Home / Blog / De 5 mooiste tuinkantoren in Amsterdam

Snel en zorgeloos meer leefruimte aan je Amsterdamse woning toevoegen? Deze OPUS pod eigenaren waren je voor. Neem gauw een kijkje voor de mogelijkheden!

Wil je de drukte van de stad of het gezin even ontvluchten? Dan kan dat prima met een OPUS – home office pod. Een OPUS pod helpt je bij het creëren van een fijne thuiswerkplek en geeft je een eigen ruimte afgezonderd van je woning. Deze kan naast kantoor ook worden ingezet als tuinkamer, atelier, studeerplek, hobbykamer, gym, speelruimte, praktijkruimte aan huis of gastenverblijf in de tuin en ga zo maar door. 

Wij hebben onze 5 mooiste tuinkantoren in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

De eerste OPUS pod

In februari 2021 is het eerste tuinkantoor geplaatst. Deze primeur vond plaats in Amsterdam. Het creëren van extra ruimte in de overvolle hoofdstad is geen overbodige luxe. Zo ook niet voor dit gezin. Deze pod is ingericht met opbergruimte en een thuiswerkplek. Het samenvoegen van de berging met de OPUS pod was de beste oplossing. Zo is er een totaal concept ontstaan wat voor een prachtig uitzicht zorgt vanuit het huis.

De eerste opus pod
De allereerste OPUS Pod

Multifuntionele tuinkamer

Een tuinkamer kan de beste oplossing zijn om extra woonruimte toe te voegen. Zoals de klant aangeeft wordt de pod ingezet als extra tv-kamer en gastenverblijf. Dit maakt het een multifunctionele tuinkamer voor zowel de huiseigenaren als logees. Hierdoor is het belangrijk dat de verlichting en verwarming ook goed werkt. Dit zijn, naast de afwerking aan de binnen- en buitenkant, prioriteiten voor het bouwteam van OPUS – home office pods.

Tuinkamer met meerdere functies

Het eerste tuinkantoor met toilet

De aanvragen voor verschillende pods stromen binnen, waaronder een tuinkamer met toilet. Het eerste tuinkantoor met toilet is ondertussen ook gerealiseerd. Deze Beta pod staat achterin de tuin van een stel in Amsterdam. Een brede tuinkamer met genoeg ruimte voor een slaapbank, thuiswerkplek en toiletruimte. Door grote schuifpui heb je altijd een verbinding met buiten. Bij lekker weer kan je genieten van de frisse lucht en tijdens de koudere dagen krijg je voldoende daglicht binnen. Dit bewijst maar weer dat haast alles mogelijk is bij OPUS – home office pods.

Beta pod met toilet

Tuinkantoor buren

Deze twee buren hebben beiden geïnvesteerd in een OPUS pod. Zoals op de foto te zien zijn deze pods symmetrisch ontworpen, ontwikkeld en geplaatst. Allebei de buren hebben gekozen voor een tuinkantoor met dakraam en een sedumdak. Deze twee keuzes hebben meerdere voordelen. Het dakraam zorgt voor meer lichtinval en creëert optisch meer ruimte. Het sedumdak absorbeert regenwater, verhoogt de biodiversiteit en vermindert omgevingsgeluid. Toch zien de pods er van binnen net anders uit, kijk maar!

de 5 mooiste tuinkantoren in Amsterdam
Amsterdamse buren met symmetrische pods

Tuinkamer met berging en toilet

De wensen en behoeften van de klant combineren met de kennis en expertise van OPUS pod. Deze elementen kwamen samen bij dit project in Amsterdam. Dit beta model is achter in de tuin geplaatst om de diepte van de tuin uit te lichten. De berging, het toilet en de schuifpui zorgen voor een praktische combinatie om de tuinkamer ook te gebruiken als gastenverblijf. De smallere latten aan de voorkant geven de pod een extra luxe uitstraling. Wanneer ‘s avonds de buitenlampen aangaan, wordt het knusse gevoel geaccentueerd.

Tuinkamer met berging, toilet en een schuifpui

Je hoeft je geen zorgen te maken over de plaatsing van je multifunctionele tuinkamer in Amsterdam. We werken samen met een betrouwbare partner voor het transport en de plaatsing van de pod zodat, zelfs in het levendige centrum, dit vlekkeloos zal verlopen. Met een kraan zetten we de pod in 1 ochtend of middag in je tuin. In Amsterdam gebruiken we doorgaans een fundering van schroefpalen voor jouw pod, deze kunnen tot wel 15 meter diep de grond in worden geplaatst.

We zijn benieuwd of jij na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent geworden als wij van een tiny office voor in je eigen achtertuin. Lees hier meer voordelen van een tiny home office. Heb je ook interesse in het plaatsen van een tuinkantoor prefab in de tuin en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een brochure aan of neem contact met ons op. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS pod te komen bekijken in onze productiehal.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt