Home / Projecten / Tuinkantoor in Lelystad met 2 werkplekken

De aanvraag voor een tuinkantoor in Lelystad van deze klant luidt als volgt: “We zijn op zoek naar een tuinkantoor waar 2 personen in kunnen werken in afzonderlijke ruimtes. Er moet een scheidingswand tussen de kantoren zitten die ook geluidsdicht is. Met het oog op de toekomst moet deze ook relatief makkelijk te verwijderen zijn.” Een uitdaging die we graag met beide handen aanpakken en realiseren!

1 pod, 2 kantoren

Niet eerder hebben we deze aanvraag gehad. Wel waren wij direct enthousiast om dit uit te voeren. Door een grote pod van 5 bij 3,4 meter te maken konden we voor de klant twee ruime tuinkantoren realiseren. De keuze voor 1 grote pod in plaats van twee kleine heeft verschillende voordelen. Er is maar 1 fundering en 1 elektra aansluiting nodig. Het feit dat er 1 fundering nodig is, heeft direct weer financiële voordelen, dit is namelijk een stuk voordeliger.

De wand die de ruimtes scheidt is ook nog eens goed geïsoleerd zodat de werkende personen geen geluidsoverlast hebben van elkaar. Ook kunnen deze personen een eigen comfortabele werk klimaat instellen met het Climate Control Systeem. Wij werken met 12 cm dik glasisolatie. Dit wordt tevens gebruikt bij reguliere woningen.

Om nog meer binnenruimte te realiseren in dit tuinkantoor in Lelystad is het voorportaal ingekort. Allebei de binnenruimtes zijn nu nog ruim 6m2. Deze thuiswerkplek is groot genoeg voor een fijn bureau, bureaustoel en kastruimte.

tuinkantoor in lelystad

Afwisselende houten gevelbekleding rondom

Om weer aan te geven dat wij tuinkantoren op maat realiseren, hebben we voor deze klant ook iets bijzonders gedaan. De gevelbekleding is niet namelijk standaard zoals je van ons gewend bent. De latten hebben een afwisseling in de breedte. Om precies te zijn worden de latten afgewisseld met 3 verschillende breedtes. Dit zorgt voor een speels en uniek effect. Wist je dat je uit meer verschillende soorten houten gevelbekleding kan kiezen. Hieronder een duidelijk voorbeeld van de verschillende opties die wij aanbieden. Geïnteresseerd in een soortgelijk tuinkantoor in Lelystad? Vraag het eens na bij onze adviseurs.

gevelbekleding tuinkantoor in lelystad
Gevelbekleding

Tuinkantoor met overkapping

Later heeft deze klant een overkapping laten maken met hetzelfde hout. Wij leveren vaker de gevelbekleding aan een klant met een pod. Helaas maken wij zelf geen overkappingen. Echter, zoals bij dit voorbeeld, kan je een lokale timmerman vragen of dit gerealiseerd kan worden. Het ziet er naar onze mening prachtig uit en het is een echte aanvulling aan de bestaande pod.

Zien jullie ook de toffe indeling van de twee losse kantoorruimtes? Zo zie je maar weer dat groot niet altijd beter is. 2 kleine kantoorruimtes in 1 grote unit is super praktisch en efficient!

tuinkantoor met overkapping

Comfortabel werken voor iedereen

Doordat er twee ruimtes zijn gecreëerd, zijn een aantal onderdelen ook dubbel nodig. Voor dit tuinkantoor in Lelystad is er gekozen om beide ruimtes afzonderlijk te kunnen betreden met een enkele schuifpui, beide ruimtes hebben een Climate Control Systeem en beide ruimtes hebben een internetpoort.

Nu er twee Climate Control Systemen zijn, zijn er ook twee buiten units voor dit systeem. Dat wil zeggen dat er een redelijk grote ombouw (+/- 2 meter) aan de buitenkant. De klant had hier direct een creatieve oplossing voor. Het idee van de klant was om deze ombouw dan zo te bouwen dat het ook functioneel kan worden gebruikt. De klant gaat deze ombouw namelijk gebruiken om planten op te zetten. Dit ziet er gezellig uit en op deze manier integreer je de pod ook met de natuur in de tuin. Zoals je kan horen, zijn het creatieve eigenaren van het tuinkantoor in Lelystad.

tuinkantoor in lelystad

Ben je ook op zoek naar een tuinkantoor of tuinkamer op maat? Vraag dan direct een offerte aan! Of gebruik onze 3D Configurator. Bekijk onze brochure of social media kanalen voor meer inspiratie. We delen hier opgeleverde projecten maar delen ook een kijkje in de OPUS – home office pod keuken. Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok en Pinterest. Of neem contact met ons op om direct meer informatie te verkrijgen.

Beoordeeld met een 9,8 op Google

Onze modellen in het echt