Home / Blog / Tuinkantoor bouwen in jouw tuin: 6 redenen

Thuiswerken, hybride werken of op kantoor. Wat heeft jouw voorkeur? Bij de eerste twee vormen is het prettig om een tuinkantoor te hebben. Lees verder als je geïnteresseerd bent naar de mogelijkheden!

In 2020 kwamen we allemaal noodgedwongen in aanraking met thuiswerken. Voor de één was het een verademing, voor de ander even flink wennen. Nu bijna 2 jaar verder zijn we weer bij 0 af; een harde lockdown. We beleven het allemaal weer opnieuw.

Wij hebben op zakelijk gebied een mooi jaar achter de rug. Veel klanten hebben we enorm blij gemaakt met een nieuw tuinkantoor. Altijd afgestemd op een unieke set met wensen. Dit geeft ons energie en we kijken er naar uit om nog meer gave projecten samen met jullie te gaan realiseren.

We zijn er sinds begin 2020 met zijn allen toch wel écht achter gekomen dat productief werken start met een fijne werkplek. Je hebt een dosis concentratie en een goede plek voor jezelf nodig om gefocust te kunnen werken. Een OPUS pod is hiervoor echt een mooie oplossing gebleken. We hebben in dit artikel nog eens de belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom jij een tuinkantoor, praktijkruimte aan huis of gastenverblijf in de tuin wil laten bouwen. Een OPUS pod is meer dan een tuinkantoor, het is ook zeker een multifunctionele tuinkamer te noemen. Lees maar mee.

Reden 1: Interessant voor werknemer én werkgever

Wist je dat slechts ⅓ van de thuiswerkers in Nederland een eigen afgesloten werkplek heeft? ⅔ van de thuiswerkers werkt nog steeds aan de keukentafel of in de speelkamer van de kinderen. De gevolgen voor de werknemers zonder afgesloten werkplek is kraakhelder: een lagere productiviteit, minder werkgeluk en een lagere vitaliteit.

Een OPUS pod is een uitstekende oplossing voor werkgevers die ervoor kiezen om werknemers structuur of gedeeltelijk te laten thuiswerken en daarbij graag het maximale uit het talent en potentieel van de werknemer halen. In een tuinkantoor werk je thuis met meer focus en productiviteit. Win-win voor werknemer én werkgever! Zowel voor de werknemers als werkgever biedt een tuinkantoor dus voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

PS: wist je al dat je bij ons ook een tuinkantoor kunt leasen? Elk standaard model van OPUS pod kan via lease afgenomen worden. Lees hier meer daarover.

Belangrijkste voordelen werknemer

 • Minder afleiding van het reilen en zeilen in het huishouden
 • Nooit meer werken aan de keukentafel
 • Meer werkplezier
 • Een betere scheiding tussen werk en privé
 • Een eigen plek in de natuur om met focus te werken
 • Een eyecatcher in de tuin
 • De pod is multifunctioneel inzetbaar
 • Geen reistijd, maar wel de psychologische ‘rit’ naar je tuinkantoor
 • Optie tot koop aan het einde van het contract
 • Na het leasecontract waarde verhogend voor het huis

Belangrijkste voordelen werkgever

 • Hogere productiviteit van de werknemer
 • Bespaar kosten op dure kantoorpanden en reiskosten
 • Beter presteren als aantrekkelijke en vooruitstrevende werkgever
 • Een unique selling point bij werven nieuwe medewerkers
 • Een volledig ontzorgd concept
 • Je faciliteert een goede werkplek, de basis van goed werk
 • Mogelijk inclusief gecertificeerd ergonomisch meubilair
 • Een vast bedrag per maand
 • De kosten van een tuinkantoor leasen zijn volledig aftrekbaar
 • Optie tot koop aan het einde van het contract voor werkgever of werknemer
 • Turnkey opgeleverd op elke locatie in Nederland

Reden 2: OPUS pod is perfect afstembaar op jouw unieke situatie

Een OPUS pod is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Al vanaf 6 m2, hebben wij voor elke tuin en toepassing een oplossing. We bieden standaard 2 modellen: Alpha en Beta. Met de Alpha kies je voor een tuinkantoor dat voorzien is van alle gemakken. Deze OPUS pod is in verschillende maten beschikbaar, zo is er voor elk formaat tuin een geschikt tuinkantoor. Voordelen van de OPUS pod Alpha zijn: 

 • Ideaal voor in de hoek van je tuin
 • Toegangsdeur aan de korte zijde
 • Kenmerkende hoge ramen aan zijkant
 • Standaard beschikbaar in diverse afmetingen
 • Maatwerk mogelijk

De Beta daarentegen staat niet alleen goed in een smalle stadstuin, maar ook vrijstaand in een ruimere tuin. OPUS pods zijn standaard voorzien van luxe afwerking, maar er zijn nog tal van mogelijkheden zoals het toevoegen van een dubbele schuifpui of dakraam. Voordelen van de OPUS pod Beta zijn:

 • Geschikt om óók als tuinkamer te gebruiken
 • Toegangsdeur aan de lange zijde
 • Glazen wand aan de voorzijde, evt. met schuifpui
 • Standaard beschikbaar in diverse afmetingen
 • Maatwerk mogelijk

Tip: bekijk hier onze projecten voor zowel Alpha als Beta inspiratie.

Heb je interesse in een tuinkantoor, maar heb je liever een andere maatvoering of speciale wensen zoals een dubbele- of harmonica schuifpui? Zou je graag een tuinkantoor laten bouwen die daarop aangepast is? Dan hebben wij voor jou goed nieuws! Je kunt ook bij ons terecht voor een OPUS pod tuinkantoor op maat en afgestemd op jouw unieke wensen. Lees hier uitgebreid meer daarover.

Reden 3: Multifunctioneel inzetbaar

Laten we het niet onder stoelen of banken steken; onze pods zijn van origine ontworpen om met focus in te werken, maar zijn met een aantal slimmigheden in een handomdraai om te toveren tot bijvoorbeeld chill-room voor de kids, extra slaapkamer of ruime tuinkamer! We zien het de afgelopen maanden ook steeds vaker terug. Overdag wordt er met focust in gewerkt, ‘s avonds gaan de kinderen de tuinkamer in voor een potje FIFA. 

Het onlangs opgeleverde project in Utrecht is een mooi voorbeeld van een echte OPUS tuinkamer. Marcel uit Utrecht omschreef het project als volgt: 

“Onze Opus Pod is keurig op tijd geleverd en voldoet aan de verwachtingen. Het is echt een turn key kantoor/kamer, direct na de uiterst snelle plaatsing konden we er al gebruik van maken. De afwerking is van hoog niveau. Er waren twee kleine punten van aandacht, deze zijn snel en naar alle tevredenheid opgelost. Super service, dat geeft vertrouwen. Het contact met Opus verliep soepel, altijd snelle reactie. We gebruiken de Pod nu voor werk en vrije tijd. Dankzij de dubbele schuifdeur kunnen we de Pod ook als veranda gebruiken!”

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Neem dan snel een kijkje op deze pagina.

Reden 4: Een tuinkantoor vergunning is 99/100 keer niet nodig

Wist je al dat een tuinkantoor als bijgebouw wordt gezien? uiteraard moet het wel voldoen aan deze definitie. Het is namelijk van belang dat het tuinkantoor in het zogenoemde ‘achtererfgebied’ staat (dus niet aan de voorzijde van je huis). In bepaalde gevallen met het ook aan de zijkant van je woning. Hoe groot jouw tuin office mag worden is afhankelijk van het bebouwingsgebied en de totale oppervlakte van andere bouwwerken. Denk daarbij aan de totale oppervlakte van een garage, schuurtje of tuinhuis.

Voldoet jouw plan voor tuinkantoor bouwen volledig aan de definitie? Dan is een tuinkantoor vergunning vaak niet nodig, maar check altijd even het bestemmingsplan. Meer hierover weten? We schreven er eerder dit jaar er een uitgebreid artikel over.

Reden 5: Binnen slechts één werkdag geplaatst in jouw tuin

We snappen dat je geen zin hebt in gedoe met wekenlang bouwvakkers over je vloer. Modder in huis, een vieze toilet, we kennen het. Daarom zorgen wij ervoor dat we het tuinkantoor binnen 1 werkdag in je tuin plaatsen! Wij bouwen onze tuinkantoren namelijk prefab in onze eigen productiehal. Zodra de tuinkantoren zijn gebouwd in onze productiehal en de dag is aangebroken dat het tuinkantoor geplaatst moet gaan worden in de tuin van de gelukkige, begint de transportfase.

Jouw privé prefab tuinkantoor gaat de vrachtwagen op vanuit onze productiehal. Uiteraard willen we van tevoren precies weten waar in jouw tuin jij jouw tuinkantoor prefab in gedachten hebt. Kies je voor een bepaalde hoek, dan doen we, indien nodig en in overleg, aanpassingen in het design van jouw splinternieuwe eigen kantoor. Dit plaatsen gebeurt in één dag, zodat jouw eventuele overlast erg wordt beperkt. We plaatsen het tuinkantoor met een takelwagen. Staat jouw tuinkantoor eenmaal? Dan is het in principe alleen nog een kwestie van inrichten, inpluggen en je kunt productief aan het werk! Meer weten over prefab bouwen? Lees dit artikel om een kijkje te nemen in onze keuken.

Reden 6: Privacy voor jou en je huisgenoten

We snappen ook dat je het vervelend vindt om tijdens het thuiswerken continu gesprekken en andere geluiden van huisgenoten of bezoek te horen. Als je hele dagen of zelfs continu thuis werkt wil je privacy om gefocust te kunnen werken. Het geeft zoveel meer rust als je je werkt afkrijgt dat je voor die dag hebt ingecalculeerd. Met een tuinkantoor los je dat probleem in één keer op! Kortom, in onze goed geïsoleerde tuinkantoren kun jij prettig en gefocust werken. Niet alleen goed geïsoleerd tegen warmte en kou, maar ook tegen geluid.

Stel je verder eens voor dat je een tuinkantoor gaat laten bouwen. Die paar vierkante meter gebruiken nauwelijks buitenruimte, maar bieden wel veel nuttige binnenruimte. Je kunt ongestoord werken en je concentratie is vele malen beter. Met een paar stappen ben je in huis en bij het toilet. Niemand hoort jouw gesprekken en andersom word jij niet meer afgeleid door anderen. Je zal merken hoe fris je op het eind van de dag nog bent, als jij je werkdag in jouw backyard tiny office hebt afgerond. Je werk blijft daar achter, in huis heb jij je vrije avond en weekend. Met een tiny office kun je gemakkelijk privé en zakelijk gescheiden houden! Geweldig toch!?

Denk je nu na het lezen van dit artikel; hé dit is toch wel echt iets voor mij? Download dan eens vrijblijvend onze brochure om verder te ontdekken of een OPUS pod bij jou past. Bij vragen, neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook altijd een bezichtiging inplannen om bij ons in de productiehal een OPUS pod te komen bekijken. Hopelijk tot snel!

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt