiteraard weer is voorzien van een eenvoudige draaideur en 3 hoge ramen aan de zijkant. Ook dit basismodel is voorzien van een nette PVC vloer, geschilderde wanden en volwaardige isolatie. Deze OPUS pod heeft opties zoals een kitchenette, climate control systeem en een enkele schuifpui.

OnderdeelBedrag
OPUS – home office pod – Model Beta 4m x 3,4m€ 27.100,00
Kitchenette 
Keukenblok (120x60cm) met spoelbak en kraan
€ 3.399,00
Enkele schuifpui€ 999,00
Meterkast met 2 groepen€ 399,00
Climate Control (verwarmen en koelen)€ 1.499,00
Schroeffundering
Op basis van 6 palen van 2,50 meter
€ 1.445,95
Transport & installatie – 30 tot 40 meter€ 3.000,00
Totaal (inclusief btw)€ 37.841,95
Bovenstaande prijzen zijn onderhevig aan schommelingen i.v.m. stijgende prijzen
tuinkantoor in waalwijk - tuinkantoor prijs

Voorbeeld 3: Complete tuinkamer met badkamer en slaapmogelijkheid

Aan een uitgebreide optie hangt uiteraard een ander prijskaartje. Toch is de tuinkantoor prijs het helemaal waard. Deze complete tuinkamer met berging is namelijk een echte aanvulling op je onroerend goed. De voordelen lopen zeer uiteen en het gebruik van dit model is multifunctioneel. Zeker wanneer je kiest voor een tuinkamer met complete badkamer en slaapmogelijkheid. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om een kleine kitchenette toe te voegen. Dan is het een volwaardig gastenverblijf in de tuin! Onze medewerkers denken graag mee over een oplossing die geschikt en past bij jouw wensen en behoeftes. 

Complete tuinkamer met badkamer en slaapmogelijkheid

Aan een uitgebreide optie hangt uiteraard een ander prijskaartje. Toch is de tuinkantoor prijs het helemaal waard. Deze complete tuinkamer is namelijk een echte aanvulling op je onroerend goed. De voordelen lopen zeer uiteen en het gebruik van dit model is multifunctioneel. Zeker wanneer je kiest voor een tuinkamer met complete badkamer en slaapmogelijkheid. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om een kleine kitchenette toe te voegen. Dan is het een volwaardig gastenverblijf! Onze medewerkers denken graag mee over een oplossing die geschikt en past bij jouw wensen en behoeftes. En onze vakmannen bouwen jouw pod perfect naar wens. 

OnderdeelBedrag
OPUS – home office pod – Model Beta 7,0m x 3,4 m€38.100,00
Kitchenette
Keukenblok (120x60cm) met spoelbak en kraan
€3.399,00
Sanitair ruimte met toilet, douchecabine en wastafelmeubel€11.749,00
Dubbele openslaande draaideuren€799,00
Boiler – 80 liter
Ten behoeve van douche en kitchenette
€849,00
Vloerverwarming Beta 7,0m x 3,4m€2.799,00
Meterkast met 2 groepen€399,00
Zonnepanelen (6 stuks)€4.750,00
Climate Control (verwarmen en koelen)€1.499,00
Schroeffundering
Op basis van 7 palen van 2,0 meter
€1.445,95
Transport & installatie – 30 tot 40 meter€3.000,00
Totaal (inclusief btw)€ 68.788,95
Bovenstaande prijzen zijn onderhevig aan schommelingen i.v.m. stijgende prijzen
Tuinkantoor prijs

Nieuwe productlijn: EazyOffice

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk prachtig, maar niet voor iedereen betaalbaar. Omdat maatwerk een prijs heeft en materiaal- en andere inkoopprijzen doorstijgen zien wij dat voor een deel van onze doelgroep een OPUS pod minder betaalbaar is geworden. Met het toevoegen van het EazyOffice label, bieden wij een simpeler aanbod tegen een superscherpe prijs. Het concept is easy:

 • Dezelfde hoogwaardige bouwkwaliteit als onze OPUS pods
 • Verkrijgbaar in 3 standaard maten: Small (2,5 x 2,25m), Medium (3 x 2,75m) en Large (3,5 x 3,25m)
 • Verschillende keuzes om je EazyOffice naar wens in te richten
 • De allerscherpste prijs in de markt

Met de introductie van EazyOffice kunnen nog meer mensen extra woon/werkruimte toevoegen aan hun woning om in alle rust thuis te werken.

