Home / Blog / Snelle wifi in je tuin? Zo krijg je het voor elkaar!

Zo, je tuinkantoor staat! Wat een prachtig uitzicht heb je nu, en wat kun je rustig werken zonder alle prikkels in je huishouden. Maar je merkt nu op dat de wifi niet goed werkt achter in de tuin. Lees verder om dit probleem op te lossen!

Je hebt het voor elkaar, je eigen tiny office in je achtertuin. Of wellicht liggen de plannen helemaal uitgewerkt op tafel en sta je op het punt om je tuinkantoor te laten plaatsen. Eén enorm belangrijk punt ben je waarschijnlijk niet vergeten, maar toch noemen we het nog even hier: snelle wifi in de tuin. Waar ben je met je een prachtig tuinkantoor, gastenverblijf in de tuin of praktijkruimte aan huis met een trage of zelfs haperende internetverbinding? Wij beantwoorden jouw vraag: hoe krijg ik goede wifi in de tuin zodat ik in alle rust met focus kan werken in mijn tuinkantoor? Goede wifi in je tuin is echt niet vanzelfsprekend, maar wel enorm belangrijk. Wij hopen je met deze tips een handje op weg te helpen.

Het belang van wifi in de tuin

Internet achter in de tuin is nog net niet van levensbelang. Laten we wel eerlijk zijn, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder, ook niet buiten. Zeker als je lekker onafhankelijk en selfsupporting wil werken in je tiny office in je achtertuin, dan wil je gewoon goed werkende wifi in de tuin. Je hebt het ook écht nodig, wil je gefocust kunnen werken. Een slechte connectie hebben terwijl je midden in een meeting via bijvoorbeeld Microsoft Teams zit, wil je voorkomen. Vanuit je tuinkantoor wil je gefocust kunnen werken en je wilt niet steeds belemmert worden door slecht internet. Jij stoort je daar niet alleen mateloos aan, maar ook de mensen waarmee je samenwerkt.

Hoe krijg ik wifi in de tuin?

Iedereen kent het: slecht wifi bereik in de tuin. Het wifi signaal wordt gedeeltelijk tegengehouden door muren en buitendeuren. Ook zie je vaak dat de router aan de voorkant van het huis staat, omdat het netwerk daar binnenkomt. Dit zijn allemaal belemmeringen voor goede wifi in de tuin. In dit artikel leggen we je uit hoe je zorgt voor goede wifi in de tuin met behulp van powerline adapters, multiroom wifi systemen of mifi routers.

Goede wifi in de tuin tot 5 meter

De sterkte van je wifi signaal op een bepaalde plek in huis is afhankelijk van de afstand tot de router en de muren tussen beide plekken. Hierdoor werkt internet in een groter huis vaak wat minder snel in een slaapkamer die aan de andere kant van het huis ligt. Datzelfde geldt nog meer voor de zolderverdieping, maar ook voor wifi in de tuin. Met de technische mogelijkheden anno nu krijg ook jij het voor elkaar om snelle wifi in je tuinkantoor te krijgen.

De oplossing kan erg eenvoudig zijn. Ligt jouw tiny office vrij dicht bij je woning of zelfs er tegenaan? Dan kan een powerline adapter al een goede oplossing zijn. Deze adapter steek je simpelweg in een stopcontact in je tuinkantoor (of ergens bij de achtergevel van je huis). Daarna verbind je hem met slechts één druk op de knop met je router en verleng je het signaal als het ware tot vijf meter extra. Bekijk hier alle Powerline adapters bij Coolblue.

Wifi achter in de tuin tot 8 meter

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jouw tiny office wat verder van de router af ligt. We zien namelijk dat veel mensen het tuinkantoor achterin de tuin plaatsen om het natuurlijke gevoel na te bootsen (en natuurlijk gefocust te kunnen werken). Geen paniek, er zijn extra mogelijkheden voor wifi helemaal achterin de tuin.

Een oplossing is bijvoorbeeld een Multiroom wifi systeem. Multirooms werken net zo makkelijk als powerline adapters. Multirooms kun je zien als een soort station die je op verschillende plekken neerzet waardoor je overal even goede wifi hebt. Zet je een multiroom in je tuinkantoor, dan werkt die wifi in je tuin tot ongeveer acht meter, dus al een stuk verder dan met een powerline adapter (tot 5 meter). Bekijk hier alle Multiroom wifi systemen bij Coolblue.

Goede wifi in een diepe tuin tot 15 meter

Zekerheid boven alles geldt ook voor internet achter in de tuin. Risico moet je zeker niet nemen. Twijfel je of je genoeg hebt aan een powerline adapter (tot 5 meter) of zelfs aan een multiroom wifi systeem (tot 8 meter)? Kies er dan voor om zelf een hotspot in je tuinkantoor te gaan creëren.

Gedoe met netwerkkabels (je ziet jezelf al graven) is helemaal niet nodig. Je kan namelijk met een powerline adapter ook je internetverbinding via de stroomkabel versturen (en een stroomkabel, daar had je natuurlijk al lang aan gedacht). Zo maak je een hotspot in je eigen tuinkantoor, waardoor je ook het wifi signaal buiten versterkt en zelfs eigenhandig wifi achterin de tuin aanlegt. Bekijk hier alle Powerline adapters bij Coolblue.

Wifi op grote afstand van je huis voor meer dan 15 meter

Tot slot is er zelfs nog goed nieuws voor de grootgrondbezitters. Staat jouw tiny office op meer dan 15 meter van je woning? Kies dan voor een mifi router. Een mifi router is de oplossing voor wifi in de tuin voor tuinen die een stukje groter zijn dan gemiddeld. Wifi achter in de tuin komt dus ook voor jou een stuk dichterbij met dit draagbare apparaat met een accu, een soort draagbare hotspot dus. Je hebt hiervoor wel een simkaart met data nodig, maar voordeel van deze oplossing is dat je hem ook elders kunt gebruiken (bijvoorbeeld op de camping of aan het zwembad). Bekijk hier alle Mifi routers bij Coolblue.

Wil je een tuinkantoor laten plaatsen in jouw achtertuin maar twijfel je of het echt zo makkelijk is om goede wifi in je tuinkantoor te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op. We leggen je graag alles uit. Twijfel je of een tuinkantoor überhaupt iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie of lees eens de voordelen van een tiny office. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS pod te komen bekijken in onze productiehal.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt