Home / Blog / Creëer extra leef en werkruimte met een multifunctionele tuinkamer

Je wil de inhoud van je perceel verrijken met extra leefruimte. Door middel van een multifunctionele tuinkamer kan je zelf invulling geven aan de functie van deze ruimte!

Ruimte, dat is wat we allemaal willen. Ruimte in onze agenda, ruimte in ons hoofd én ruimte in huis. Hier en daar wordt er wel eens wat gereorganiseerd, opgeruimd of opnieuw ingedeeld. Anderen kiezen voor een aanbouw van hun huis, maar een unieke en breed bruikbare oplossing voor jouw ruimteprobleem is een multifunctionele tuinkamer. Dit is een extra kamer in de vorm van een luxe tuinhuis in jouw eigen tuin.

We noemen het bewust multifunctioneel, omdat wij van origine tuinkantoren leveren, maar in de praktijk merken we dat een tuinkantoor ook erg goed gebruikt kan worden als multifunctionele tuinkamer (tuinkamer die wordt ingezet voor meerdere doeleinden). We leggen je in dit artikel graag de mogelijkheden en voordelen van een vrijstaande en multifunctionele tuinkamer uit.

Maak meer mogelijk met een tuinkamer op maat

Een aanbouw is een verruiming en een verrijking van jouw huis. Waar jouw woonkamer eerst ophield, loopt hij nu nog door de tuin in. Heerlijk, die extra vierkante meters, maar deze aanbouw zit wel aan jouw huis vast. Je zou ook extra ruimte buitenshuis kunnen creëren voor een stukje privacy, rustig kunnen werken, niet gestoord worden in jouw hobby en aan geluid die je normaal binnenshuis wel ervaart. In dit geval is is een tuinkamer de oplossing.

In een multifunctionele tuinkamer kun je letterlijk even afstand nemen van het dagelijkse rompslomp in je woning, en ben je er toch maar een paar meter vandaan. Ook kan je jouw vrijstaande tuinkamer precies zo laten ontwerpen zodat hij exact voldoet aan jouw wensen. Denk hierbij aan een eigen gewenste maatvoering, maar ook aan de verschillende opties zoals luxe openslaande tuindeuren. Lees hier alle ins en outs over de mogelijkheden van maatwerk bij ons.

Thuiswerken in een tuinkamer

Steeds meer mensen werken thuis, een dag in de week of zelfs vaker. Vaak wordt er dan in huis een werkplek gecreëerd, op zolder of in de woonkamer. Soms is er al een werkkamer in huis, waar iemand zich dan fijn kan terugtrekken. Maar in die ruimte is hij nog steeds aardig betrokken bij wat er zich in huis afspeelt. Iedereen kent de video’s van kinderen die de werkkamer in komen rennen terwijl papa of mama zit te zoomen.

Hoe groot is het verschil met een tuinkamer? Met een vrijstaande tuinkamer breng je fysiek afstand aan naar je huis. Het is makkelijker uit te leggen dat papa of mama daar aan het werk is en ‘even’ niet gestoord mag worden. Waar ze in huis makkelijk een deur openen, lopen ze minder makkelijk naar jouw multifunctionele tuinkamer, in dit geval ingezet als tuinkantoor.

Tijd voor jezelf in jouw tuinkamer

Je kunt jouw luxe tuinkantoor voor veel meer mogelijkheden inzetten. Waar kan je nou bijvoorbeeld prettiger en ongestoord mediteren dan in een rustige ruimte met uitzicht op je tuin of de prachtige natuur tussen de fluitende vogels? Je zou hem ook als leeskamer kunnen gebruiken.

Met een heerlijke relaxstoel, een fijne leeslamp en een kastje voor je boeken ben je al een heel eind. Maar ook voor andere hobby’s is een houten tuinkamer zeer geschikt. Denk aan het doen van je dagelijkse fitness oefeningen, yoga of het bijwerken van je postzegelverzameling. Niks is te gek. Een multifunctionele tuinkamer op maat is breder bruikbaar dan je in eerste instantie zou denken.

Een tuinkamer voor de kids om in te spelen

Voordat nu de kinderen in opstand komen: uiteraard is een houten tuinkamer ook heel geschikt als speelkamer voor je kroost. Als ze zijn uitgespeeld, trek je de deur dicht, doet hem op slot, en eenmaal terug in huis ben je de rommel al vergeten. Extra tip: leer ze wel opruimen, anders struikelt er straks iemand over hun speelgoed. Maar dat doen ze vast graag als ze hier vaker mogen spelen. Een eigen speelkamer is de droom van elk kind. Jij kan die waar maken met jouw nieuwe tuinkamer op maat.

Over spelen gesproken: ook muziek maken kan vaak beter in een multifunctionele tuinkamer dan in je eigen woning. Daar zullen je buren het vast ook mee eens zijn. Onze tuinkantoren/tuinkamers zijn verder ook erg goed geïsoleerd tegen geluid (en warmte/kou). Lees hier meer over een geïsoleerd tuinkantoor/tuinkamer.

Een tuinkamer als gastenverblijf

Iedereen kent die situatie: je hebt bezoek, het is gezellig en het wordt laat. Terugrijden is eigenlijk niet meer zo’n goed idee. Hoe geweldig is het als je in jouw tuinkamer een logeerbed opklapt zodat vrienden daar kunnen blijven slapen? Geen ruimte voor een logeerbank? Dan werken een luchtbed en slaapzak vast ook prima voor een nacht. Ze zullen zich bijna op vakantie wanen in jouw tuinkamer. Vergeet dan niet zodra jullie op dit idee komen om de verwarming aan te zetten.

Ben je benieuwd hoe een multifunctionele tuinkamer er in de praktijk uit ziet? Bekijk dan eens dit project in Utrecht. Daar realiseerden we een tuinkamer met onder andere een dubbele schuifpui. Dit is écht zo’n project waar we enorm trots op zijn.

Voor meer informatie kun je uiteraard ook vrijblijvend een brochure aanvragen. Wil je OPUS pod en de mogelijkheden met je eigen ogen zien? Kom dan gerust eens langs in onze productiehal, daar hebben we namelijk een showmodel staan. Je kunt hier een bezichtiging inplannen.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt