Home / Projecten / Gastenverblijf Amsterdam

Met de door het dakschietende vierkante meter prijzen in onze hoofdstad is het soms zoeken waar je alle bedden plaatst die nodig zijn om het gezin draaiende te houden. Zo ook voor deze klant, waar een au-pair op de kinderen past en met regelmaat blijft slapen. De oplossing lag echter dichterbij dan gedacht: een gastenverblijf in de tuin.

Gastenverblijf in Amsterdam
Gastenverblijf in Amsterdam

Bij het aankopen van de woning viel voor onze klant al snel het oog op de ruime tuin. Achter in de hoek stond een oud en vervallen schuurtje, deze was – hoe dan ook – aan vervanging toe. Bij de hypotheekaanvraag werd daarom rekening gehouden met een extra verbouwingsbudget om het schuurtje te vervangen voor een goed geissoleerd tuinhuis.

De perfecte indeling voor een multifunctioneel bijgebouw

In veel stadsdelen in Amsterdam-Zuid mag je nog maar 9m2 vergunningsvrij bijbouwen. Wat kun je daar nou mee? Nou stiekem nog best wel veel, in dit blog hebben we 10 invullingen voor een tuinkamer van 9m2 beschreven. Doordat dit model een zeer specifieke afmeting heeft van 3,67 x 2,44 past er precies een sanitaire ruimte én een bedbank in. Zo maakt de klant optimaal gebruik van de vierkante meter bijgebouw die vergunningsvrij gebouwd mag worden. Een écht aanwist voor de woning en het woongeluk van de bewoners.

Deze klant heeft dus voor de invulling van gastenverblijf gekozen: met een sanitaire ruimte, vloerverwarming, PVC vloer én een groen sedumdak. De zwarte elementen maken dit bijgebouw helemaal af én conform alle laatste stijl trends.

Tuinkamer met privacy

Deze klant heeft er voor gekozen om verduisterende screens te plaatsen, zodat gasten in alle privacy kunnen overnachten in de tuin. Samen met onze klant kijken we terug op een mooie samenwerking en prachtig eindresultaat.

"Everybody is absolutely loving our OPUS pod! " Pieter, Amsterdam
Beoordeeld met een 9,8 op Google

Onze modellen in het echt