Een tuinkantoor met toilet

Tuinkantoren worden steeds populairder. Als je een drone zou laten vliegen boven een aantal woonwijken kriskras door Nederland, dan zou dat al snel duidelijk worden. De camerabeelden laten zien hoe mensen steeds slimmer omgaan met de ruimte achter hun huis. En daarbij wint het tuinkantoor aan terrein. Maar hoe gaan mensen om met de ruimte in hun tuinoffice? En waarom kiezen ze wel of niet voor een tuinkantoor met toilet? Op deze pagina bespreken we alle voor- en nadelen van het plaatsen van een toilet in een tuinkantoor.

Tuinkantoor met toilet - WC tuinkantoorTuinkantoor met keukenblokPraktijkruimte met toiletTuinkantoor met berging Amsterdam
1 / 6

Fiscale voordelen van een tuinkantoor met toilet

Laten we maar gewoon direct met de deur in het (tuin)huis vallen. Voor veel van onze klanten die kiezen voor een tuinkantoor met toilet is het fiscale voordeel de belangrijkste reden. Voor de belastingdienst is het toilet van oudsher een voorwaarde om de investering in een thuiswerkplek ook als zakelijke kosten op te mogen voeren.

In de documentatie van de belastingdienst kunnen we teruglezen dat de kosten voor een werkruimte aan huis enkel opgevoerd kunnen worden indien deze zelfstandige werkruimte duidelijk te onderscheiden is door uiterlijke kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een eigen opgang of ingang
  • Andere voorzieningen in de werkruimte, zoals eigen sanitair (toilet en watervoorziening)

Ook wanneer je de werkruimte als zodanig zou kunnen verhuren aan bijvoorbeeld een onbekende zou dit, volgens de belastingdienst, de zelfstandigheid onderschrijven. Hoewel wij van mening zijn dat al onze pods (met én zonder toilet) door het design en fungerende als los bijgebouw goed te onderscheiden zijn van je woonhuis, begrijpen wij dat veel ondernemers toch graag de regelgeving hierin volgen. In zo’n geval biedt het plaatsen van een toilet in je tuinkantoor, naast meer comfort ook meer fiscale zekerheid.

Het blijft hoe dan ook ons advies om dit goed met je financieel adviseur te bespreken. Persoonlijke situaties kunnen nog wel eens verschillen en wij zien dat ook vanuit accountants/adviseurs verschillende standpunten voorbij komen. Wil je meer weten over het aftrekken van kosten van een zakelijke werkruimte? Klik hier voor een tool die de Belastingdienst heeft ontwikkeld om je hierbij te helpen.

tuinkantoor met toilet

De voordelen van een tuinkantoor met toilet

Een geïsoleerd tuinkantoor met toilet maakt je werkplek of tuinkamer helemaal af en biedt veel comfort. Zeker wanneer je de pod ook als gastenverblijf wil gaan gebruiken. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Je tuinkantoor is beter geschikt om (zakelijke) relaties te ontvangen.
  • Indien je je tuinkantoor ook als gastenverblijf in wilt zetten ,dan is een toilet wel erg comfortabel voor je overnachtende gasten.
  • Met een extra toilet in je tuin heb je ook bij eventuele (tuin)feestjes in de zomer een extra plek waar gasten een sanitaire stop kunnen maken.
  • Minder afleiding wanneer je niet telkens naar je woning hoeft om naar toilet te gaan.
  • Betere scheiding tussen werk en privé.

Een toilet en andere voorzieningen zijn voor allebei onze modellen mogelijk. Wij werken met een Alpha en een Beta model om verschillende tuinoplossingen te bieden. Onderaan dit artikel vertellen we nog wat meer over deze voordelen.

Extra kosten en voorbereidingen

Bij het kiezen voor een tuinkantoor met toilet zijn er ook wat extra zaken waar je aan moet denken. Zo kent het toevoegen van een toilet natuurlijk een meerprijs. Ook zul je in je tuin de nodige extra voorbereidingen moeten treffen, wij sluiten de pod immers aan op het riool en er zal aansluiting op het waternet nodig zijn om te kunnen doorspoelen. Afhankelijk van wat keuzes zijn de kosten voor een toilet zo’n €5.000 tot €10.000 euro. We hebben een artikel geschreven over de kosten van een complete maatwerk tuinkantoor. Zo krijg je een realistische indicatie wat de kosten gaan worden. We zien ook regelmatig de aanvraag van een casco tuinkantoor, dan zal je zelf nog het een en ander moeten klussen voordat je er in kan gaan werken. Maar hiermee bedruk je wel de prijs.

Daarnaast heb je natuurlijk een extra wc schoon te houden, maar hoeveel werk is dat nou? Een tuinkantoor met toilet heeft grote voordelen, voor jezelf, je zakelijke gasten, vrienden en je kids natuurlijk.

Een Opus pod met toilet. Onze oplossing.

Wij staan voor maatwerk en vakmanschap. Voor jou als klant die graag een tuinkantoor met toilet bij ons wil afnemen betekent dat het volgende.

  • Wij bieden een inbouw toilet aan met A kwaliteit merken, passend bij onze stijl, prijzen en ontwerp. Op dit model leveren wij uitstekende garantie en service. Je krijgt bij ons dan het volledige plaatje: een toiletpot, wasbak, kraantje, toiletrolhouder en WC borstel. Installatie geschiedt door onze eigen monteur op elke locatie in Nederland, België of Duitsland. Zie hier een voorbeeld van een dergelijk project.
  • Wij werken niet met sanibroyeur of andere minder hoogwaardige oplossingen. Indien jij hier, mogelijk vanwege de kosten, wel graag voor kiest dan kunnen wij een casco toiletruimte in de pod bouwen. We bouwen dan een losse toiletruimte met een slot, lichtpunt en schakelaar. Voor het riool en water maken we een uitsparing in de vloer. Jij kunt dan zelf (mogelijk op een later moment) een toilet inbouwen dat past bij jouw wensen.

De voordelen van een tuinkantoor met WC

We hebben eerder op deze pagina al diverse voordelen van een tuinkantoor met toilet opgesomd, hieronder vind je nog wat aanvullingen hierop die zeker noemenswaardig zijn.

Een plaspauze in je tuinkantoor

Je gebruikt jouw toekomstige tuinoffice om te werken, voornamelijk dan (hierover later meer). Uiteraard meerdere uren per dag. Tussendoor moet je ook wel eens naar het toilet, maar waar doe je dat? Normaliter in huis uiteraard. Je verlaat dus je werkplek, loopt via je tuin naar je woning, en gaat daar naar het toilet. Op zich natuurlijk prima om even een pauze te nemen, maar het kan je ook net te veel van je werk afleiden. Jouw partner kan thuis zijn, of je kinderen. Wellicht is er bezoek. Gezellig. Maar een tuinkantoor met toilet zorgt ervoor dat je direct na je toiletbezoek weer verder werkt. Dat binnen bijpraten kan je altijd nog doen op een moment dat het je het eigenlijk beter uitkomt.

Scheiding werk en privé

Je wil een tuinkantoor om beter geconcentreerd thuis te kunnen werken, toch? Om een striktere scheiding tussen werk en privé aan te brengen. Ben je in huis, dan ben je vrij, in privétijd. Als je in jouw tuinoffice bent, dan ben je aan het werk, geld aan het verdienen. Met een tuinkantoor met toilet maak je die scheiding nog net even wat strikter.

Mag ik even naar het toilet?

Dat is de vraag die een zakenrelatie jou kan stellen in jouw tuinkantoor. Of een klant van bijvoorbeeld jouw praktijkruimte aan huis. Wat doe je dan als je geen toilet in je tuinkantoor hebt? Wijs je ze de weg naar het toilet in je huis? Of loop je met ze mee en wacht je tot ze klaar zijn? Hoe ongemakkelijk. Met een tuinkantoor met toilet wijs je jouw bezoek naar de toiletruimte in jouw eigen werkruimte.

Overnachtende gasten

We gaven al aan dat onze kopers van tuinkantoren hun tuinoffice voornamelijk gebruiken om te werken. Soms is het ook tijdelijk een speelplek voor kinderen. En regelmatig besluiten mensen hun tuinkantoor ook te gebruiken als gastenverblijf in de tuin. Want hoe leuk is het als je gasten kunt aanbieden om te blijven slapen in jullie knusse tuinkantoor met zitje? In dat geval is een tuinkantoor met toilet een nog betere keuze. Dan hoeven de slapers ’s avonds of ’s nachts niet meer in jullie huis te komen. Makkelijk voor hen, prettig voor jullie, want de buitendeuren kunnen gewoon op slot. Hetzelfde geldt voor je kinderen, als die het leuk en spannend vinden om af en toe te ‘logeren’ in jouw tuinkantoor.

Verlengstuk van je tuin

Een tuinoffice kan ook als verlengstuk van je tuin dienen. Je kan er een klein, maar knus terrasje maken. Misschien kan je juist op die plek nog laat in de middag / avond van de zon genieten. Of vind je er juist de broodnodige schaduw. Hoe handig is het dan als je voor een sanitaire stop je tuinkantoor met toilet binnen loopt, en niet je huis in hoeft? Onze tuinkantoren worden prefab gebouwd in onze productiehal in Nistelrode en binnen 1 dag vergunningsvrij geplaatst op locatie. Ook kan je het tuinkantoor uitbereiden met een berging.

Vraag gerust eens vrijblijvend onze brochure of offerte aan en laat je inspireren. Je bent ook van harte welkom in onze productiehal om onze home office pods met eigen ogen te komen bewonderen. Je kunt hier een afspraak maken of neem contact met ons op. Stel voordat je op bezoek komt je droom pod samen met onze 3D configurator. Ontdek hier gerealiseerde projecten en reviews van bestaande klanten. Of bekijk onze social media kanalen voor nog meer inspiratie: InstagramFacebookPinterestLinkedIn en TikTok.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Indien we de pod met sanitair leveren is dit aannemelijk. Wij leveren een werktekening aan met daarop indicatief de plek waar riool en water aan/afvoer aanwezig dient te zijn zodat wij bij plaatsing van de pod de installatie kunnen voorzien.

Je dient zelf de stroomvoorziening en internetkabel te voorzien tot aan de pod. Het is mogelijk hier een elektricien voor in te schakelen. Indien je voor climate control kiest is het verstandig om de gehele pod aan te sluiten op een nieuwe groep in de meterkast óf de groep waarop je de pod wil plaatsen te laten berekenen door een elektricien.

Wij sturen altijd een document toe met voorbereidende instructies wat betreft stroom & internet. Indien je het werk uitbesteed aan een elektricien weet hij/zij exact wat er dient te gebeuren.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

Ja, graag zelfs! Wij verwelkomen je graag in onze productiehal. In iedere mogelijke fase van productie ben je welkom. Zo laten we graag zien welke kwalitatieve materialen er achter de wanden schuilgaan en beantwoorden we alle mogelijke vragen die je maar hebt. Ook is een bezichtiging de uitgelezen kans om de afmetingen van onze pods in het echt te ervaren, de verschillende opties te bekijken en zo tot een goed beeld te komen van je eigen wensen. Een afspraak in plannen kan hier.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.