De perfecte thuiswerkplek

De COVID-19-pandemie heeft veel organisaties gedwongen om plotseling over te stappen op thuiswerken, hiervoor is een thuiswerkplek essentieel. Voor sommigen was deze plotselinge verandering uitdagend en verstorend. Maar voor anderen heeft het nieuwe mogelijkheden geopend om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren.

Tuinkantoor op maat in ApeldoornTuinkantoor in groene tuinTuinkantoor Apeldoorn
1 / 4

De COVID-19-pandemie heeft veel organisaties gedwongen om plotseling over te stappen op thuiswerken, hiervoor is een thuiswerkplek essentieel. Voor sommigen was deze plotselinge verandering uitdagend en verstorend. Maar voor anderen heeft het nieuwe mogelijkheden geopend om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. OPUS – home office pods bouwt tuinkantoren zodat je geconcentreerd en ongestoord kan thuiswerken.

Alle voordelen op een rijtje

Comfortabel werken

Een van de belangrijkste voordelen van een thuiswerkplek is de mogelijkheid om een flexibele werkomgeving te creëren die aan individuele behoeften en voorkeuren voldoet. Voor veel mensen kan het traditionele kantoor van 9 tot 5 beklemmend en afleidend zijn, met constante onderbrekingen en weinig controle over hun omgeving. In tegenstelling daarmee biedt thuiswerken de mogelijkheid om te kiezen waar en wanneer ze werken en om een werkruimte te creëren die productief is voor hun persoonlijke productiviteit. Dit kan leiden tot meer focus en concentratie en uiteindelijk tot betere prestaties.

Reistijd verminderen

Een ander voordeel van een thuiswerkplek is het potentieel om de reistijd en -kosten te verminderen. Voor veel werknemers kan de dagelijkse reis een belangrijke bron van stress en verspilde tijd zijn. Door het verplichte reizen te elimineren, kan thuiswerken uren vrijmaken die besteed kunnen worden aan productievere activiteiten. Dit kan ook leiden tot significante besparingen op vervoerskosten, wat vooral voordelig kan zijn voor werknemers met een krappe budget.

Balans tussen werk en privé

Bovendien kan thuiswerken bijdragen aan een betere balans tussen werk en privé. Het traditionele kantoor kan de grenzen tussen werk en privéleven vervagen, met lange uren, laatste-minuut-vergaderingen en voortdurende beschikbaarheid. In tegenstelling daarmee biedt een thuiswerkplek in de tuinmeer flexibiliteit bij het plannen en de mogelijkheid om werk en privéleven beter te scheiden. Dit kan leiden tot verbeterde mentale en fysieke gezondheid en uiteindelijk tot betere productiviteit in het algemeen.

thuiswerkplek - tuinkantoor - Multifunctioneel tuinkantoor Rijswijk
Multifunctionele thuiswerkplek
thuiswerkplek
De perfecte thuiswerkplek

De voordelen van een tuinkantoor als thuiswerkplek

Spreken bovenstaande voordelen je aan? Lees dan hieronder de voordelen van een tuinkantoor als thuiswerkplek! We kunnen voldoende pluspunten opnoemen waardoor een tuinkantoor als tuin werkplek niet weg te denken is in jouw tuin.

 • Te beginnen met het prachtige uitzicht wat je kan creëren. Een andere hoek van de tuin bekijken of zelfs uitkijken op de natuur. Wellicht grenst jouw tuin aan een mooi bos, een prachtig weiland of zelfs wel heerlijk aan het water. Dit uitzicht verlicht je stressniveau, verbetert je geheugen en het heeft een positieve invloed op je humeur.
 • Je kan jezelf ook psychologisch aan- en uitzetten met een tuinkantoor als werkkamer. Je gaat in feite echt naar je werk toe en moet zelfs je sleutel mee nemen om het slot te openen. Door in een aparte ruimte te zitten dan in huis gaat je hoofd ook in werkmodus en ben je zeer productief en gefocust. Wanneer je deze ruimte weer verlaat kan je hoofd ook rust nemen.
 • Ook is je werk en privé balans beter. Je kan je helemaal afsluiten van de huishoudelijke taken, kinderen en eventueel de hond. Deze dagelijkse afleidingen kosten veel energie en irritaties. Met een tuinkantoor als werkkamer in de tuin kan je een betere scheiding creëren.
 • Met een tuinkantoor van OPUS – home office pods als thuiswerkplek kan je je ideale tuin werkplek samenstellen. Bekijk dit artikel eens over een tuinkantoor op maat. Al je specifieke wensen en behoeften komen samen in een comfortabele ruimte om je werk juist uit te voeren. Denk aan een toilet, kitchenette of extra lichtinval, een OPUS pod heeft het allemaal.

Thuiswerken in een OPUS pod

De OPUS pod is een prachtig voorbeeld van een fijne werkplek in de tuin. Een werkplek tuinhuis die alleen maar voordelen heeft en zelfs vaak vergunningsvrij kan worden geplaatst. Ja natuurlijk, je raakt een stukje tuin kwijt, maar je kan er op vertrouwen dat je binnenkort niet meer anders wil dan in je eigen OPUS pod werken. Heerlijk de grote tuindeuren van je tuinkantoor met berging open in de zomer met fluitende vogeltjes op de achtergrond. Vergeet natuurlijk niet al dat groen om je heen. Heerlijk gefocust werken in een geïsoleerd tuinkantoor. Jouw werkgever zal ook blij zijn, want die heeft er een medewerker bij die super productief is.

De mogelijkheden van een werkplek tuinhuis zijn fantastisch. We plaatsen de pods binnen één werkdag in je tuin. Dit kan omdat we onze tuinkantoren prefab bouwen. Even hier en daar wat inpluggen en je kan aan de gang. Want we zien elke OPUS pod als een turn-key project. Of je de pod nu gebruikt als praktijkruimte aan huis of thuiswerkplek, je opent de deur en je kan gaan thuiswerken. Let je een beetje op dat je niet teveel uren maakt heerlijk daar achter in je werkplek in de tuin?

Het inrichten van je tuinkantoor

De voordelen van een tuinkantoor hebben je wellicht aan het nadenken gezet. Maar je thuiswerkplek inrichten is ook een groot onderdeel om een comfortabele werkkamer in de tuin te creëren. Je hebt misschien al wel een plaatje in je hoofd hoe je het zou willen inrichten. Wellicht in dezelfde stijl als je interieur in huis of totaal iets anders, je kan hier je eigen draai aan geven. Maar ook wij hebben een aandeel in het inrichten van je werkplek tuinhuis. 

Wij bieden namelijk een totaalpakket aan om jou volledig te ontzorgen zodat jij je op je werk kan focussen. Kant en klaar kunnen wij je tuinkantoor als thuiswerkplek aanleveren. Denk aan het toevoegen van een leuk kleurtje op de wanden, mooie akoestische platen en de soort vloer. Maar ook elementen als een ingebouwd climate control systeem, een verwarming of allebei.

De sanitaire voorzieningen zijn ook te kiezen naar jou eigen smaak. Voor de kitchenette hebben we een aantal verschillende keuzes in het blad en in de kastjes. Ook de badkamer is naar voorkeur te personaliseren. Denk aan het soort meubilair en de waterdichte wandpanelen. Ook hiervoor bestaat de keuze uit een aantal kleuren en materialen. De meest voorkomende sanitaire voorziening is een tuinkantoor met toilet. Naast dat het comfort biedt, heeft het ook fiscale voordelen. Vraag maar eens naar de mogelijkheden.

Thuiswerkplek in de tuin

Multifunctionele thuiswerkplek inrichten

Maar denk ook eens na over de multifunctionaliteit van je tuinkamer. Doordeweeks kan je hem inzetten om te werken, maar in het weekend kan je er bijvoorbeeld een gastenverblijf in de tuin van maken. In een mum van tijd heb je de ruimte omgetoverd. Wij werken wel eens met een opklapbed of -bureau. Ook is een slaapbank multifunctioneel, dit kleed je thuiswerkplek in de tuin aan en in een handomdraai is het een bed. Om nog meer ruimte te besparen kun je kiezen voor een schuifdeur naar de badkamer of het toilet.

Wist je dat wij ook ergonomisch meubilair aanbieden? Dit sta-zit bureau en de bureaustoel zijn samen met een specialist geselecteerd. Lees verder om meer te weten te komen over ons ergonomisch meubilair!

Jouw zakelijk tuin werkplek

Kijk, voordat je besluit om de OPUS pod of een andere tuin office te creëren, ook eerst eens naar de zakelijke mogelijkheden. Die maken het aanschaffen van een werkplek tuinhuis namelijk nog eens extra aantrekkelijk. Hier vindt je de zakelijke voordelen voor zowel ondernemers, zzp’ers, werknemers als werkgevers. Ook vind je op onze zakelijke pagina meer informatie over de lease mogelijkheden. OPUS pod is het perfecte tuinkantoor voor werkgever en werknemer. Je least al een OPUS pod vanaf €375 excl. BTW per maand.

Een andere mogelijkheid is het kopen van een thuiswerkplek in de tuin. Wij bieden thuiswerkplekken vanaf €21.900,- aan. Wil je meer opties of heb je specifieke wensen? Lees dan dit artikel en krijg meer te weten over hoe de prijzen wordt samengesteld.

Ergonomische thuiswerkplek 

Een ergonomische thuiswerkplek in de tuin begint bij goed zitten en/of staan. Een goede zit-sta bureau voorkomt dat je dat in, dag uit op een stoel hoeft te zitten. Het menselijk lichaam is hier helemaal niet voor gemaakt. Wist je dat staand werken rugklachten voorkomt of zelfs tegen kan gaan? Als je staat heeft de wervelkolom een betere en natuurlijke houding ten opzichte van zitten. Het zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug, waardoor staand werken voor mensen met rugklachten als prettig wordt ervaren. Ook zorgt staand werken voor een productiviteitswinst.

Een tuin werkplek inrichten kan met behulp van een OPUS pod. Bij het samenstellen van je thuiswerkplek op maat kun je optioneel een van deze zit-sta bureaus selecteren. Ze hebben 3 geheugen standen waarmee je verschillende hoogtes kan instellen. Een display met twee USB-poorten maken het superhandig om je telefoon op te laden én in de buurt te hebben. Je bent dus minder afhankelijk van een stopcontact verderop in jouw werkkamer in de tuin.

Ergonomisch bureau
Comfortabele thuiswerkplek
Ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoel voor je thuiswerkplek

Naast een sta-zit bureau kan je niet zonder ergonomische bureaustoel. Wij hebben een bureaustoel geselecteerd welke perfect kan worden geïnstalleerd om zo veel mogelijk rugklachten, nekklachten dure behandelingen en andere andere klachten kan voorkomen. Het is een bureaustoel met gaslift en voldoet aan de NEN 1335 norm, kijk hier maar eens! Dan is je ergonomische thuiswerkplek in de tuin helemaal compleet. Kortom, gefocust kunnen thuiswerken is belangrijk, maar beschikken over een goede ergonomische thuiswerkplek is net zo belangrijk. Je wilt immers fysieke klachten kosten wat kost voorkomen.

Jouw thuiswerkplek zo ergonomisch verantwoord mogelijk inrichten

Wil je jouw ergonomische thuiswerkplek zo ergonomisch verantwoord mogelijk inrichten? Denk dan ook goed na over de volgende aspecten:

 • Kijkafstand – Bij een beeldschermformaat van 14 inch is een kijkafstand van 50 cm optimaal, 50 tot 70 cm is acceptabel. Bij een beeldscherm van 15 inch is een kijkafstand van 60 cm optimaal, 55 tot 75 cm is acceptabel. Als het beeldscherm 17/18 inch is moet de kijkafstand voor een optimaal resultaat 70 cm zijn. 60 tot 85 cm is acceptabel. Bij een beeldscherm van 21/22 inch is een afstand van 90 cm optimaal,75 tot 105 cm is acceptabel.
 • Kijkhoek – De optimale kijkhoek is tussen de 20 en 22°.
 • Hoek boven-onderarm – De optimale hoek tussen boven- en onderarm is 90°.
 • Positie toetsenbord – De beste positie van het toetsenbord is recht voor het lichaam op ongeveer 10 cm van de rand van het bureaublad.
 • Hoek boven- en onderbeen – Als je op de stoel zit, moeten je voeten goed op de grond en je benen een hoek van 90° maken.
 • Diepte werkblad voor de juiste kijkafstand – De diepte moet voldoende zijn om de juiste kijkafstand te kunnen realiseren.
 • Hoogte bureaustoel – De hoogte van de bureaustoel kun je het beste bepalen door voor de stoel te gaan staan met je knieschijf tegen de voorkant van de zitting. Als je knieschijf net boven de zitting uitkomt, is de zithoogte goed ingesteld. Je voeten moeten altijd goed op de grond komen en de hoek van boven- en onderbeen circa 90° zijn.

Heb je interesse in een OPUS pod in je tuin? Vraag je je verder af hoe je je thuiswerkplek het beste kunt inrichten? Twijfel je of daar bijvoorbeeld wel genoeg ruimte voor is? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden. Stel zelf je thuiswerkplek samen in onze 3D configurator en krijgt direct een goed beeld van je nieuwe werkplek. Twijfel je of een tuinkantoor überhaupt iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS – home office pods te komen bekijken in onze productiehal. Wil je nog wat inspiratie over hoe je thuiswerkplek er uiteindelijk uit zal zien in je tuin, bekijk onze social media kanalen: InstagramFacebookLinkedInTikTok en Pinterest.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Ja, wij leveren de pod plug & play op. Wij sluiten de door jou voorbereide stroom- en/of internetkabel aan en checken of alles naar behoren werkt. Jij kunt dus direct aan het werk of starten met inrichten. Diezelfde dag kun jij nog genieten van je pod.

Onze pods worden prefab gebouwd, wat betekent dat deze volledig opgebouwd en afgemonteerd worden in onze eigen productiehal. Deze duurzame vorm van bouwen zorgt er tevens voor dat jij niet wekenlang bouwvakkers over de vloer hebt en dat het productieproces volledig vochtvrij plaatsvindt. Tijdens het gehele proces van productie ben je van harte welkom om eens te komen kijken in onze productiehal. Een afspraak in plannen kan hier.

Het tuinkantoor is onderhoudsarm vanwege onze keuze voor kwalitatieve materialen en vochtvrije prefab productie. Wij sturen na de aankoop een onderhoudsplan mee met daarin verplichte en optionele onderhoudspunten.

Ja, wij leveren deze inclusief omvormer en installatie. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Ja wij leveren onze pods ook met sanitair en keukenblok. Optioneel zijn ook een boiler voor warm water en een ingebouwde koelkast mogelijk. Denk wel na over extra bijkomstigheden zoals het aanleggen van riool en waterleiding richting de pod.

Onze pods zijn standaard goed geïsoleerd, voorzien van dubbel (HR++) glas en voorzien van verwarming. Wij adviseren (zeker gezien de steeds hetere zomers in Nederland) voor comfort ook vaak de climate control te overwegen. Deze kan naast verwarmen ook koelen en ontvochtigen en zorgt daarmee altijd voor een comfortabel klimaat. WiFi te besturen middels een app. Optioneel kunnen de pods worden voorzien van vloerverwarming.

Momenteel kun je bij ons geen tuinkantoor huren. Wél ondersteunen wij een lease vorm voor onze tuinkantoren. Bij het leasen van een tuinkantoor betaal je ook een maandbedrag. Meer over het leasen van een tuinkantoor via www.opuspod.nl/zakelijk

Onze pods kennen een volwaardige isolatie van wanden, vloer en dak. Daarnaast gebruiken we HR++ glas. Dit alles kent de nodige (temperatuur)isolatiewaarde, maar biedt ook een beduidende geluidsdichtheid. Aanvullende geluidsisolatie wensen? Laat het ons weten. Zo kunnen we de pod zowel in de wanden (buiten) als binnenin voorzien van extra geluidsisolerend materiaal. Bijvoorbeeld voor het gebruik als muziekruimte in de tuin of eigen studio in de tuin.

Zelf ervaren hoe geluidsdicht onze pods zijn, plan een bezoek in aan onze productiehal.

Onze pods worden altijd uitgerust met minimaal 2x dubbele stopcontacten en 1x internetaansluiting. Eventuele extra enkele- of dubbele stopcontacten zijn altijd mogelijk.

Wens je gebruik te maken van een bestaand WiFi netwerk, bijvoorbeeld afkomstig vanuit huis, is dit (afhankelijk van signaal sterkte) zeer goed mogelijk. De wanden van de pod zijn niet van beton, waardoor een WiFi signaal er goed doorheen komt.

Wij adviseren echter de pod te voorzien van bekabelde internetaansluiting. Sluit aan de binnenkant van de pod vervolgens een accesspoint of router aan. Hierdoor heb je altijd een stabiel WiFi signaal in je pod, als bijkomstigheid in je tuin én heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je laptop bekabeld aan te sluiten.

Meer informatie over WiFi in je tuinkantoor lees je in dit blog

Wij leveren onze pods met een hoog afwerkingsniveau maar mét veel vrijheid om deze nog in te richten zoals jij zelf wilt. Zo bepalen we altijd samen de positie van stopcontacten, schakelaars, ramen en spotjes. Daarnaast leveren wij optioneel ook ergonomisch meubilair, waarom dat onmisbaar is voor je werkplek lees je hier.

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.