In de afgelopen maanden zijn de eerste 5 EazyOffices al succesvol geplaatst. Wil jij meer weten over onze EazyOffices? Bekijk dan eens de websitedownload de brochure of neem telefonisch contact met ons op via ons reguliere telefoonnummer.

Tuinkantoor prijs financieren

Nu je een aantal voorbeelden hebt bekeken, kan je gaan nadenken over de financiering van het tuinkantoor. Wij werken met twee betalingsmomenten. Het eerste betalingsmoment is bij akkoord, op dat moment wordt er verwacht dat 30% van de factuur wordt betaald. Het tweede betaalmoment is 70% kort voor de plaatsing van je tuinkantoor. Uiteraard ligt de financieringskeuze bij jou en zijn wij geen financieel expert. Echter geven we graag een aantal mogelijkheden die wij voornamelijk horen van onze huidige klanten.

 • Tuinkantoor prijs in een hypotheek financieren. Deze manier van financieren kan op verschillende momenten. Voor meer informatie over de manieren kun je dit blogartikel lezen. 
 • Een andere optie is via een krediet lening je tuinkantoor financieren. Dit is een eenmalige lening voor een looptijd van maximaal 5 jaar. 
 • Voor ondernemers bestaat de zakelijke optie om operationeel of financieel te leasen

Bijkomende kosten en overige opties

Zo! Je droom tuinkantoor is nu helemaal naar wens. Ontworpen, gefinancierd en de handtekening is gezet. De volgende vraag is of de tuin ook klaar is voor de komst van je tuinkantoor? Je weet waar de pod zal komen te staan, maar kan je de pod dan zelf gemakkelijk bereiken? Wellicht is een compleet nieuw tuinontwerp een geschikte optie voordat de pod in je tuin staat. Vanzelfsprekend is dit naar eigen wens. Maar bekijk hier eens een tuinkantoor-eigenaar die ook de volledige tuin heeft herzien. Dat wil jij toch ook?

Naast de bijkomende kosten voor het inrichten van de tuin kun je denken aan kosten die gemaakt moeten worden om elektriciteit en/of riolering aan te leggen. Dit is ook een kostenpost van vaak minimaal 1000 euro. Wij hebben een vast netwerk aan partners door het hele land, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Kosten die eventueel bij de keuze voor een thuiswerkplek komen kijken zijn leges van de gemeente. Meestal wordt een tuinkantoor vergunningsvrij geplaatst maar op sommige plekken ook niet. Ga hier voor altijd even na bij jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Om de prijzen van een tuinkantoor te drukken kan je kiezen voor een casco tuinkantoor. Met een casco tuinkantoor bedoelen we een tuinkantoor dat niet 100% is afgewerkt. Een casco tuinkantoor kan een aantal voordelen hebben ten opzichte van een volledig afgewerkt tuinkantoor. Namelijk de kostenvermindering, de flexibiliteit in het personaliseren en het uitbreiden met een overkapping bijvoorbeeld.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de opties die we aanbieden voor een tuinkantoor en wat dat kost? Vraag hier een offerte aan om direct de tuinkantoor prijzen in te zien. Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zitten niet vast aan onze standaard modellen, maatwerk is ook mogelijk en wordt zelfs enorm vaak toegepast. Je kunt ook alvast onze vrijblijvende brochure aanvragen. Je kan ook komen kijken bij onze productiehal, plan hiervoor een bezichtiging in.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Na akkoord op de offerte werken wij standaard met een aanbetaling en een vervolgbetaling voor levering. Andere betaalperiodes of termijnen mogelijk in overleg.

Wij geven ruime garantie op ons product en verschillende onderdelen, te denken aan o.a. 10 jaar op de gevelbekleding en dakbedekking.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.