Home / Blog / De voordelen van een coaching praktijk aan huis

Stel je cliënten op hun gemak wanneer ze binnenlopen in jouw coaching praktijk ruimte aan huis. Een vrijstaande ruimte waar jij je cliënten kan ontvangen en waar je comfortabel kan werken!

Het aantal coaches is in Nederland in de afgelopen 2 jaar met maar liefst 50% gestegen. Momenteel zijn er zelfs 95.000 zelfstandig ingeschreven coaches bij de KVK. Veel van deze coaches besluiten een coaching praktijkruimte aan huis te beginnen, waarbij ze hun expertise en passie inzetten om anderen te begeleiden bij het bereiken van persoonlijke doelen. In dit artikel verkennen we de voordelen van een vrijstaand tuinkantoor als een praktijkruimte in de tuin en beschrijven we waarom dit de perfecte setting voor jouw coaching praktijk aan huis kan zijn.

De voordelen van een coaching praktijk aan huis

Het opzetten van een coaching praktijk aan huis biedt talloze voordelen. Ten eerste geeft het je de vrijheid en flexibiliteit om je eigen werktijden te bepalen. Je kunt je praktijk afstemmen op je persoonlijke leven en je klanten ontmoeten op momenten die voor beiden het beste uitkomen. Bovendien elimineert het de noodzaak om dagelijks naar een externe locatie te reizen, wat tijd en geld bespaart. Daarnaast creëert een coaching praktijk aan huis een intieme en vertrouwelijke sfeer, waarin cliënten zich op hun gemak voelen om openlijk te spreken en zich te concentreren op hun persoonlijke groei.

Het biedt ook toegevoegde waarden. Een vrijstaand tuinkantoor, bijvoorbeeld achterin je tuin, biedt een aantal specifieke voordelen die het een ideale ruimte maken voor een coaching praktijk. Allereerst bevordert het een scheiding tussen werk en privé. Door je werkruimte buiten je huis te plaatsen, kun je een duidelijke grens stellen tussen je persoonlijke leven en je professionele activiteiten. Dit draagt bij aan een gezonde werk-privébalans en helpt je je beter te concentreren tijdens je coachingsessies. Ook niet onbelangrijk is de privacy die je hiermee creëert voor zowel je gezin, als je client.

Een coaching praktijk in huis wil je waarschijnlijk graag alleen voor werk willen gebruiken. Stel dat je cliënt naar het toilet moet, wat te drinken wil of dat je een aantal spullen voor je praktijk moet opbergen wil je daar de geschikte oplossingen voor. Een coaching praktijk aan huis van OPUS – home office pods kan die oplossingen bieden. Denk aan een praktijkruimte met toilet, een tuinkantoor met berging of een keukenblok.

Tot slot is een praktijkruimte aan huis een ideale ruimte om om te toveren tot extra leefruimte. Zoals een tuinkamer waar de jeugd in kan ontspannen of waar je een heerlijk diner kan houden met vrienden of familie. Een andere optie is om er een gastenverblijf in de tuin van te maken. Doordeweeks dus een praktijkruimte en in het weekend een plek om familie en vrienden te laten overnachten. Win-win!

Voorbeelden in de praktijk

Wij hebben meerdere praktijkruimtes voor verschillende beroepen gerealiseerd, bekijk alle projecten hier. Hieronder lichten we twee coaching praktijken, beiden een ander model, uit waar we heel trots op zijn. De eerste praktijkruimte staat in Waalre en de andere in Hoevelaken. 

Kindercoach in Waalre

Voor deze coaching praktijk aan huis is er een Beta Model 5 x 3,40 m gekozen. Een riante binnenruimte waar zelfs plek was voor een toilet met fonteintje (en alternatieve kraan). Het tuinkantoor is links achterin de tuin geplaatst en heeft een maatwerk horizontaal raam aan de zijkant. Ook is er gekozen voor een grote voorpui met openslaande toegangsdeuren. Hierdoor oogt de ruimte een stuk groter en haal je buiten lekker naar binnen. Wanneer het lekker weer is, kunnen de deuren open staan voor frisse lucht. In de praktijkruimte staat een tafel en stoelen maar ook is er voldoende opbergruimte en zitmogelijkheden. Lees meer over dit project op de projectpagina van de kindercoach in Waalre

Coaching praktijk aan huis
Tuinkantoor in Waalre

Coach in Hoevelaken

De coach in Hoevelaken heeft een Alpha Model 3 x 5 m gekozen. Ook deze praktijkruimte bevat een toiletruimte met fontein. Ideaal voor cliënten die op bezoek komen. In tegenstelling tot de kindercoach staat de praktijkruimte tegen het huis aan. Hierdoor lijkt het meer op een aanbouw en oogt het meer geïntegreerd bij het huis. Deze ruimte heeft geen ramen maar wel twee toegangsdeuren. Aan de tuinkant zit een grote glazen pui met dubbele toegangsdeuren en aan de andere zijde is een enkele toegangsdeur. Dit is de deur waardoor de cliënten binnenkomen, los toegankelijk via een pod vanaf de voorzijde van het huis. Wanneer je daar binnenkomt, heb je direct aan de rechterhand een toiletruimte. Lees het project uit Hoevelaken hier!

Praktijkruimte aan huis
Praktijkruimte aan huis
Praktijkruimte aan huis

Comfortabele sfeer voor cliënten 

Een thuiswerkplek biedt een rustige en vredige omgeving, weg van de afleidingen van het dagelijkse leven. Dit is van onschatbare waarde bij het creëren van een ontspannen sfeer waarin je cliënten zich volledig kunnen richten op hun ontwikkeling en groei. De natuurlijke omgeving van de tuin draagt bij aan een gevoel van sereniteit en welzijn, wat gunstig is voor zowel coach als cliënt.

Het ontwerp van je vrijstaande tuinkantoor is een belangrijk aspect bij het creëren van de juiste sfeer voor een coaching praktijk aan huis. Het moet een comfortabele en uitnodigende ruimte zijn waarin zowel jij als je cliënten zich op hun gemak voelen, eigenlijk creëer je er een gezellige tuinkamer van. Zorg voor voldoende natuurlijke verlichting, frisse lucht en een goede geluidsisolatie om een kalme en inspirerende omgeving te creëren. Met een geïsoleerd en prefab gebouwd tuinkantoor lukt dat zeker!

Kortom, een coaching praktijk aan huis in een vrijstaand tuinkantoor biedt tal van voordelen. Het biedt privacy, rust en flexibiliteit, terwijl het ook kostenbesparend kan zijn en de efficiëntie kan verbeteren. Als je overweegt om een tuinkantoor te bouwen voor jouw coaching praktijk, zorg er dan voor dat je de nodige stappen neemt om ervoor te zorgen dat de ruimte professioneel en comfortabel is voor jouw cliënten.

Ontdek de zakelijke voordelen van een tuinkantoor of bekijk de mogelijkheden wat betreft een tuinkantoor leasen. Neem contact met ons op als je vragen hebt, wij staan graag voor je klaar. Ook kan je je droomruimte al zelf samenstellen met onze 3D configurator.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt