Home / Blog / Zo ziet het tuinkantoor transport er uit!

Het is zo ver! De eerste plaatsing van een tuinkantoor is realiteit. We zijn voor de eerste keer de weg op gegaan met een van onze tuinkantoren. Direct een uitdaging omdat de plaatsing in hartje Amsterdam was. Lees verder hoe dat is gegaan!

Na maanden van voorbereiding was het op 26 maart zo ver: de eerste levering van de OPUS – home office pod. In dit blog delen we wat foto’s en impressies zodat je een goed beeld hebt van hoe we binnen 1 werkdag zo’n prachtig tuinkantoor in je tuin installeren.

Transport van een tuinkantoor

Afhankelijk van de grootte van de pod, de ligging van de tuin en de omgeving en wegen rondom het huis maken wij samen met onze transportpartner Van Grinsven uit Schaijk een transportplan. Een dergelijk transportplan voor een tuinkantoor, gastenverblijf in de tuin of praktijkruimte aan huis bevat grofweg 2 elementen:

1. Het vervoer van de pod van onze productiehal naar de beoogde locatie.
2. Het hijsen van de pod vanaf de vrachtwagen in de tuin.

Wanneer jouw tuinkantoor langs een openbare weg staat met enkel een schutting er naast dan kan soms een vrachtwagen met daarop een kraan al voldoende zijn om de home office pod vlekkeloos te plaatsen. In het geval dat de pod over een huis of bomen getakeld dient te worden hebben we al snel een torenkraan nodig.

OPUS pod - transport
Het transport van OPUS – home office pods

Plaatsing tuinkantoor in Amsterdam

Voor onze eerste levering mocht een 44 meters torenkraan direct van stal gehaald worden. Binnen het half uur werd de OPUS pod van de vrachtwagen in deze tuin in Amsterdam-Oost gehesen. Afhankelijk van het gewicht en dus het formaat van de pod kunnen we tot wel 60 meter overbruggen.

Maatwerk met OPUS pod

Een tuin is natuurlijk meer dan enkel een ruimte om een tuinkantoor in te plaatsen. Sterker nog: een tuin is vooral om in te genieten, af en toe in te zonnen en wellicht een plek voor kinderen om in te spelen. Daarnaast hebben veel Nederlanders ook een berging in hun tuin. Voor deze klant hebben wij van een bestaande berging de deur verplaatst en zowel de deur als de buitengevel voorzien van dezelfde gevelbekleding als de OPUS pod. Op deze manier is het één prachtig geheel, het oog wil immers ook wat. Toch?

Unieke design elementen OPUS pod

Nu de eerste OPUS pod geleverd is kunnen we ook direct onze luxe afwerking en unieke design elementen beter uitlichten. Wat te denken van onze stijlvolle zwarte spots. De spots aan de buitenzijde werken op een schemerschakelaar, waardoor ze in het donker automatisch aanschieten en zo in de avond voor een ongekende sfeer in de tuin zorgen. Bekijk hier het ontwerp van de OPUS pod.

Wij wensen de nieuwe en tevens eerste eigenaren van een OPUS pod enorm veel werkplezier in dit tuinkantoor. Goed werk start immers met een fijne werkplek.

Ook interesse in het plaatsen van een tuinkantoor in de tuin en ben je benieuwd naar de mogelijkheden Vraag een brochure aan of neem contact met ons op.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt