Een tuinkantoor leasen? Dat kan gewoon! 

Een zakelijk tuinkantoor van OPUS – home office pods kan een uitkomst bieden wanneer je ook thuis wilt werken in een professionele omgeving. Of je nu als DGA een fijne thuiswerkplek wilt aanschaffen, als kindercoach een ontvangstruimte of als ondernemer tijdelijk extra werkruimte: wij bieden een oplossing op maat. Naast een reguliere aanschaf van onze pods, kun je onze tuinkantoren ook zakelijk leasen. We vertellen je er graag meer over.

Tuinkantoor Leasen

Waarom een tuinkantoor leasen? 

Je hebt in onze 3D configurator een prachtig tuinkantoor, thuiswerkplek of praktijkruimte aan huis samengesteld, van waaruit jij jouw onderneming tientallen jaren kunt bestieren. Als ondernemer weet jij: aan kwaliteit hangt een prijskaartje, maar liever dat dan een goedkopere oplossing tegen mindere kwaliteit. Immers goedkoop = duurkoop. Onze tuinkantoren zijn beschikbaar vanaf (inclusief transport & fundering) zo’n 25.000 euro en lopen op tot soms wel meer dan 50.000 euro. Niet een bedrag dat veel ondernemers zo op de spaarrekening hebben staan en als dat wel zo is dan is het natuurlijk altijd fijn om wat achter de hand te houden. Wij zien dat ondernemers vervolgens vaak de keuze maken om het tuinkantoor privé in de hypotheek te financieren, vaak tegen gunstigere tarieven dan een zakelijke lening of krediet. Het nadeel van deze constructie is dat je (oplettende) accountant je er dan op zal wijzen dat wanneer jij je huis verkoopt, inclusief tuinkantoor, je ook een deel van de eventuele overwaarde (vanwege het tuinkantoor) zakelijk als winst zou moeten opvoeren. 

Al met al toch best wat paarse krokodillen en rompslomp waar jij je als ondernemer wellicht liever niet mee bezig houdt. Het leasen van een geïsoleerd tuinkantoor is dan een interessante oplossing: één maandelijkse betaling gedurende de looptijd van 24 tot 60 maanden. Je weet dan precies waar je aan toe bent en een dergelijke maandelijkse betaling ben je mogelijk toch ook al gewend bij de huur van een (andere) werkplek of kantoor. Wanneer het leasen van een tuinkantoor je wat lijkt, lees dan verder over de verschillende mogelijkheden. 

Tuinkantoor leasen: financial of operational lease

De termen financial en/of operational lease zul je vast al eens voorbij hebben zien komen. In het kort: bij financial lease wordt jij direct eigenaar van je zakelijke tuinkantoor, de maandelijkse betalingen zijn eigenlijk een soort ‘kopen op afbetaling’. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van het tuinkantoor en na afloop krijg jij de mogelijkheid om het tuinkantoor te kopen. Als OPUS – home office pods bieden wij, met onze lease partner, beide constructies aan. We leggen je graag meer uit over beide vormen. 

Financial lease

Wij raden Financial Lease aan wanneer je als DGA, ZZP’er of ondernemer een zakelijk tuinkantoor in je privé omgeving wilt plaatsen. Ook wanneer je bijv. pedicure of schoonheidssalon vanuit je eigen tuin wilt runnen is dit een perfecte oplossing. Waarom? Omdat we er vanuit gaan dat jij ook na de looptijd het kantoor wilt blijven gebruiken. Voorbeeld: Je koopt bij ons een tuinkantoor van 30.000 euro en je betaald deze d.m.v. 36 maandelijkse betalingen van 750 euro af. De BTW reken je in één keer af bij het akkoord op de offerte. Na de 36 maanden is het tuinkantoor 100% van jouw onderneming en heb jij een fijne thuiswerkplek, zonder dat je hierna nog huur betaald. Het maandbedrag is afhankelijk van 2 zaken:

  1. De totale aankoopprijs van de pod. Afhankelijk van het formaat en de verschillende opties die je kiest rolt er een prijs uit. 
  2. De looptijd van het contract. Hoe langer het contract, hoe meer rente je verhoudingsgewijs betaald, maar vaak ook hoe lager het maandbedrag. Je verspreidt immers de aanschafwaarde over een langere periode. 

Operational lease

Operational Lease wordt veelal gekozen wanneer de oplossing van tijdelijke aard is. Bijv. omdat jij als ondernemer op jouw bedrijventerrein tijdelijk extra vergaderruimtes nodig hebt. Ook wanneer je als ondernemer je personeel een tuinkantoor wil bieden is operational lease het meest voor de hand liggend, omdat je natuurlijk nooit weet hoe lang je personeel blijft plakken. 

Ook bij operational lease ga je een contract aan voor een bepaalde periode, een aantal maanden voor het aflopen van die termijn krijg je van onze lease partner een voorstel of je de periode zou willen verlengen of dat je eventueel het tuinkantoor over wilt nemen tegen een bepaalde waarde (dit voorstel komt dus pas tegen het einde van de looptijd). Indien je het contract niet wilt verlengen én je het kantoor ook niet over wilt nemen, komt onze transportpartner het kantoor weer ophalen en dan heeft het kantoor een (hopelijk fijne en effectieve) tijdelijke functie vervuld. 

Onze leasepartner Fleximo

Wanneer je met ons een lease overeenkomst aan wilt gaan dan komt onze lease partner Fleximo om de hoek kijken. Als ware pionier op dit gebied was het Fleximo die als eerste in Nederland, gedurende de Corona crisis, een tuinkantoor ‘in de lease’ aanbod. Met jarenlange ervaring in de mobiliteitssector heeft Fleximo haar services uitgebreid van auto, naar fiets en nu dus ook naar het zakelijk leasen van een tuinkantoor. Mocht je dus naast en tuinkantoor ook nog een auto of fiets willen leasen, dan kan Fleximo een totaaloplossing bieden. Benieuwd hoe zo’n lease aanvraag er in de praktijk uit ziet? We vertellen je graag meer over onze werkwijze voor het leasen van een OPUS – home office pod. 

Werkwijze tuinkantoor leasen

Stap 1. Stel je pod samen

Stel allereerst zelf je pod samen, bijvoorbeeld in onze 3D configurator of door middel van een bezoek aan onze productiehal. Samen met onze adviseurs kom je vast tot een ontwerp waar jij (en je onderneming) dolgelukkig van wordt. Aan de hand van dit ontwerp zullen wij je een koop offerte toesturen. 

Stap 2. Vraag een offerte aan

Wanneer je, naast koop, ook het leasen van het thuiskantoor wilt ontdekken geef dan bij ons aan voor welke looptijd je graag een lease offerte ontvangt. Bijvoorbeeld voor 36 en 60 maanden. Wij vragen deze offerte vervolgens voor je op bij onze lease partner. Afhankelijk van je situatie zal dit, in overleg, een offerte voor financial of operational lease zijn. Gedurende het wachten op deze offerte kun jij de koop offerte en tekeningen natuurlijk even rustig tot je nemen en de verschillende keuzes nog eens afwegen. Bekijk hier de ideale tuinkamer, gastenverblijf in de tuin, tuinkantoor met berging of tuinkantoor met toilet eens.

Stap 3. Ontvang jouw lease offerte

Met de lease offerte voor je neus kun jij de beslissing maken of je kopen of leasen interessanter vindt. Logischerwijs is de totale investering bij leasen hoger, omdat daar een rente component inzit. Anderzijds is een extra buffer op je spaarrekening, in combinatie met een vaste betaling per maand, ook niet verkeerd.

Stap 4. Kies de looptijd

Indien leasen jouw voorkeur heeft is dit het moment dat je de keuze maakt in de looptijd van het contract en of je eventueel (enkel in het geval van financial lease) nog een extra restsom wilt overlaten. Standaard hierbij is de restsom 1% van de aankoopwaarde.

Stap 5. Kredietcheck via onze lease partner

Wanneer je akkoord bent met ons voorstel brengen we je in contact met onze lease partner Fleximo, zij zullen een krediet check doen. Afhankelijk van de rechtsvorm zul je hiervoor wat vragen, documenten en/of informatie moeten verschaffen. Dit doe je direct bij Fleximo, wij zitten hier niet tussen.

Stap 6. Geef het startsein

Wanneer de kredietcheck succesvol is zullen wij de details van het leasecontract in onze offerte opnemen zodat jij hier akkoord op kunt geven. Met het akkoord geef je eigenlijk het digitale startsein van de bouw van jouw tuinkantoor.

Stap 7. De bouw van jouw pod

Jouw pod wordt nu vergunningsvrij (prefab) gebouwd! Afhankelijk van keuze voor financial of operational lease volgen er verschillende financiële stromen. Zo zul je bij financial lease de BTW direct voldoen, waar je bij operational lease deze maandelijks betaald. 

Interesse in een tuinkantoor leasen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in het leasen van een tuinkantoor en benieuwd naar de mogelijkheden met een OPUS – home office pod? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Op deze pagina vind je alles over onze zakelijke oplossingen. Bij ons zit je niet vast aan onze standaard modellen (Alpha & Beta), maatwerk is ook mogelijk en wordt zelfs enorm vaak toegepast. Je kunt ook alvast onze vrijblijvende brochure aanvragen of een bezichtiging inplannen. Lees een aantal reviews en projecten van bestaande klanten om te ontdekken wat voor voordelen het heeft. Voor inspiratie verwijzen we je graag door naar onze social media kanalen, Instagram, Facebook, LinkedIn en Pinterest.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Transport en installatiekosten zijn de enige kosten die niet standaard in onze prijs zitten. Dit komt doordat dit erg locatie afhankelijk is. Het type kraan, en daarmee de kosten, dat nodig is om een pod over een schutting te tillen is heel anders dan een kraan die de pod over een woning of appartementencomplex kan takelen.

Ja, wij leveren de pod plug & play op. Wij sluiten de door jou voorbereide stroom- en/of internetkabel aan en checken of alles naar behoren werkt. Jij kunt dus direct aan het werk of starten met inrichten. Diezelfde dag kun jij nog genieten van je pod.

De plek van de pod moet vrij zijn van alle mogelijke begroeiing of bestrating. Tip: zet vooraf ook eens de contouren van de pod uit middels touw en piketten. Dit geeft je een goed beeld van de omvang van de pod obv de gekozen afmetingen. Tevens helpt het tijdens het tijdens plaatsing van fundering of de pod, door een goed beeld te geven waar jij zelf de pod graag exact wens te hebben.

Afhankelijk van het type fundering dat op jouw locatie van toepassing is, kunnen er nog aanvullende voorbereidingen nodig zijn. Zoals het voorzien van een wit zandbed.

Ook dien je een stroomkabel te voorzien en optioneel een internetkabel.

Indien van toepassing: de buren inlichten en parkeerplekken vrijhouden voor de kraan.

Wij sturen altijd een document toe met voorbereidende instructies wat betreft fundering, stroom & internet. Indien je hiervan zaken wenst uit te besteden aan bijvoorbeeld een elektricien of stratenmaker/tuinman, weet hij/zij exact wat er dient te gebeuren.

Naast het kopen en daarmee direct afbetalen kun je bij ons ook zakelijke een tuinkantoor leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor een periode van 2, 3, 4 of 5 jaar. Na deze periode volgt er een restwaardebedrag en daarna is de pod van jou. Het betreft een optie tot koop, dus je bent niet verplicht de pod na de termijn te kopen.

Veel van onze klanten financieren de pod via hun hypotheek, in dit artikel vind je daar meer informatie over.

Onze pods zijn verkrijgbaar vanaf 22.200 euro, download onze brochure voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan via www.opuspod.nl/offerte

De verwachte levertijd is om en nabij de 14 weken (excl. bouwvak en kerstvakantie)

Wij geven ruime garantie op ons product en verschillende onderdelen, te denken aan o.a. 10 jaar op de gevelbekleding en dakbedekking.

6 jaar op de constructie van het kantoor

6 jaar op de deuren/kozijn combinaties

10 jaar op EPDM dakbedekking

10 jaar op gevelbekleding

5 jaar garantie op PVC vloer

Wij sturen na aankoop altijd een getekend garantie document op.

Onze pods voldoen ruim aan het bouwbesluit en zijn gekeurd door een erkend ingenieursbureau op de eisen voor ventilatie, isolatie en lichtinval.

Ja, binnen bepaalde kaders. De volledige productie vindt plaatst in eigen beheer (excl. productie van staal en glas). Dit maakt ons zeer flexibel in het kunnen voorzien in alle mogelijke wensen. Zowel op het gebied van afmetingen, vormgeving, voorzieningen (als sanitair), materiaalkeuze als inrichting is maatwerk mogelijk. Op dit moment bouwen wij niet groter dan 8,00m bij 4,00m.

Ja, wij leveren deze inclusief omvormer en installatie. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Onze pods zijn standaard goed geïsoleerd, voorzien van dubbel (HR++) glas en voorzien van verwarming. Wij adviseren (zeker gezien de steeds hetere zomers in Nederland) voor comfort ook vaak de climate control te overwegen. Deze kan naast verwarmen ook koelen en ontvochtigen en zorgt daarmee altijd voor een comfortabel klimaat. WiFi te besturen middels een app. Optioneel kunnen de pods worden voorzien van vloerverwarming.

Momenteel kun je bij ons geen tuinkantoor huren. Wél ondersteunen wij een lease vorm voor onze tuinkantoren. Bij het leasen van een tuinkantoor betaal je ook een maandbedrag. Meer over het leasen van een tuinkantoor via www.opuspod.nl/zakelijk

Na akkoord op de offerte werken wij standaard met een aanbetaling en een vervolgbetaling voor levering. Andere betaalperiodes of termijnen mogelijk in overleg.

Onze pods worden altijd uitgerust met minimaal 2x dubbele stopcontacten en 1x internetaansluiting. Eventuele extra enkele- of dubbele stopcontacten zijn altijd mogelijk.

Wens je gebruik te maken van een bestaand WiFi netwerk, bijvoorbeeld afkomstig vanuit huis, is dit (afhankelijk van signaal sterkte) zeer goed mogelijk. De wanden van de pod zijn niet van beton, waardoor een WiFi signaal er goed doorheen komt.

Wij adviseren echter de pod te voorzien van bekabelde internetaansluiting. Sluit aan de binnenkant van de pod vervolgens een accesspoint of router aan. Hierdoor heb je altijd een stabiel WiFi signaal in je pod, als bijkomstigheid in je tuin én heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je laptop bekabeld aan te sluiten.

Meer informatie over WiFi in je tuinkantoor lees je in dit blog

Wij leveren onze pods met een hoog afwerkingsniveau maar mét veel vrijheid om deze nog in te richten zoals jij zelf wilt. Zo bepalen we altijd samen de positie van stopcontacten, schakelaars, ramen en spotjes. Daarnaast leveren wij optioneel ook ergonomisch meubilair, waarom dat onmisbaar is voor je werkplek lees je hier.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.