Tuinkantoor prefab van OPUS home office pods

Met een tuinkantoor prefab combineer je het beste van 2 werelden: extra woon- en leefruimte aan je woning toevoegen, zonder maandenlang bouwvakkers over de vloer. In onze productiehal in Nistelrode bouwen we jouw tuinkantoor of tuinkamer volledig af (prefab), inclusief alle gewenste opties zoals toilet of zonnepanelen, om deze vervolgens in 1 dag in jouw tuin te plaatsen!

Tuinkantoor PrefabTuinkantoor met toilet Amsterdam - tuinkantoor in zeelandTuinkantoor ApeldoornOpus pod met overstek AmsterdamTuinkantoor ReeuwijkOpus pod in HaarlemOpus Pod tuinkantoor in zwartTuinkantoor in groene tuinTuinkantoor Weesp
1 / 10

Een eigen werkplek in een tuinkantoor prefab

Thuiswerken is bijna niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. We zijn er door de corona pandemie achter gekomen dat het beschikken over een fijne thuiswerkplek enorm belangrijk is. Er is niks mis met een keertje werken achter je laptop aan de keukentafel. Dit geldt hetzelfde voor het bureau dat al jaren op zolder staat. Maar zodra je zeer regelmatig of zelfs structureel vanuit huis werkt, dan wil je toch een eigen werkplek, die geen andere functie heeft.

Met een tuinkantoor prefab creëer je een nieuwe, gefaciliteerde werkruimte met privacy in je eigen tuin terwijl je in huis geen ruimte hoeft in te leveren. Onze prefab tuinkantoren worden in onze productiehal in Nistelrode gefabriceerd en binnen één dag in jouw tuin geplaatst. Zo heb je ook niet wekenlang werklui over de vloer. We leggen je op deze pagina uit hoe wij onze tuinkantoren prefab bouwen in onze productiehal en hoe het plaatsingsproces eruit ziet. In onze productiehal hebben we ook demo pods staan. Je bent van harte welkom om onze pods te komen ervaren en bekijken. In het echt zijn onze pods namelijk nog mooier. Plan hier geheel vrijblijvend een bezichtiging in. Je kan ze ook in 3D configureren, dat lijkt ook net echt!

Prefab tuinkantoor bouw in onze in eigen productiehal

We bouwen onze prefab tuinkantoren zoals de naam ‘prefab’ al zegt in onze eigen productiehal in Nistelrode. Onze vakexperts zijn zeer goed opgeleid waardoor ze in staat zijn om al onze modellen prefab pods volledig in eigen beheer te kunnen bouwen. Dit geldt uiteraard ook voor de maatwerk tuinkantoren, die op basis van jouw wensen en een gezonde dosis advies vanuit ons ontworpen en prefab gebouwd worden in de productiehal. We werken dus met een aantal standaard modellen tuinkantoren, maar maatwerk komt in de praktijk voornamelijk voor. Denk bijvoorbeeld aan raampartijen op een plek naar wens, voorportaal verlengen met een vlonder van hetzelfde hout als het tuinkantoor of de berging in dezelfde stijl als de pod. Maatwerk qua afmetingen van de pods komt ook veel voor. Jij beslist de grootte van de pod zodat jouw toekomstige tuinkantoor prefab perfect past in jouw tuin. Direct een berging vast aan het tuinkantoor? Geen probleem!

Onze prefab tuinkantoren worden standaard voorzien van verwarming, ventilatie en zeer goede isolatie. De pods isoleren we met steenwol, PIR isolatie, spaanplaten en vuren houten balken. Daarmee voldoen onze pods aan alle eisen volgens het door de overheid vastgesteld bouwbesluit. Tevens is er standaard verlichting, elektra en internet bekabeling aangebracht en er ligt standaard een onderhoudsvriendelijke PVC vloer in. 

Onze vakmannen
Tuinkantoor prefab productie

Waarom een prefab tuinkantoor van OPUS – home office pods?

Het voordeel van ons prefab bouwproces is dat wij alles van begin tot einde vanuit 1 hal kunnen bouwen en zo de kwaliteit goed kunnen bewaken. Omdat we als een geoliede machine werken is alles erg efficiënt en zo kunnen we onze prijzen zeer concurrerend houden. Van glaszetter tot elektricien en van dakdekker tot schilder, wij hebben alle specialismen onder één dak om voor jou het mooiste resultaat te realiseren. Omdat we tegenwoordig ook veel tuinkantoren met toilet en/of kitchenette realiseren hebben we recentelijk ook een loodgieter aan ons team toegevoegd. 

Wij bouwen de pods volledig lokaal in Nederland en ook de onderdelen zoals kozijnen en ons stalen frame worden binnen een kring van 10km rond onze productiehal geproduceerd. Hierdoor kunnen wij onze prefab kantoorunits binnen 12 weken leveren. 

Wij geloven in transparantie en eerlijkheid en je bent daarom op elk moment van het prefab bouwproces bij ons welkom in de hal om jouw tuinkantoor prefab te komen bekijken. Heb je nog geen prefab thuiskantoor maar wel benieuwd naar onze productiehal én onze pods? Plan hier geheel vrijblijvend een bezichtiging in en kom onze prefab tuinkantoren ervaren en bekijken.

Multifunctioneel inzetbaar

Als je prefab tuinkantoor eenmaal in je tuin staat kan je het voor meerdere doeleinden gebruiken. Sommigen gebruiken het gedurende de werkweek als tuinkantoor en in het weekend als gastenverblijf in de tuin. Ook zijn er voldoende ondernemers die een praktisch beroep hebben en het als praktijkruimte aan huis gebruiken.

Ook zien we de meest luxe functies voorbij komen. Zo hebben we al eens een poolhouse geplaatst dat deels als tuinkantoor fungeert. Echter hebben we van de klant begrepen dat hier voornamelijk de kinderen vertoeven. Daarnaast worden onze prefab tuinkantoren al ingezet als private homegym. Een ideale oplossing voor een klant in Amsterdam. Een beta model van 4 meter breed waar 3 verschillende sport apparaten in staan. Volgens onze klanten die ook ondernemer zijn, is een pod als praktijkruimte ook een ideale uitkomst. Een vrijstaande praktijkruimte in de tuin geeft veel comfort aan klanten. Tot slot wordt er een prefab tuinkantoor ingezet als atelier. Deze kunstenares gaat prachtige kunst maken in haar eigen atelier.

Maatwerkopties

Bij een prefab tuinkantoor wordt algauw gedacht dat dit een standaard model is die je met een klik op de knop besteld via een webshop. Dat is bij OPUS pod niet het geval. Hier worden ook maatwerk tuinkantoren prefab gebouwd in onze productiehal. Wij horen graag wat jouw wensen en behoeften zijn en dan kijkt een van onze adviseurs graag mee om de mogelijkheden te concretiseren.

Jouw prefab tuinkantoor wordt maatwerk wanneer je bijvoorbeeld kiest voor sanitaire voorzieningen zoals een toilet, badkamer en/of keukenblok. Ook houdt maatwerk in dat het voorportaal wordt ingekort zodat je meer binnenruimte creëert. Of wanneer je voor een afwijkende maat nodig hebt met bijvoorbeeld alternatieve ramen die wij niet standaard gebruiken. Nieuwschierig naar de mogelijkheden met betrekking tot een op maat gemaakt prefab tuinkantoor? Dan raden wij aan om contact op te nemen met een van onze adviseurs. Kom langs in onze productiehal om een beter beeld te krijgen van de prefab tuinkantoren.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Onze prefab tuinkantoren zijn tevens erg duurzaam gebouwd op verschillende vlakken. Zo werken wij vanuit onze productiehal, dat scheelt een heleboel kilometers op de weg met auto’s. Wij werken met lokale ondernemers, dus komen er geen vliegtuigen of andere lange vervoerstripjes bij kijken. Onze materialen gaan zeer lang mee, bij goed onderhoud. De gevelbekleding mag dan wel vergrijzen maar het blijft zeer stevig en goed op zijn plek. Ook alle andere bouwmaterialen gaan lang mee en zijn op die manier duurzaam.

Daarnaast werken wij met een isolatiewaarde van 3,2. Dat is tegenwoordig hoger dan het gemiddelde woonhuis. Zo blijft de warmte lekker in het prefab tuinkantoor tijdens de koudere dagen of juist buiten tijdens de hete zomerdagen. Tot slot raden wij vaak aan om te kiezen voor onze dakbekleding. Zonnepanelen is bij ons een van de mogelijkheden. Wij zien bij huidige klanten dat de zonnepanelen voldoende opleveren om de pod van stroom te voorzien. Een andere duurzame dak-optie is het sedumdak. Dit is goed voor het milieu, de biodiversiteit maar ook helpt dit bij het koel houden van de pod.

Tuinkantoor prefab OPUS pods Productiehal
OPUS pods Productiehal

Ook alle opties worden prefab geïnstalleerd 

Onze pods zijn van alle gemakken voorzien en op basis van jouw unieke wensen in te richten zodat de pod perfect op maat wordt gebouwd. Zoals gezegd bouwen we onze pods steeds vaker met een berging, toilet, douche of kitchenette. Maar dit is niet alles, wij geloven namelijk in volledige ontzorging en óók al onze opties worden al prefab in onze hal geïnstalleerd. 

Wil je een airco zodat je in de zomer ook prettig en gefocust kunt werken vanuit je tuinkantoor prefab? Dan kan die ook optioneel worden ingebouwd. Hetzelfde geldt voor: 

  • Vloerverwarming
  • Sedumdak
  • Zonnepanelen
  • Akoestische wandpanelen
  • Ergonomisch meubilair 
  • Inklapbaar bed
  • Casco tuinkantoor

Doordat wij alle opties vooraf al prefab in de pod bouwen is de pod volledig kant en klaar wanneer deze op locatie geïnstalleerd wordt. Wij plaatsen voorafgaand aan de plaatsing de benodigde fundering in jouw tuin, dit is doorgaans met schroeffundering. Ook het plaatsen van de schroeffundering nemen wij voor je uit handen, wij werken hiervoor met een vertrouwde en gespecialiseerde partner. 

Plaatsing van een tuinkantoor prefab

Zodra we een tuinkantoor klaar hebben staan in onze productiehal en de dag is aangebroken dat het tuinkantoor geplaatst moet gaan worden, begint de transportfase. De prefab tuinoffice gaat de vrachtwagen op vanuit onze productiehal. Uiteraard willen we van tevoren precies weten waar in de tuin het tuinkantoor prefab geplaatst moet worden. Kies je voor een bepaalde hoek, dan doen we, indien nodig en in overleg, aanpassingen in het design van het splinternieuwe kantoor. Dit plaatsen gebeurt in één dag, zodat de overlast wordt beperkt. We plaatsen het tuinkantoor in de tuin met een grote kraan. Goed om te weten is dat voor het plaatsen van een tuinkantoor prefab je in 99 van de 100 keer geen vergunning nodig hebt! Hier is nog wel eens onduidelijkheid over. Lees hier de regels om een tuinkantoor vergunningsvrij te bouwen. We leggen je in dit artikel haarfijn de regels aan je uit.

Staat jouw prefab tuinoffice eenmaal, dan is het in principe alleen nog een kwestie van inrichten en inpluggen! Ben je benieuwd hoe we met een kraan onze prefab pods in tuinen plaatsen? Bekijk dan eens ons Instagram kanaal!

Bij vragen of onduidelijkheden over het plaatsen van een tuinkantoor prefab of over de regels met betrekking tot een vergunning kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We hebben ook artikelen gepubliceerd waarin we een beeld schetsen hoe leveringen eruit zagen in Rotterdam en op de Veluwe. Bekijk hier het artikel en laat je inspireren.

Plaatsing van een tuinkantoor prefab
Plaatsing van een tuinkantoor prefab

Het design en ontwerp van onze prefab kantoorunits

Kies je voor een tuinkantoor prefab van OPUS – home office pods? Dan kies je voor een strak en fraai design! We hebben bewust gekozen voor ingetogenheid in combinatie met strakke lijnen. Functioneel, maar toch erg mooi, dat is ons streven. Speelsheid kan je immers op allerlei manieren in je tuin aanbrengen. En het staat je natuurlijk vrij om jouw tuinkantoor prefab een andere kleur te geven, een plantenbak te bevestigen, klimop te laten groeien of een bloemenperk tegen de zijkanten aan te leggen (in overleg kunnen we zelfs een sedum dak plaatsen). De grote hoeveelheid glas aan de voorzijde van de pod zorgt ervoor dat je niet het idee hebt dat je een grote box binnenstapt. Jouw prefab kantoor in de tuin heeft door zijn indeling en vorm meer weg van een doorzon-kantoor. Uiteraard hebben we bij het ontwerpen van jouw prefab kantoor ook rekening gehouden met het plaatsen. Want hoe ingewikkelder de constructie en het ontwerp, hoe lastiger vervoeren, en hoe meer kosten. Door het slimme design van ons tuinkantoor prefab krijg je een prachtige thuiswerkplek die niet al te veel ruimte van jouw tuin inneemt.

Wil je extra berging (los of vast)? Dat is zeker mogelijk! Zo haal je een tuinkantoor in huis die multifunctioneel te gebruiken is. Je moet immers ook je tuingereedschap kwijt kunnen. Lees hier meer over het design van ons prefab tuinkantoor.

Een tuinkantoor prefab is een goede investering

We begrijp dat het plaatsen van een tuinkamer in je tuin een investering is. Verdeel die kosten eens over het aantal jaren dat je er gebruik van maakt? Wat zijn dan jouw jaarlijkse lasten? Voor particuliere klanten is een financiering via een hypotheek doorgaans erg aantrekkelijk, lees hierover meer in dit artikel. Wil je eerst weten wat het je gaat kosten? Lees dan dit artikel. Wij horen graag van je als je vragen hebt!

Bedenk ook dat je in huis niets hoeft te veranderen, iedereen zijn eigen kamer houdt en je de kosten voor een verbouwing of aanbouw bespaart. Mocht je ooit gaan verhuizen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om jouw prefab tuinkantoor mee te nemen of juist mee te verkopen. Tot slot bespaar je je ook de reiskosten (en reistijd!) naar kantoor, want met een prefab kantoor in de tuin loop je in een paar seconden naar je werk. En je kent de gulden regel; tijd is geld!

Ook zakelijk is het een goede investering. Comfortabel werken in je eigen kantoor in de tuin. Het heeft vele voordelen. Onder anderen dat je privé en zakelijk beter kan combineren en scheiden. Ontdek onze lease mogelijkheden of vraag naar meer informatie.

Veel gestelde vragen over een tuinkantoor prefab laten bouwen

Wat is een prefab tuinkantoor?

Heel simpel, een vooraf gefabriceerd tuinkantoor dat kant en klaar in jouw tuin wordt geplaatst. Het wordt dus in onze productiehal geproduceerd en vervolgens als complete ruimte vervoerd middels onze vaste transportpartner. Wij bouwen een prefab tuinkantoor af tot verschillende stadia naar wens. Zo zien wij wel eens een casco prefab tuinkantoor voorbij komen. Waarbij de vloer en wanden bijvoorbeeld worden afgewerkt door de klant zelf.

Wat zijn de voordelen van een prefab tuinkantoor?

Wij zien voornamelijk voordelen bij een prefab tuinkantoor.

  • Zo is een prefab tuinkantoor heel snel op locatie geïnstalleerd. Wij zijn vaak binnen een paar uur klaar met de plaatsing. Heb je een tuinkantoor met sanitair dan komt er binnen een aantal dagen een loodgieter langs om de laatste installaties te doen.
  • Het is kostenbesparend omdat er niet dagelijks werklui op locatie moeten zijn. Hier komt veel tijd en handelingen bij kijken welke lijden tot oplopende kosten.
  • Onze pods zijn zelfs te verplaatsen in de tuin of bij verhuizing. Wij raden aan om dit via onze transportpartner te laten doen.

Kan een prefab tuinkantoor worden aangepast aan mijn specifieke behoeften?

Jazeker! Dit is een van onze belangrijkere USP’s. Wij bouwen een prefab tuinkantoor precies zoals jij het wil. Je kan de afmetingen, indeling en de voorzieningen doorgeven en wij maken een plattegrond met de gewenste indeling. Deze kan nog worden aangepast en bij akkoord gaan we het vakkundig bouwen. Wij bieden ook een aantal keuzes aan die in de prijs zitten, zoals de keuze uit 2 PVC vloeren, de kleur op de wand en op de kozijnen.

Wil je meer informatie over de OPUS office pods? Vul dan eens de Vraag dan vrijblijvend onze brochure of offerte aan.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk dankzij onze keuze voor een stalen frame waar we de pod op bouwen. Denk wel aan de extra kosten voor transport & installatie. Heb je vooraf deze plannen, laat het alvast weten. Wij denken graag mee.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier. Indien je toch een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een OPUS pod dan hebben wij een vaste partner die je hierin zal ondersteunen en/of het volledige aanvraagproces voor je uit handen zal nemen.

Indien we de pod met sanitair leveren is dit aannemelijk. Wij leveren een werktekening aan met daarop indicatief de plek waar riool en water aan/afvoer aanwezig dient te zijn zodat wij bij plaatsing van de pod de installatie kunnen voorzien.

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Onze pods worden standaard afgewerkt met chique vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous.

De pods worden opgebouwd op een stalen frame en zijn voorzien van hardhouten kozijnen, antraciet zwarte regenpijp, hardhouten (bankirai) vlonderplanken in het voorportaal, EPDM dakbedekking, optioneel groen Sedum Dak en natuurlijk de stroom- en internetaansluiting (aanvoer)

Onze tuinkantoren vanaf 15 m2 zijn optioneel te voorzien van een geïntegreerde berging met losse toegangsdeur. Daarnaast kunnen wij een los tuinhuis, in dezelfde stijl, leveren. Zie dit project.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.