Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kies je categorie en vind het antwoord op jouw vraag.

Onze tuinkantoren worden met hout gebouwd op een stalen funderingsrand. Bij onze vorm van houtskeletbouw wordt er gebruik gemaakt van duurzame en volledig recyclebare materialen

In de productie van onze pods gebruiken we veelal hardhout, vurenhout, bankirai en spaanplaat. De gevel van onze pods is standaard bekleed met vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous

Wij bouwen onze pods in verschillende standaardafmetingen, variërend van 6m2 tot 20m2. Bekijk op deze pagina de verschillende modellen. Liever een tuinkantoor volledig op maat? Neem contact met ons op.

Wij gebruiken uitsluitend gecertificeerd duurzaam hout.

Wat betreft de fundering werken we in de basis op 3 manieren.

  1. Door middel van zware gewapende funderingstegels
  2. Door middel van schroeffundering
  3. Op een bestaande fundering, mits deze aan de nodige eisen voldoet

De keuze hierin is mede afhankelijk van de ondergrond op jouw adres. Zo kunnen we bij een stevige zandgrond gebruik maken van funderingstegels, maar adviseren we bij nattere ondergronden gebruik te maken van schroeffundering. Neem contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen en ontzorgen graag.

Onze pods worden prefab gebouwd, wat betekent dat deze volledig opgebouwd en afgemonteerd worden in onze eigen productiehal. Deze duurzame vorm van bouwen zorgt er tevens voor dat jij niet wekenlang bouwvakkers over de vloer hebt en dat het productieproces volledig vochtvrij plaatsvindt. Tijdens het gehele proces van productie ben je van harte welkom om eens te komen kijken in onze productiehal. Een afspraak in plannen kan hier.

Wij geven ruime garantie op ons product en verschillende onderdelen, te denken aan o.a. 10 jaar op de gevelbekleding en dakbedekking.

Onze pods kennen een volwaardige isolatie van wanden, vloer en dak. Daarnaast gebruiken we HR++ glas. Dit alles kent de nodige (temperatuur)isolatiewaarde, maar biedt ook een beduidende geluidsdichtheid. Aanvullende geluidsisolatie wensen? Laat het ons weten. Zo kunnen we de pod zowel in de wanden (buiten) als binnenin voorzien van extra geluidsisolerend materiaal. Bijvoorbeeld voor het gebruik als muziekruimte in de tuin of eigen studio in de tuin.

Zelf ervaren hoe geluidsdicht onze pods zijn, plan een bezoek in aan onze productiehal.

Wij kunnen onze pods leveren met een RC-waarde tot 5 in de wanden, vloer en het dak. Onze pods worden standaard voorzien van 12cm dikke steenwol in wanden en vloer, het dak wordt voorzien van PIR-isolatie. Heb je aanvullende wensen? Maak het kenbaar tijdens het contact.

Ja, dit is één van de vele maatwerk mogelijkheden. Geef het aan bij je offerte aanvraag of gedurende het contact.

Onze pods zijn standaard voorzien van een elektrisch verwarmingspaneel. Optioneel is te kiezen voor de upgrade naar Vloerverwarming en/of Climate Control systeem wat zowel kan verwarmen, verkoelen als ontvochtigen. In alle gevallen is de klimaatbeheersing met WiFi te sturen. Wel zo comfortabel om alvast de pod alvast op een fijne temperatuur te hebben, voor je binnenstapt.

Ja, dit is bij ons optioneel en tegen een meerprijs mogelijk. In de praktijk zien we echter dat veel klanten kiezen voor het Climate Control systeem, dit omdat je hiermee zowel kunt verwarmen, ontvochtigen áls verkoelen.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

Jazeker. Standaard worden de pods voorzien van een enkele draaideur. Aanvullend bieden wij een aantal andere mogelijkheden welke wij vaak voor onze klanten voorzien in hun pods. Denk aan dubbele (openslaande) deuren, enkele schuifpui, dubbele schuifpui, harmonica schuifpui etc. Maak je wensen bekend tijdens de offerte aanvraag of het verdere contact.

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Onze pods worden standaard afgewerkt met chique vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous.

De pods worden opgebouwd op een stalen frame en zijn voorzien van hardhouten kozijnen, antraciet zwarte regenpijp, hardhouten (bankirai) vlonderplanken in het voorportaal, EPDM dakbedekking, optioneel groen Sedum Dak en natuurlijk de stroom- en internetaansluiting (aanvoer)

Onze pods worden altijd voorzien van minimaal 1 ventilatierooster. Daarmee kan, gebaseerd op de hoeveelheid binnenruimte, de juiste ventilatie worden voorzien.

Ramen kunnen optioneel voorzien worden met draai-/kiep functionaliteit.

Onze pods worden altijd uitgerust met minimaal 2x dubbele stopcontacten en 1x internetaansluiting. Eventuele extra enkele- of dubbele stopcontacten zijn altijd mogelijk.

Onze pods voldoen ruim aan het bouwbesluit en zijn gekeurd door een erkend ingenieursbureau op de eisen voor ventilatie, isolatie en lichtinval.

In de basis leveren wij geen aanbouw. Wij hebben geen team door het land rijdt en de doorbraak in je woning maakt, hier zijn specialistische partijen voor. We kunnen de pod wel voorzien van een grote doorgang, waarmee een eigen aannemer de verbinding met de woning maakt. Wél worden onze pods vaak strak naast de woning geplaatst, zo behoud je wel het voordeel van een losse kamer.

Hoe kunnen we je helpen?

Ons team is 7 dagen per week beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden. We helpen je graag.

Whatsapp

Er is altijd iemand online. De wachttijd is doorgaans minder dan een minuut.

Stuur een Whatsapp bericht

E-mail

Neem contact op wanneer het jou uitkomt. We zorgen dat je binnen één werkdag reactie hebt.

Stuur een e-mail

Bel

Je krijgt direct iemand aan de lijn, op werkdagen tussen 8:30-20:00 en in het weekend tussen 9:30-18:00.

Bel +31 (0)73 23 40 023

Volg onze socials voor meer inspiratie

Hoe werkt het?

Ontdek in vier stappen hoe wij een OPUS pod voor je realiseren.