Home / Blog / De 10 redenen om een OPUS pod in je tuin te plaatsen!

Nog niet overtuigd van een tiny office van OPUS pod? Ontdek de 10 redenen waarom je zou kiezen voor een tuinkantoor van OPUS – home office pods in je achtertuin. Wij lichten 1 voor 1 toe waarom deze redenen jouw over de streep kunnen trekken!

Ben je op zoek naar een unieke en persoonlijke toevoeging aan je huis? Overweeg dan zeker een OPUS pod. Onze innovatieve en multifunctionele tuinkantoren bieden talloze voordelen en zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van extra comfortabele en functionele (werk)ruimte in je eigen achtertuin. Zo maak je optimaal gebruik van je tuin en creëer je meer ruimte, zonder te verhuizen of te verbouwen. Hiervoor heb je zelfs vaak niet eens een vergunning voor nodig hebt.

Dit zijn de 10 belangrijkste redenen waarom onze bestaande klanten voor OPUS pod kozen. Echter willen wij van tevoren meegeven dat een OPUS pod verschillende doeleinden en functies biedt. Denk hierbij aan een thuiswerkplek, tuinkamer, gastenverblijf in de tuin, praktijkruimte aan huis, homegym, poolhouse, atelier, hobbyruimte en ga zo maar door!

Reden 1: Persoonlijke benadering

Bij OPUS pod krijg je een vast contactpersoon toegewezen die je gedurende het hele proces begeleidt. Deze persoon neemt de telefoon op als je belt, komt zijn afspraken na en communiceert op een nette en transparante manier. Jouw projectleider neemt contact met je op na de aanvraag van een offerte of het boeken van een bezichtiging en zal er voor zorgen dat al jouw wensen vertaald worden in een duidelijk en transparant voorstel.

De projectleider zal je ook ontvangen bij een bezichtiging in de productiehal en hij zorgt ervoor, als schakel tussen jou en onze kundige timmermannen, dat de bouw van jouw pod vlekkeloos verloopt. Hij heeft gedurende het hele proces contact met je en stuurt regelmatig foto’s van de stand van zaken. Zo krijg je altijd een idee van de fase waarin de bouw van de pod zich bevind. Ook bij de oplevering kan het zo zijn dat je contactpersoon aanwezig is. Eens een van onze projectleiders spreken over jouw project? Neem contact met ons op.

Opus pod oplevering
Opus pod oplevering

Reden 2: Uniek Dutch Design

Onze tuinkantoren zijn ontworpen door een talentvolle architect met oog voor detail en esthetiek. Het resultaat is een prachtig vormgegeven tuinkantoor dat wellicht perfect past bij jouw smaak en stijl. Met een OPUS pod ben je verzekerd van een uniek Nederlands ontwerp dat indruk zal maken op iedereen die je tuin bezoekt. Zoals onze architect toelicht is er gekozen voor een ingetogen ontwerp met strakke lijnen. Door de grote raampartijen naar de tuinkant krijg je geen dooswerking effect en komt de gewenste lichtinval elegant binnen. Het gebruik van een beperkt aantal materialen geeft de OPUS pod een ingetogen uitstraling die opgaat in de omgeving. Of het tuinkantoor nou in een knusse stadstuin staat of in een riante tuin met uitzicht op de natuur, overal komt het design tot zijn recht. Bekijk een aantal projecten om een goed beeld te krijgen van het unieke design.

Tuinkantoor in Apeldoorn
Tuinkantoor in Apeldoorn

Reden 3: Volledig op maat

Een van de grootste voordelen van onze tuinkantoren is dat deze volledig op maat gemaakt kan worden. Of je nu specifieke wensen hebt voor je werkruimte, extra functies nodig hebt of een bepaald design in gedachten hebt, alles is mogelijk. OPUS pod heeft een eigen productie en biedt zelfs een handige configurator waarmee je je eigen pod kunt samenstellen. Onze pods gaan van 7,5 m² tot 32 m², elke tuin en toepassing hebben wij een oplossing.

Een aantal opties waarmee jij jouw pod op maat kan laten maken zijn: de toegangsdeuren, soorten ramen, een berging, dakbedekking voorziening of sanitaire mogelijkheden en ga zo maar door. Zelfs de binnen- en buitenwanden kan je personaliseren door te kiezen voor een kleurtje. Een andere maatwerk optie is om te kiezen voor een casco tuinkantoor. Bij deze keuze is de buitenkant helemaal afgewerkt maar kan je van binnen het kantoor nog personaliseren. Denk aan zelf een badkamer of keuken aanleggen. Of wat simpelere taken zoals een vloer of wand plaatsen.

Reden 4: Volledige ontzorging

Bij het plaatsen van een tuinkantoor hoef je je nergens zorgen over te maken. Het team van OPUS pod, met jouw eigen projectleider als aanspreekpunt, regelt niet alleen de bouw van de pod, maar ook de (schroef)fundering, het transport (inclusief benodigde vergunningen) en er komt een loodgieter langs om alles aan te sluiten wanneer je kiest voor een van onze sanitaire voorzieningen.

In de regio Amsterdam hebben wij een vaste partner die jou kan helpen met alle voorbereidende werkzaamheden, van het slopen van een bestaand gebouw tot het aanleggen van electra en water. Heb je een eigen tuinman of loodgieter waar je graag mee samenwerkt? Geef het aan ons aan en wij nemen persoonlijk contact met hen op om alles tot in de puntjes te bespreken. In principe kun je achterover leunen en vertrouwen op het professionele team van OPUS pod.

Reden 5: Direct in gebruik

Een OPUS pod wordt kant en klaar geleverd, zodat je er direct gebruik van kunt maken. Je hebt geen lange wachttijden of gedoe met bouwprocessen in de achtertuin. Bovendien kun je ervoor kiezen om extra functies toe te voegen, zoals zonnepanelen, akoestische panelen, een sedumdak of zelfs een keukentje. Alles is mogelijk om jouw werkruimte perfect aan te passen aan jouw behoeften. Onze tuinkantoren hebben worden plug & play in de tuin geplaatst. Ruim voor de plaatsing leg je elektra en eventueel internet en leidingen naar het tuinkantoor. Staat de pod? Dan steek je de hoofdstekker in het hoofdstopcontact en je kan aan de bak!

Praktijkruimte aan huis
Direct productief in je OPUS pod

Reden 6: Snelle levertijd

Bij OPUS pod begrijpen we dat je niet eindeloos wilt wachten op de realisatie van je tuinkantoor. Daarom hebben we een snelle levertijd van slechts 12-15 weken. Binnen een paar maanden kun je dus al genieten van je eigen op maat gemaakte pod die tevens binnen een werkdag keurig op zijn plekje staat. Na het ondertekenen van de offerte bestellen wij direct de nodige op maat gemaakte onderdelen, zoals het kozijn en het metalen frame. Wanneer deze binnen zijn, beginnen we direct aan de bouw van je pod. Onze vaste transportpartner haalt de pod vaak vroeg in de ochtend op zodat we op tijd op locatie zijn. Eenmaal op locatie, wordt de kraan geïnstalleerd en voordat je het weet hangt je nieuwe tuinkantoor boven je huis. Een beetje passen en meten en de pod staat op zijn plekje. Stekker in het stopcontact en je kan direct aan de slag.

Reden 7: Hoogwaardige bouwkwaliteit en materialen

OPUS pod staat garant voor uitstekende bouwkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en langdurig meegaan. Denk aan het stalen frame, goed hout en prachtig thermisch gemodificeerd grenen hout. Je kunt erop vertrouwen dat je een solide en goed geïsoleerde werkruimte hebt waarin je het hele jaar door comfortabel kunt werken. Ieder tuinkantoor wordt geïsoleerd met een combinatie van glaswol en PIR-isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal wordt ook gebruikt bij reguliere woningen, dit levert een rd-waarde van 3.2 op. Deze isolatie draagt niet alleen bij aan een comfortabele akoestiek maar uiteraard aan een fijn werkklimaat binnen de pod.

Reden 8: 100% in Nederland gebouwd

Wij zijn erg trots op het feit dat alle tuinkantoren volledig prefab in Nederland worden gebouwd met behulp van verschillende partners uit de omgeving. Dit betekend dat je kunt rekenen op vakmanschap en kwaliteit die voldoen aan de hoogste standaarden. Bovendien draag je bij aan de lokale economie en verminder je de ecologische voetafdruk door te kiezen voor een in eigen land geproduceerde pod. Er wordt niets ingevlogen vanuit een ander land, er hoeven geen vrachtwagens ellelange stukken te rijden voor een onderdeel en zelfs de keukenblokjes komen uit hetzelfde dorp als waar de tuinkantoren worden gebouwd. Alles wordt namelijk in Nistelrode gebouwd, dit is een dorp dicht bij Den Bosch en ligt dichtbij de A50.

Reden 9: Prijs/kwaliteitverhouding

OPUS pod biedt een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dit wordt niet alleen door hen gezegd, maar ook door tevreden klanten. Wij horen, uit onderzoek, namelijk van onze klanten dat wij in 60% van de gevallen een betere prijs/kwaliteit bieden en zelfs 1 op de 10 klanten vind onze prijzen een positief onderscheidende factor t.o.v. onze concurrentie. Je krijgt dus waar voor je geld en investeert in een tuinkantoor dat niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige toevoeging is aan je tuin. Onze pods zijn aan te schaffen vanaf €21.900. Echter raden wij voornamelijk aan om te kijken naar je wensen en behoeften. Deze kan je gemakkelijk samenstellen middels onze 3D configurator. Klik alle benodigdheden aan en ontdek de totaalprijs van de pod.

Reden 10: Tevreden klanten

Last but not least, OPUS pod heeft een flink aantal tevreden klanten die vol lof zijn over hun ervaring. De combinatie van persoonlijke benadering, uniek design, maatwerk, volledige ontzorging en hoogwaardige kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen kiezen voor een OPUS pod in hun tuin. Als klant kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent en dat je de ideale werkruimte in je tuin zult hebben. Wij horen als terugkoppeling vaak dat onze klanten een OPUS pod aanbevelen aan familie, vrienden en collega’s. Voor onze klanten heeft het gebruik van een tuinkantoor een positieve invloed op de focus, het werkplezier en minder afleiding. Ook kan men privé en werk beter gescheiden houden.

Kortom, een tuinkantoor in je tuin plaatsen biedt talloze voordelen. Of je nu op zoek bent naar een thuiskantoor, een creatieve ruimte of gewoon een plek om te ontspannen, een OPUS pod voldoet haast aan al je behoeften. Met onze persoonlijke aanpak, unieke Dutch Design, maatwerkopties en uitstekende kwaliteit is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor een tuinkantoor van OPUS – home office pods. Waar wacht je nog op? Geef je tuin de upgrade die het verdient met een prachtige OPUS pod!

En voor de ondernemers onder ons: wij bieden ook zakelijke opties aan, zoals het leasen van een tuinkantoor. Ontdek de mogelijkheden middels een gesprek met een van onze adviseurs.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt