Home / Blog / Een losstaand bijgebouw: een goede investering in je woning?

Hoewel de rust op de woningmarkt redelijk is wedergekeerd, blijft er nog steeds een groot tekort aan woningruimte voor veel mensen. Met onze OPUS pods bieden we klanten die ‘vast’ zitten in de woningmarkt een oplossing om, zonder ingrijpend te verbouwen, extra woon/werkruimte aan hun woning toe voegen. In dit artikel delen we ervaringen van onze klanten en makelaars over waarom de investering in een luxe losstaand bijgebouw een goede investering is voor de waarde van je woning.

Wekelijks spreken we tientallen klanten over hun droom een OPUS pod in hun tuin te plaatsen. In de vragen, verzoeken en verhalen van onze klanten zien we een aantal duidelijke trends:

  1. Klanten verhuizen naar een woning met een ruimere tuin, waarin ruimte is voor een luxe, jaarrond te gebruiken, bijgebouw zoals een OPUS pod.
  2. Klanten die binnenshuis ruimte tekort komen, maar niet willen verhuizen i.v.m. de lastige woningmarkt, kiezen voor een losstaand bijgebouw.
  3. Klanten die een baan hebben waarbij thuiswerken de norm is geworden gaan wat verder van werk wonen, waar de ruimte is om remote te werken in een tuinkantoor van OPUS pod.

In een wereld waar (woon)ruimte steeds schaarser wordt, bieden wij in alle 3 de situaties een elegante en praktische oplossing met onze prefab buitenverblijven. Onze innovatieve tuinkantoren en tuinkamers zijn niet alleen een directe toevoeging van vierkante meters aan de (nieuwe) woning, maar verhogen ook de materiële en immateriële waarde van je eigendom. Lees er meer over in dit blog.

Een hogere woningwaarde met een multifunctionele tuinkamer

Een prefab buitenverblijf van Opus Pod biedt direct meer leefruimte. Dit kan worden gebruikt als een extra slaapkamer, tuinkantoor, tuinatelier, of zelfs als homegym. Deze multifunctionele ruimtes voegen niet alleen waarde toe door de extra vierkante meters maar verbeteren ook de bruikbaarheid van uw gehele woning. De flexibiliteit van deze ruimtes, gecombineerd met de hoogwaardige constructie, zorgt voor een directe waardevermeerdering van uw huis.

Daarnaast geeft een OPUS pod je tuin direct een upgrade, het maakt het totaalplaatje compleet en tevens dwingt het je ook tot nadenken om ook je vierkante meters in de tuin optimaal te benutten. We zien bij onze klanten vaak dat de tuin een ondergeschoven kindje is, waar na plaatsing van het luxe tuinkantoor pas echt goed gebruik van wordt gemaakt. Wij geloven dat het zonde is om in de huidige woningmarkt de tuin niet voor het volle potentieel te benutten en we helpen onze klanten graag het maximale uit hun tuinmeters te halen.

Omdat we de pods o.a. volledig geisoleerd zijn, adviseren erkende makelaars om tussen de 50% en 75% (afhankelijk van de opgenomen opties) van de reguliere vierkante meter prijs aan te houden bij de waardebepaling van het nieuwe losstaande bijgebouw. In Amsterdam, waar je gemiddeld €8000 euro betaalt per m2, zou je met een tuinkantoor met 7m2 binnenruimte al tussen de 30.000 en de 40.000 euro aan de waardebepaling van woning toe kunnen voegen. Een investering die dus zeker loont en daarom financieren ook steeds meer van onze klanten de multifunctionele tuinkamer in een hypotheek, lees hier meer over in dit blog.

Immateriële Waarde: Comfort, Esthetiek en Privacy

Naast de tastbare en financiele voordelen, brengt een Opus Pod buitenverblijf ook significante immateriële waarde. Het biedt een rustige, afgezonderde plek in uw tuin die kan dienen als een toevluchtsoord voor werk, hobby’s of ontspanning. Deze afzondering creëert een balans tussen werk en privéleven, essentieel in het huidige snelle leven. De esthetische waarde van de elegant ontworpen tuinkamers verhoogt ook de algehele uitstraling van uw woning, waardoor uw tuin een naadloze overgang krijgt met deze stijlvolle toevoeging.

De onderscheidende factor voor een losstaand bijgebouw t.o.v. bijvoorbeeld een vaste aanbouw aan je woning is natuurlijk het feit dat een los bijgebouw een bepaalde mate van privacy kan bieden die je op geen enkele andere manier kunt realisern. Of je nu vrienden of familie een overnachtingsplek wilt aanbieden, je kinderen een vrijplaats wil bieden om zich terug te trekken of (overdag) zelf lekker en rustig wilt thuiswerken; in al deze gevallen is privacy van ongekend belang en daarin biedt een OPUS pod een ongekend comfort.

Klantbeoordelingen en ervaringen van onze klanten

De positieve ervaringen van bestaande klanten benadrukken de multifunctionaliteit en de kwaliteit van de Opus Pod buitenverblijven. Klanten prijzen de verbetering van hun levenskwaliteit, de verhoogde waarde van hun eigendom, en de veelzijdigheid van het gebruik van hun buitenverblijf. Deze getuigenissen bevestigen dat een investering in een Opus Pod buitenverblijf een verstandige keuze is voor nu én de toekomst. Lees hieronder wat van de ervaringen of lees al onze klantervaringen via deze pagina.

“On the day of delivery, everything went smoothly and our Pod is up and running. Its our ZEN space. We think it is a great investment and will hopefully serve the family well in the years to come. Will strongly recommend the Opus team and their range of offerings “ – Ajeeth uit Amstelveen

“Wij hebben met verschillende bouwers van prefab tuinkantoren gesproken. Onze keuze werd uiteindelijk Opus vanwege de mooie uitstraling van de Pods, de uitgebreide mogelijkheden voor extra opties en aanpassingen, het ontzettend goede contact, en de goede concurrerende prijs. Van eerste contact tot plaatsing is alles heel soepel verlopen. Wij zijn heel blij met ons kantoor!” – Marjoleine uit Woerden

Conclusie: een risicoloze en vooral toekomstbestendige investering!

Een prefab buitenverblijf van Opus Pod is een investering die zowel de materiële van het huis verhoogt als direct het welzijn en woongeluk. Wij bouwen multifunctionele, flexibele en uiterst functionele ruimtes op maat die dienen als een esthetische en welzijnsbevorderende aanvulling op de woning. De feedback van tevreden klanten onderstreept de waarde en kwaliteit die wij leveren, waardoor de keuze voor een Opus Pod buitenverblijf een risicoloze, slimme en toekomstbestendige investering is. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken of stel zelf je losstaand bijgebouw samen in onze 3D configurator.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt