Home / Projecten / Tuinkantoor met overstek in Amsterdam

We delen graag weer een uniek project wat in 2023 door ons is opgeleverd. Dit unieke project laat zien hoe multifunctioneel en stijlvol een tuinkantoor kan zijn. We hebben dit tuikantoor in Amsterdam voor het eerst met een overstek gebouwd, met daarin de slimme buitenverlichting verwerkt. De klant gebruikt deze ruimte niet alleen voor thuiswerken, maar ook als muziekstudio met een complete DJ-opstelling. Dit tuinkantoor is een perfecte aanvulling op elke moderne woning, waar werk en hobby samenkomen in een inspirerende en serene omgeving.

Luxe tuinkantoor met overstek

De uitdaging die onze klant bij ons neerlegde was om binnen de maximale aantal meters die hij vergunningsvrij mocht bijbouwen tóch de, zo kenmerkende, verdiepte entree te realiseren zonder dat dit van zijn vierkante meters af zou gaan. Al snel kwamen we bij de oplossing om een overstek te realiseren, die wel de moderne uitstraling en estethiek tot gevolg heeft, maar niet mee telt bij de vergunningsvrij bij te bouwen vierkante meters. Wel de lusten, niet de lasten!

Elegant Design en Functionaliteit

Het tuinkantoor is ontworpen met oog voor detail en kwaliteit. De gevel is bekleed met onze standaard verticale houten latten maar dan door de helft gezaagd, dit in combinatie met het matzwarte deurbeslag zorgt voor een een luxe en moderne uitstraling. De houten bekleding past perfect in de natuurlijke omgeving van de tuin, waardoor het kantoor naadloos opgaat in de groene stadstuin. De grote glazen deuren zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht, waardoor de ruimte helder en uitnodigend is.

Binnen is de ruimte ingericht met functionaliteit en comfort in gedachten. Een ruime werkplek is gecreëerd met voldoende opbergruimte voor kantoorbenodigdheden. Daarnaast is er een aparte berging geïntegreerd, wat extra opslagmogelijkheden biedt zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de ruimte. Deze berging is ook voorzien van een omvormer voor de zonnepanelen die op het dak liggen, maar is daarnaaast ideaal voor het opbergen van tuinapparatuur, fietsen of andere persoonlijke items.

Opus pod met overstek Amsterdam
Opus pod met overstek Amsterdam

Muziekstudio

Een van de grootste voordelen van dit tuinkantoor is de inspirerende werkomgeving. Omringd door de rustgevende natuur, kunnen bewoners zich volledig concentreren op hun werk of creatieve projecten. De klant heeft ervoor gekozen om de ruimte tevens te gebruiken als muziekstudio, compleet met een DJ-opstelling. Dit benadrukt de veelzijdigheid van onze pods; het kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke behoeften en interesses van de gebruiker.

De akoestiek in de ruimte is optimaal, dankzij de hoogwaardige bouwmaterialen en de zorgvuldige plaatsing van geluiddempende en akoestische wandpanelen. Dit maakt het tuinkantoor ideaal voor muziekopnames, oefenen met instrumenten of simpelweg genieten van muziek in een rustige omgeving, midden in onze drukke hoofdstad.

Inspiratie voor je eigen tuinkantoor

Dit project toont aan hoe een tuinkantoor een waardevolle aanvulling kan zijn op je woning. Of je nu een plek nodig hebt om thuis te werken, een ruimte zoekt voor creatieve bezigheden, of een rustige plek wilt om te ontspannen, onze tuinkantoren bieden de perfecte oplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen volledig worden aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften. Heb je een wens of verzoek wat je nog niet voorbij hebt zien komen in ons portfolio of social media? Bespreek met het ons, we gaan de uitdaging graag aan.

Bij Opus Pod geloven we in maatwerk en kwaliteit. Elk project wordt met zorg en precisie uitgevoerd, zodat je kunt genieten van een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een lust voor het oog.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of start zelf met ontwerpen in onze 3D configurator.

Beoordeeld met een 9,8 op Google

Onze modellen in het echt