Home / Blog / Gefocust thuiswerken in een tuinkantoor prefab

Thuiswerken, je vindt het fijn of niet. Na het aanschaffen van een tuinkantoor prefab wil je niet meer anders. In een comfortabele ruimte achter in de tuin kan je perfect thuiswerken. Lees verder voor de mogelijkheden!

Door de covid-19 pandemie zijn we in maart 2020 gedwongen om per direct te gaan werken vanuit huis, bijvoorbeeld in een tuinkantoor prefab. Thuiswerken is dan ook nu al bijna niet meer weg te denken. We zijn er ook achter gekomen dat het beschikken over een fijne thuiswerkplek super belangrijk is. Er is niks mis met een keertje werken achter je laptop aan de keukentafel. Dit geldt hetzelfde voor het bureau dat al jaren op zolder staat.

Maar zodra je zeer regelmatig of zelfs structureel vanuit huis werkt, dan wil je toch een eigen werkplek, die geen andere functie heeft (denk aan de eettafel). Met een prefab tuinkantoor creëer je een nieuwe, gefaciliteerde werkruimte met privacy in je eigen tuin terwijl je in huis geen ruimte hoeft in te leveren. Onze prefab tuinkantoren worden in onze productiehal gefabriceerd en binnen één dag in jouw tuin geplaatst. Zo heb je ook niet wekenlang mensen over de vloer en hoef je ook niet de afval bouwmaterialen op te ruimen. Benieuwd hoe dit allemaal precies in zijn werking gaat? Lees dan snel verder!

Prefab tuinkantoor bouw in onze in eigen productiehal

Onze prefab kantoorunits worden gebouwd in onze eigen productiehal. Onze vakmensen zijn goed opgeleid, hierdoor zijn ze in staat om al onze modellen prefab pods in eigen beheer te kunnen opbouwen. Dit geldt uiteraard ook voor de maatwerk tuinkantoren, die op basis van jouw wensen ontworpen en gebouwd worden (en een gezonde dosis advies vanuit ons).

In principe werken we dus met een aantal standaard formaten tuinkantoren, maar maatwerk komt ook veel voor. Een OPUS prefab tuinkantoor wordt standaard voorzien van verwarming, ventilatie en zeer goede isolatie. De pods isoleren we met steenwol, PIR isolatie, spaanplaten en vuren houten balken. Daarmee voldoen onze pods aan alle eisen volgens het door de overheid vastgesteld bouwbesluit. Tevens is er standaard elektra en internet bekabeling aangebracht.

Wil je een airco zodat je in de zomer ook prettig en gefocust kunt werken vanuit de tuin? Dan kan die ook optioneel worden ingebouwd. Behalve de plek, in je eigen tuin, is er nauwelijks verschil met een gewoon kantoor. Onze pods zijn van alle gemakken voorzien en op basis van jouw unieke wensen in te richten. Wil je een kijkje nemen in onze keuken? Lees dan dit artikel. We vertellen je meer over het prefab productieproces en tonen je een sfeerimpressie van de bouw.

tuinkantoor prefab -Tuinkamer met harmonica schuifpui
Gefocust thuiswerken in een tuinkantoor prefab

Plaatsing tuinkantoor prefab

Zodra de tuinkantoren zijn gebouwd in onze productiehal en de dag is aangebroken dat het tuinkantoor geplaatst moet gaan worden in de tuin van de gelukkige, begint de transportfase. Jouw privé prefab tuinoffice gaat de vrachtwagen op vanuit onze productiehal. Uiteraard willen we van tevoren precies weten waar in jouw tuin jij jouw tuinkantoor prefab in gedachten hebt. Kies je voor een bepaalde hoek, dan doen we, indien nodig en in overleg, aanpassingen in het design van jouw splinternieuwe eigen kantoor.

Dit plaatsen gebeurt in één dag, zodat jouw eventuele overlast erg wordt beperkt. We plaatsen het tuinkantoor met een kraan. Goed om te weten is dat voor het plaatsen van een tuinkantoor prefab je in 99 van de 100 keer geen vergunning nodig hebt! Hier is nog wel eens onduidelijkheid over. Lees hier de regels voor een tuinkantoor vergunningsvrij bouwen. Staat jouw tuinoffice eenmaal, dan is het in principe alleen nog een kwestie van inrichten en inpluggen.

Wil je de exacte regels weten of je een tuinkantoor prefab zomaar in je tuin mag plaatsen? Lees dan dit artikel, we leggen haarfijn de regels aan je uit. Bij vragen of onduidelijkheden kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. We hebben ook artikelen gepubliceerd waarin we een beeld schetsen hoe leveringen eruitzagen in Rotterdam en op de Veluwe. Bekijk hier dat artikel en laatje inspireren.

Het design en ontwerp van onze prefab kantoorunits

Kies je voor een tuinkantoor prefab van OPUS – home office pods? Dan kies je voor een strak en fraai design. We hebben bewust gekozen voor ingetogenheid in combinatie met strakke lijnen. Functioneel, maar toch erg mooi, dat is ons streven. Speelsheid kan je immers op allerlei andere manieren in je tuin aanbrengen. En het staat je natuurlijk vrij om jouw tuinkantoor prefab een andere kleur te geven, een plantenbak te bevestigen, klimop te laten groeien of een bloemenperk tegen de zijkanten aan te leggen (in overleg kunnen we zelfs een sedum dak plaatsen).

De grote hoeveelheid glas aan de voorzijde van de pod zorgt ervoor dat je niet het idee hebt dat je een grote box binnenstapt. Jouw prefab kantoor in de tuin heeft door zijn indeling en vorm meer weg van een doorzon kantoor. Uiteraard hebben we bij het ontwerpen van jouw prefab kantoor ook rekening gehouden met het plaatsen. Want hoe ingewikkelder de constructie en het ontwerp, hoe lastiger vervoeren, en hoe meer kosten.

Door het slimme design van ons tuinkantoor prefab krijg je een prachtig tuinkantoor die niet al te veel ruimte van jouw tuin inneemt. Wil je extra berging? Dat is zeker mogelijk! Zo haal je een tuinkantoor in huis die multifunctioneel te gebruiken is. Je moet immers ook je tuingereedschap kwijt kunnen. Lees hier meer over het design van ons prefab tuinkantoor.

Een tuinkantoor prefab is een goede investering

We begrijp dat het plaatsen van een tuinkantoor prefab in je tuin een investering is. Verdeel die kosten eens over het aantal jaren dat je er gebruik van maakt? Wat zijn dan jouw jaarlijkse lasten? Bedenk ook dat je in huis niets hoeft te veranderen, iedereen zijn eigen kamer houdt en je de kosten voor een verbouwing of aanbouw bespaart. Mocht je ooit gaan verhuizen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om jouw prefab tuinkantoor mee te nemen of juist mee te verkopen.

Tot slot bespaar je je ook de reiskosten (en reistijd!) naar kantoor, want met een prefab kantoor in de tuin loop je in een paar seconden naar je werk. En je kent de gulden regel; tijd is geld!

Wil je meer informatie over de OPUS office pods? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan. Toch liever een OPUS pod in het echt aanschouwen? Plan dan een bezichtiging in en kom een showmodel tuinkantoor bekijken!

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt