Tuinatelier: een creatieve vrijplaats in je eigen tuin

Het tuinatelier is een concept dat de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Deze unieke, afgezonderde ruimte in je tuin, speciaal ontworpen voor creativiteit en concentratie, is meer dan een simpele ruimte; het is een volwaardige werkruimte, vaak gebruikt door kunstenaars, schrijvers, hobbyisten, of als een stille plek voor reflectie en ontspanning. Denk aan een atelier aan huis, maar dan in je tuin: een plek waar inspiratie en natuur samenkomen.

OPUS pod tuinkantoor in DuivenTuinatelier in OPUS podTuinkantoor Woerden TuinOpus Pod als tiny house in de Veluwe
1 / 5

De functionaliteit en flexibiliteit van een tuinatelier

Een tuinatelier biedt veel mogelijkheden, die verder gaan dan alleen een werkruimte. Het is een plaats waar je jezelf kunt verliezen in je kunst, waar je ongestoord aan projecten kunt werken, of waar je in alle rust kunt genieten van je hobby’s.Of je nu een schilder bent die inspiratie put uit de omliggende natuur, een schrijver op zoek naar een rustige plek, of een hobbyist die verlangt naar een eigen ruimte voor je passies, een tuinatelier biedt in al deze gevallen de ideale oplossing. Het biedt de perfecte balans tussen werk en ontspanning, midden in de rust van je eigen tuin.

De voordelen van een eigen tuinatelier

De keuze voor een tuinatelier brengt een breed scala aan voordelen met zich mee, die zowel je persoonlijke als professionele leven verrijken:

 • Creatieve vrijheid: een eigen ruimte, speciaal ingericht voor jouw creatieve processen, stimuleert innovatie en expressie.
 • Natuurlijke omgeving: de nabijheid van de natuur werkt rustgevend en inspirerend, ideaal voor allerlei soorten creatieve en intellectuele bezigheden.
 • Geen reistijd: het hebben van een werkruimte in je eigen tuin bespaart tijd, wat leidt tot meer productieve uren.
 • Persoonlijke aanpassingen: een tuinatelier kan op maat worden gemaakt met verschillende opties zoals extra ramen, zonnepanelen of een sedumdak, om te voldoen aan jouw specifieke behoeften en wensen.
 • Meerwaarde voor je woning: een goed ontworpen tuinatelier is niet alleen functioneel, maar voegt ook esthetische en financiële waarde toe aan je woning.
 • Privacy en afzondering: een tuinatelier biedt een privé-omgeving, weg van de drukte van het hoofdhuis. Dit is ideaal voor activiteiten die rust en concentratie vereisen.
 • Veelzijdigheid in gebruik: het kan dienen als een atelier, kantoor, meditatieruimte, muziekstudio, of zelfs een praktijkruimte, gastenverblijf aan huis of kleine fitnessruimte, afhankelijk van je behoeften.
 • Betere werk-leven balans: door een fysieke scheiding tussen werk en privé te creëren, helpt een tuinatelier om een gezondere werk-leven balans te behouden.

Tuinatelier in Duiven: een ruimte waar werk en creativiteit samenkomen

In Duiven hebben we een uniek tuinatelier gerealiseerd dat zowel als werkplek en als creatieve studio dient. Deze bijzondere pod biedt de eigenaar overdag een comfortabele en inspirerende werkruimte, terwijl het ’s avonds transformeert in een kunstatelier voor zijn dochter. De flexibiliteit van de pod is optimaal benut door het voorportaal te verkorten, wat resulteert in een multifunctionele ruimte die zowel als thuiswerkplek als tuinkamer dient.

Het tuinatelier in Duiven onderscheidt zich door zijn prachtige ligging aan het water, omgeven door weelderig groen. Het sedumdak draagt bij aan de esthetiek en duurzaamheid van de pod, terwijl het interieur gekenmerkt wordt door grote ramen die een serene uitkijk bieden op de tuin en het omliggende water. Deze ramen zorgen niet alleen voor veel natuurlijk licht, maar versterken ook de verbinding met de natuur, wat de creativiteit stimuleert en een rustige werkomgeving creëert.

Voorzien van een Climate Control System, is het tuinatelier in Duiven een ideale plek om het hele jaar door te werken. In de zomer biedt het systeem verkoeling, terwijl het in de winter de ruimte comfortabel warm houdt. De dubbele schuifpui maakt het mogelijk om op aangename dagen te genieten van de open lucht, waardoor de pod een naadloze overgang naar de buitenruimte biedt.

Prefab tuinatelier: efficiëntie en maatwerk

Een prefab tuinatelier vertegenwoordigt het toppunt van efficiëntie, kwaliteit en maatwerk. Deze structuren, volledig vervaardigd in onze productiehal in Nistelrode in Noord-Brabant, worden gekenmerkt door hun snelle en minimale impactvolle plaatsing. Binnen slechts één dag transformeert een prefab tuinatelier je tuin tot een multifunctionele, creatieve ruimte. Onze klanten waarderen de flexibiliteit in design: van de grootte van het atelier tot de keuze van ramen, deuren en zelfs het toevoegen van een berging, alles wordt aangepast aan persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp van een OPUS tuinatelier. Materialen van hoge kwaliteit zorgen voor een lange levensduur, terwijl uitstekende isolatie met steenwol en PIR, samen met hoogwaardige spaanplaten en vuren houten balken, zorgen voor een energie-efficiënte ruimte. Dit gaat hand in hand met moderne voorzieningen zoals verwarming, ventilatie, en internetbekabeling, naast optionele toevoegingen zoals airconditioning, vloerverwarming, sedumdaken, zonnepanelen en ergonomisch meubilair. Alles wordt prefab geïnstalleerd, wat zorgt voor een naadloze integratie van comfort en functionaliteit.

Onze benadering van prefab bouwen biedt niet alleen een snel en kwalitatief hoogstaand resultaat, maar stelt ook jou in staat om een ruimte te creëren die echt resoneren met jouw persoonlijke stijl en functionele eisen. Meer weten over onze manier van prefab bouwen? Bekijk dan deze pagina.

Ontwerp en maatwerk

Wij hebben een vastgesteld ontwerp voor onze tuinateliers, te zien op onze ontwerppagina. Echter, binnen dit ontwerp bieden we een breed scala aan opties om het atelier aan te passen aan jouw voorkeuren. We hebben het eerder benoemd, maar nogmaals: of het nu gaat om openslaande tuindeuren voor een betere verbinding met je tuin, extra ramen voor meer natuurlijk licht, zonnepanelen voor een duurzame energievoorziening, of een groen sedumdak voor een betere integratie met de natuurlijke omgeving – de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast bieden we de optie voor maatwerk in zowel de afmetingen van de pod als de toevoeging van bijvoorbeeld een berging.

OPUS pod tuinkantoor in Duiven
OPUS pod tuinatelier in Duiven

Veelgestelde vragen over een tuinatelier

Hoe kan ik mijn tuinatelier aanpassen aan mijn persoonlijke stijl?

Wij bieden diverse opties voor design en aanpassingen, zodat je het atelier volledig naar jouw smaak kunt inrichten. Denk hierbij aan: kleur en afwerking, raam en deur opties en duurzame elementen.

Hoe lang duurt de plaatsing van een prefab tuinatelier?

Dankzij de prefab bouwmethode kunnen onze tuinateliers in slechts één dag geplaatst worden. Dit efficiënte proces minimaliseert de verstoring van je dagelijks leven en je tuin.

Welke aanpassingen kan ik maken aan de grootte en indeling van mijn tuinatelier?

Wij bieden volledige flexibiliteit in het aanpassen van de grootte en indeling van je tuinatelier. Je kunt kiezen voor verschillende afmetingen, uitbreidingen zoals een voorportaal, of zelfs een aangrenzende berging voor extra opslag.

Zijn er duurzame opties beschikbaar voor mijn tuinatelier?

Ja, wij bieden verschillende duurzame opties zoals zonnepanelen, sedumdaken en hoogwaardige isolatie. Deze opties dragen bij aan een lagere ecologische voetafdruk en kunnen helpen bij het verminderen van energiekosten.

Kan ik extra voorzieningen zoals een toilet of keuken laten installeren in mijn tuinatelier?

Absoluut, wij bieden de mogelijkheid om extra voorzieningen zoals een toilet, een kleine keuken of zelfs een doucheruimte toe te voegen, waardoor je tuinatelier nog functioneler wordt of zelfs multifunctioneel gebruikt kan worden.

Hoe zorg ik voor een optimale lichtinval in mijn tuinatelier?

Wij bieden verschillende opties voor raampartijen, waaronder grote ramen of glazen schuifdeuren die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en een verbinding met de buitenruimte.

Waarom kiezen voor een tuinatelier van OPUS – home office pods?

Wij geloven in het leveren van maatwerk en vakmanschap. Elk tuinatelier dat we bouwen is uniek, op maat gemaakt volgens jouw specifieke wensen en behoeften, met de mogelijkheid om te bouwen tot een grootte van maar liefst 8 x 4 meter. Dit betekent maximale flexibiliteit om jouw ideale creatieve ruimte in de tuin te realiseren. Onze toewijding aan totale ontzorging komt tot uiting in de uitgebreide opties die wij bieden voor jouw tuinatelier:

 • Creatieve vrijheid: een eigen ruimte, speciaal ingericht voor jouw creatieve processen, stimuleert innovatie en expressie.
 • Natuurlijke omgeving: de nabijheid van de natuur werkt rustgevend en inspirerend, ideaal voor allerlei soorten creatieve en intellectuele bezigheden.
 • Veelzijdige werkruimtes: ideaal voor kunstenaars, schrijvers, of als hobbyruimte, met opties voor inbouwkasten en ergonomische werkplekken.
 • Geavanceerde climate control: kies voor airconditioning, vloerverwarming, of standaard elektrische verwarming voor optimaal comfort in alle seizoenen.
 • Duurzame kenmerken: opties zoals zonnepanelen en groene sedumdaken dragen bij aan de duurzaamheid van jouw tuinatelier.
 • Goede isolatie: perfect geïsoleerd voor gebruik het hele jaar door, ideaal voor een rustige en comfortabele werk- of hobbyruimte.
 • Aangepast interieur: van akoestische wandpanelen tot bijpassende houten vlonders, wij zorgen ervoor dat elke centimeter van jouw tuinatelier aan jouw wensen voldoet.
 • Lokale productie: wij bouwen alle pods lokaal in Nederland en kunnen binnen 12 weken leveren. Kom gerust eens vrijblijvend kijken in onze productiehal.

Met een OPUS tuinatelier investeer je niet alleen in een functionele uitbreiding van je woonruimte, maar ook in een plek die inspiratie en rust biedt, precies daar waar je het nodig hebt: in je eigen tuin. Of je nu een ruimte zoekt voor kunst, schrijven, muziek, of gewoon een plek om te ontspannen, wij bouwen een tuinatelier dat perfect aansluit bij jouw droom.

Jouw eigen tuinatelier met OPUS Pod

Een OPUS Pod tuinatelier is niet alleen een functionele en esthetische toevoeging aan je tuin, het is ook een investering in je creativiteit en welzijn. Met onze expertise en aanpassingsmogelijkheden kun je een ruimte creëren die perfect aansluit bij jouw behoeften en stijl. Of je nu een plek zoekt voor creatieve uitspattingen, professioneel werk of persoonlijke ontwikkeling, een OPUS Pod tuinatelier biedt de ideale omgeving.

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen tuinatelier te realiseren? Ontdek de mogelijkheden door onze brochure te downloaden of stel je ideale tuinatelier samen met onze 3D configurator.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

De verwachte levertijd is om en nabij de 14 weken (excl. bouwvak en kerstvakantie)

Ja, binnen bepaalde kaders. De volledige productie vindt plaatst in eigen beheer (excl. productie van staal en glas). Dit maakt ons zeer flexibel in het kunnen voorzien in alle mogelijke wensen. Zowel op het gebied van afmetingen, vormgeving, voorzieningen (als sanitair), materiaalkeuze als inrichting is maatwerk mogelijk. Op dit moment bouwen wij niet groter dan 8,00m bij 4,00m.

Ja, dit is bij ons optioneel en tegen een meerprijs mogelijk. In de praktijk zien we echter dat veel klanten kiezen voor het Climate Control systeem, dit omdat je hiermee zowel kunt verwarmen, ontvochtigen áls verkoelen.

Ja, graag zelfs! Wij verwelkomen je graag in onze productiehal. In iedere mogelijke fase van productie ben je welkom. Zo laten we graag zien welke kwalitatieve materialen er achter de wanden schuilgaan en beantwoorden we alle mogelijke vragen die je maar hebt. Ook is een bezichtiging de uitgelezen kans om de afmetingen van onze pods in het echt te ervaren, de verschillende opties te bekijken en zo tot een goed beeld te komen van je eigen wensen. Een afspraak in plannen kan hier.

Wat betreft de fundering werken we in de basis op 3 manieren.

 1. Door middel van zware gewapende funderingstegels
 2. Door middel van schroeffundering
 3. Op een bestaande fundering, mits deze aan de nodige eisen voldoet

De keuze hierin is mede afhankelijk van de ondergrond op jouw adres. Zo kunnen we bij een stevige zandgrond gebruik maken van funderingstegels, maar adviseren we bij nattere ondergronden gebruik te maken van schroeffundering. Neem contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen en ontzorgen graag.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.