Home / Blog / Creëer met een houten tuinkantoor een natuurlijke uitstraling

Sinds de start van OPUS home office pods is er al een mooi portfolio opgebouwd. Wordt jij binnenkort ook pod-eigenaar? Hieronder lees je meer over ons!

We krijgen vanuit onze klanten altijd positieve signalen over de afwerking en uitstraling van onze houten tuinkantoren. We hebben tijdens het ontwerpproces van onze pods bewust gekozen voor een luxe, houten afwerking en een ingetogen ontwerp met strakke lijnen. We merken dat de houten afwerking zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Door deze uitstraling worden onze tuinkantoren één met de tuin waarin ze worden geplaatst. Dit is iets wat wij als zeer positief ervaren omdat wij van mening zijn dat een fijne werkomgeving zorgt voor extra focus. Wij geloven dat goed werk start met een fijne werkplek.

We hebben ondertussen al een mooi portfolio gecreëerd met tuinkantoor inspiratie van verschillende projecten die wij door heel Nederland hebben gerealiseerd. Neem gerust eens een kijkje en laat je inspireren wat je met een houten tuinkantoor voor uitstraling kunt creëren in jouw tuin. We behandelen in dit artikel verder hoe we hout terug laten komen in en aan onze pods. Meer weten? Lees dan rustig verder.

De houten afwerking en houtlook van onze pods

Onze houten tuinkantoren bestaan dus inderdaad uit hout. Dit is ook direct wat onze tuinkantoren sfeer geeft en wat jij ziet vanaf de buitenkant. De buitenkant van onze OPUS pods, zoals onze houten tuinkantoren officieel heten, is bekleed met thermisch gemodificeerd grenen. Op dit grenen is een warmtebehandeling toegepast. Dit gebeurt met stoom, die ertoe bijdraagt dat de houten houten tuinkantoren langer meegaan.

Om verder concreet te zijn: de gevel van jouw tuin office krijgt door die behandeling duurzaamheidsklasse 2 toegewezen. Voor jou is dat de garantie dat die grenen gevel tenminste 20 jaar meegaat. Uiteraard kan je die levensduur positief beïnvloeden door de gevel regelmatig een likje verf of lak te geven. Ook het kozijn van jouw houten kantoor is van goede kwaliteit te noemen. Het is namelijk gemaakt uit hardhout. Jouw tuin office kan dus tegen een stootje en garandeert jarenlang werkplezier. Meer weten over het ontwerp van onze tuinkantoren, gastenverblijf in de tuin of praktijkruimte aan huis? We beschreven het op de ontwerppagina.

houten tuinkantoor - Vlonder bij tuinkantoor
Houten tuinkantoor met vlonder

Afgewerkt van binnen met een houtlook

Zodra je jouw houten tuinkantoor binnen stapt springt meteen de prachtige vloer eruit. De onderlaag is van onderhoudsvrij PVC, maar hij is afgewerkt met een houtlook, die het geheel een luxe uitstraling geeft. De plinten zijn dan wel van MDF maar mooi afgewerkt, net als de vuren geschaafde plafondplinten. Tot slot van deze houten rondleiding zitten er in het plafond vuren visbekdelen. Al met al zit er dus enorm veel houtlook verwerkt in jouw toekomstige houten tuinkantoor. Meer weten over de specificaties onze onze tuinkantoren? Bekijk hier de specificaties van het Alpha model en hier van het Beta model.

Duurzaamheid

Omdat wij duurzaamheid als één van onze peilers hebben, denken wij ook voor de productie van de OPUS pod aan het milieu. En dus hebben we gekozen voor hout, dat volledig het resultaat is van verantwoord bosbeheer. Niet voor niets krijg ook jouw houten kantoor in de tuin het FSC keurmerk. En zoals gezegd gaat jouw tuin office veel jaren mee, ook duurzaam dus. Tevens krijg je bij de levering van jouw houten tuinkantoor ook een onderhoudsplan. Als je je daar aan houdt, draag je ook nog eens extra bij aan lang werkplezier in jouw tuinkantoor. Meer weten over de productie van onze tuinkantoren? Lees dan dit artikel.

De levering van jouw houten tuinkantoor

Regelmatig krijgen we de vraag hoe snel een OPUS pod na bestelling wordt geleverd. Je mag uitgaan van een levertijd van 10 a 15 weken van jouw houten kantoor in de tuin. Je hoeft niet bang te zijn dat je een houten bouwpakket thuis krijgt geleverd. Wij bouwen onze houten tuinkantoren prefab in onze productiehal. Daardoor kunnen we jouw tuinkantoor in één dag plaatsen in jouw tuin. Plug en play dus. Besluit jij in het begin van het jaar tot het bestellen van jouw eigen houten tuinkantoor, dan kan je in het voorjaar al gebruik maken van deze fantastische faciliteit in je eigen tuin.

Multifunctioneel houten tuinkantoor

Overbodig om te zeggen: jouw OPUS pod, jouw eigen houten tuinkantoor hoeft niet alleen als kantoor gebruikt te worden. Sterker nog: dat zou zonde zijn, als je die extra ruimte eenmaal hebt. Op momenten dat er niet wordt gewerkt, kan een houten tuinkantoor in tuin ook uitstekend dienen als hobbyruimte, als muzieklokaal, of als speelplek voor de kids. Zeg dat laatste nog maar niet, anders kan je nu al fluiten naar jouw aanstaande houten tuinkantoor. Meer weten over het multifunctioneel inzetten van een tuinkantoor? Lees dan eens dit artikel. Nadat je dat artikel hebt gelezen ben je erachter gekomen dat een tuinkantoor ook ingezet kan worden als multifunctionele tuinkamer.

Wil je ons houten tuinkantoren komen bewonderen met je eigen ogen? Plan dan vrijblijvend een bezichtiging in. Je bent van harte welkom in onze productiehal in Nuland. Download ook vooral onze gratis brochure om meer te weten te komen over onze tuinkantoren.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt