Home / Blog / Prettig en gefocust werken in een geïsoleerd tuinkantoor

Heb je al eens ervaren hoe het is om ongestoord te werken in je eigen tuin? Waarschijnlijk klinkt dat ongelofelijk. Echter is het zeker mogelijk met een tuinkantoor van OPUS – home office pods!

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een geïsoleerd tuinkantoor te plaatsen in je tuin om prettig en gefocust te kunnen werken, dan wil je dat het liefst de comfortabele omstandigheden in je tuinkantoor die je in huis ook hebt. Je wilt bijvoorbeeld geen kou lijden, geen last hebben van zomerse warmte en je wil je zoveel mogelijk kunnen afzonderen van geluiden die jou uit je concentratie kunnen halen. Je wilt een wapen tegen afleiding. Elke interruptie kost je brein namelijk minimaal 10 minuten hersteltijd. Zo krijg je niet alleen minder werk verzet, ook is de kwaliteit lager en ervaar je meer stress. Een OPUS tuinkantoor geïsoleerd is hiervoor de oplossing.

Hét geïsoleerd tuinkantoor anno nu, dat zowel is geïsoleerd tegen kou, tegen warmte én tegen geluid. Thuiswerken in een tuinkantoor is de nieuwe en steeds populairder wordende manier van thuiswerken.

Ongestoord werken in je geïsoleerd tuinkantoor

De één heeft wat meer problemen met geconcentreerd werken dan de ander. Terwijl de ene thuiswerker prima zijn werk kan doen met een aantal kinderen om zich heen, is de andere snel afgeleid als bijvoorbeeld de hond een paar keer loopt te blaffen. Gemiddeld genomen ervaren mensen geluid om zich heen als storend. Bovendien is het ook bewezen dat het voor afleiding zorgt tijdens het werken.

Stel je eens voor dat je een belangrijke offerte aan het uitwerken bent of midden in een pittig gesprek zit met een grote klant. Net dan blijkt de buurman een vrije dag te hebben, het gras te maaien en de heg te snoeien. Jij baalt dan als een stekker, want je kan je minder goed concentreren op die offerte of je kunt jouw gesprekspartner niet goed verstaan. In een geïsoleerd tuinhuis kantoor worden niet alle geluiden voor 100% buitengesloten, maar ze worden wel gedempt zodat jij er geen last meer van hebt. Je bent daardoor in je tuinkantoor geïsoleerd een stuk productiever en kan net zo makkelijk verstaanbare telefoongesprekken voeren als op kantoor.

geïsoleerd tuinkantoor - de 5 mooiste tuinkantoren in Amsterdam
Geïsoleerd tuinkantoor in het gehorige Amsterdam

De kou en warmte buiten sluiten

Je plaats een geïsoleerd tuinkantoor natuurlijk niet alleen voor de zomermaanden en de warmere voorjaars- en najaarsdagen. Juist ook in de winter wil je je lekker kunnen afzonderen in je prefab tuinkantoor geïsoleerd. Zeker als in die lange periode de kinderen meer binnen zijn, wordt in huis langere tijd geconcentreerd werken moeilijker. Juist dan kan de behoefte groter zijn om een eigen werkplek in de tuin te hebben waar je geïsoleerd (letterlijk en figuurlijk) kunt werken.

Een OPUS geïsoleerd tuinkantoor is uiteraard ook standaard voorzien van een verwarming. Door de goede isolatie is jouw kantoor in de tuin snel opgewarmd en blijft de temperatuur prettig constant. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een beslagen raam, want ook ventilatie is al standaard voorzien. Die isolatie doet overigens ook omgekeerd uitstekend zijn werk, want in hete zomers houdt hij de warmte grotendeels buiten. Wil je nog meer verkoeling binnen, dan is de optie van airconditioning een verstandige keuze. Zo heb je altijd jouw optimale microklimaat in jouw eigen tuinkantoor geïsoleerd.

Meer focus in je tuinkantoor geïsoleerd

Hoe heerlijk is het als je ’s morgens vanuit huis in een paar seconden naar je werk loopt? Hoe fijn is het dat je ook in jouw prefab tuinkantoor geïsoleerd direct de koffie aan kunt zetten en binnen handbereik hebt? Een groot voordeel van een geïsoleerd tuinkantoor is ook dat de kinderen en je partner weten dat je aan het werk bent. Ze zullen je ongestoord laten werken, wetende dat je aan het eind van de dag met een paar seconden reistijd weer binnen stapt.

Het gezinsleven lijdt veel minder door die tijdsbesparing, met een trendy geïsoleerd tuinkantoor in jouw eigen hof. Sterker nog: je kan nu eindelijk weer eens samen lunchen. Na het middagmaal stap je weer helemaal ontspannen (en bijgepraat) je geïsoleerd tuinkantoor kantoor binnen en ben je direct weer operationeel. De meeste mensen ervaren zelfs meer concentratie en een hogere productiviteit met thuiswerken in hun eigen geïsoleerde tuinkantoor. Ze hebben meer focus en vinden een betere balans met hun privéleven. Wanneer kan jij zeggen dat je helemaal uitgerust morgenochtend jouw splinternieuwe, zelf ingerichte tiny office binnen stapt?

Heb je meer vragen over de isolatie van een OPUS pod? Ben je benieuwd hoe onze bouwers in de productiehal waken voor een geïsoleerd tuinkantoor? Neem dan gerust contact met ons op. Geen enkele vraag is voor ons te gek! Twijfel je of een tuinkantoor überhaupt iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie of bekeek nog eens rustig de voordelen van een tiny office. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken om OPUS – home office pods te komen bekijken in onze productiehal.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt