Home / Blog / Een gastenverblijf in de tuin: een paradijs voor fietsers in het hart van de natuur

Droom jij ervan ooit een bed & breakfast te openen? In dit artikel delen we een verhaal van een stel dat deze droom heeft waargemaakt, en er een unieke twist aan heeft weten te geven. Wij als OPUS pod mochten het huisje bouwen. Een primeur voor ons: de eerste OPUS pod die je kunt boeken om in te overnachten. Ontdek het verhaal achter de B&B, gelegen aan de rand van het Nationale Park de Hoge Veluwe, op steenworp afstand van de Posbank.

De B&B droom van Annemiek en Michiel

We hebben alle twee een passie voor fietsen en droomden wel eens vaker weg in wielercafés of wielerhotels. “Als we dit nou zelf konden doen.” In 2021 zijn we naar Arnhem verhuisd en met heel veel geluk hebben we een huis in Schaarsbergen gevonden. Aan de rand van het Nationale Park de Hooge Veluwe en met de Posbank op steenworp afstand. We wonen in het bos, maar tegelijkertijd zijn we met 15 minuten in het centrum van Arnhem. Een droomlocatie. Dat willen we graag delen met anderen en zo kwamen ineens twee dromen samen. Voeg daar de mogelijkheid van prefab bouw aan toe en ineens was onze droom gemakkelijker te realiseren dan ooit gedacht!

Een Bed & Breakfast starten, waar begin je?

We begonnen onze B&B-reis door uitgebreid online onderzoek te doen. Aangezien we niet handig genoeg waren om zelf een volledige structuur voor onze logeerruimte in de tuin te bouwen, overwogen we opties zoals het kopen van een bestaande woning via platforms zoals Marktplaats of het verkennen van prefab tiny houses. We brachten zorgvuldig de kosten in kaart en berekenden het rendement op de investering. Vol enthousiasme om samen aan dit avontuur te beginnen en volledig overtuigd van het concept van een toevluchtsoord in een tiny house voor fietsers op de Veluwe, omarmden we het concept volledig.

De zoektocht naar het perfecte gastenverblijf in de tuin

Tijdens onze zoektocht concentreerden we ons op het vinden van een prefab tiny house met uitstekende beoordelingen, hoogwaardige constructie en optimale isolatie voor verhuur gedurende het hele jaar. Kosten speelde uiteraard ook een belangrijke rol in ons besluitvormingsproces.

De keuze voor OPUS pods

Na positieve feedback te hebben gehoord over OPUS via ons netwerk, kozen we uiteindelijk voor hen als leverancier van ons gastenverblijf in de tuin. De betaalbaarheid en kwaliteit die OPUS bood, ondanks dat ze relatief onervaren zijn in de productie van recreatiewoningen, overtuigden ons ervan om met hen samen te werken bij het realiseren van onze B&B droom.  Het fijne schakelen, flexibiliteit en transparante offertes hielpen ook enorm mee bij het maken van onze keuze.

De hoogte en diepte punten van ons avontuur

Tijdens onze reis hebben we hoogte- en dieptepunten ervaren. Een van de hoogtepunten was de opwinding die we voelden toen de pod eindelijk in onze tuin werd geplaatst – het markeerde het echte begin van ons avontuur. Tegelijkertijd was dit ook een bittere pil, omdat we beseften dat we er nog lang niet waren. Wij kozen ervoor onze pod bij OPUS casco af te nemen, dit gaf ons enerzijds creatieve vrijheid voor de inrichting en bracht daarnaast nét wat meer financiële ruimte.

Het zelf ontwerpen en bouwen van het interieur bracht natuurlijk tal van uitdagingen met zich mee, van loodgieterswerk tot intensief graafwerk voor de riolering, wat tijdelijk onze tuin op zijn kop zette. Ondanks deze onverwachte hindernissen zijn we enorm trots op de B&B die we hebben gecreëerd en zouden we het zo weer doen.

Opus pod gastenverblijf
Opus pod gastenverblijf

Naast een tuin cottage ook een multifunctionele tuinkamer

Wij hebben bij het inrichten van ons gastenverblijf tuinhuis natuurlijk ook rekening gehouden met het scenario waarin we even geen gasten over de vloer hebben. Omdat wij beide gedeeltelijk vanuit huis werken, en beide veel bellen, hebben we er nu naast een B&B ook een multifunctionele tuinkamer bij waar we beide in kunnen thuiswerken. Met keukentje en toilet bij de hand zijn we van alle gemakken gezien om hier heerlijk in te vertoeven én productief in te kunnen werken.

Tips voor aspirant B&B eigenaren

Als je droomt van het bezitten van een B&B en het idee je energie geeft, moedigen we je aan om ervoor te gaan! Als je kiest voor een tiny house, is het echter belangrijk om goed na te denken over zaken als de indeling van de badkamer (inclusief loodgieterswerk) en welke apparatuur wel of niet geschikt is voor de keuken in termen van energieverbruik. Omdat je beperkte ruimte hebt, is het moeilijk om achteraf wijzigingen aan te brengen als de pod eenmaal geplaatst is. Door vooraf goed na te denken en samen te werken met specialisten, zal het proces na plaatsing soepeler verlopen.

Onze reis naar het creëren van onze droom-B&B is een avontuur vol uitdagingen, maar ook vol voldoening, geweest. We hebben geleerd dat met de juiste toewijding, onderzoek en samenwerking met de juiste partners, waar OPUS pod er 1 van was, het mogelijk is om je droom waar te maken. Dus als jij ook een B&B-droom hebt, laat je niet tegenhouden en zet de eerste stappen op weg naar het verwezenlijken van jouw visie. Wie weet sta jij binnenkort, net als ons, gasten te verwelkomen in jouw eigen gastenverblijf in de tuin. Veel succes!

Eens een nachtje in dit gastenverblijf tuinhuis aan de Veluwe slapen? Boek dan hier je overnachting.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt