Home / Blog / Mijlpaal: 200e pod geplaatst!

Iets meer dan 3 jaar na het plaatsen van de eerste OPUS – home office pod hebben wij afgelopen maand (Mei’24) onze 200e pod geplaatst. Een mijlpaal waar we met ons gehele team uitgebreid bij stil hebben gestaan. In dit artikel kijken we terug op de afgelopen jaren, delen we wat leuke feitjes over de 200 pods én kijken we vooruit.

De terugblik

Toen we begin januari 2021 startten met de bouw van de eerste OPUS pod zaten wij middenin de COVID pandemie. Het thuiswerken had een enorme boost gekregen en links en rechts begonnen de eerste initiatieven om het thuiswerken te verbeteren te ontstaan. Met onze tuinkantoren hebben we daarmee ook echt kunnen pioneren in de markt. Een aantal highlights van de afgelopen 3 jaar:

 • Telkens net een beetje groter bouwen: zo is het initiele ontwerp van 2,5 x 3,5 nu opgerekt naar een ontwerp van 8 x 3,9 van bijna 32m2, onlangs voor het eerst geleverd in Bilthoven.
 • De eerste pod met toilet, keuken en/of badkamer. Het toevoegen van sanitair aan onze prefab oplossing vergde wat aanpassingen aan onze operatie en aan de voorbereidingen in de tuin bij onze klanten, maar zorgt ook voor veel meer toepassingen van onze pods: van Tiny House tot Praktijkruimte aan huis.
 • De eerste pods naar België en Duitsland. Altijd leuk om onze zuid- en oosterburen enthousiast te zien over ons product en bedrijf.
 • Natuurlijk de uitbreiding van ons team. We werken op kantoor en in de productiehal nu met zo’n 10 mensen full-time aan de OPUS pods en hebben een prachtig aanvullend team van onderaannemers en specialisten die we inhuren. Van werkvoorbereider tot technisch tekenaar en van servicemonteur tot projectbegeleider, we hebben alles in huis om het beste prefab tuinhuis van Nederland te leveren (met bijbehorende service)

Zoals je ziet hebben wij ons productaanbod stapje voor stapje uitgebreid. Dit doen we om de kwaliteit te waarborgen maar ook omdat het in onze filosofie past om prefab oplossingen te bieden die jou helpen het maximale plezier uit je tuin te halen.

Wat cijfers op een rijtje

We plaatsten eind mei 2024 dus de 200e pod in Amsterdam. Een mooi moment om wat leuke cijfers en feites op en rij te zetten, wist jij dat…

 • De pod die we onlangs in Oostende hebben geplaatst het verst heeft moeten reizen: 238 km vanaf onze productiehal in Nistelrode.
 • De kleinste pod die we gebouwd hebbens 3 x 2m is en de grootste 8 x 3,9m
 • Het meest omvangrijkste project dat we gemaakt hebben €90.000 euro kostte en het ‘goedkoopste’ project €19.000 euro.
 • We tot nu toe nog alle pods hebben kunnen plaatsen, allemaal binnen 1 werkdag. Dit kloppen we uiteraard even af.
 • We al 41 unieke reviews ontvangen hebben op Trustpilot en Google, waarvan maarliefst 40 maal 5 sterren en 1 maal 4 sterren. Onze reviews bekijken? Klik hier
 • Een groot deel van onze pods in Amsterdam staat.
 • Na Noord-Holland de meeste pods in Zuid-Holland en Gelderland staan.
 • De meeste podsprimair gebruikt worden als tuinkantoor, maar we zien over het algemeen dat onze pods multifunctieel als tuinkamer ingezet worden. Daarnaast groeien de toepassingen gastenverblijf en praktijkruimte ook in populariteit.

Een blik op de toekomst

We kijken er naar uit om met ons team van gepassioneerde vakmensen in de komende jaren nog vele tuinkantoren, kamers, gastenverblijven en alles daaromheen te mogen bouwen. Met onze eigen productiefaciliteit zullen we altijd op zoek gaan naar nieuwe ontwikkelingen en toevoegingen aan onze prefab oplossingen.

In de nabije toekomst zullen wij tevens onze eerste pods aan elkaar gaan schakelen, waarmee we nog ruimere buitenverblijven kunnen gaan realiseren. Deze zijn dan wellicht zelfs te gebruiken als Tiny House en/of Mantelzorgwoning, maar ook hier gaan we alles stap voor stap bekijken en ervaren om de kwaliteit van onze huisjes te waarborgen. Klanttevredenheid is immers ons enige bestaansrecht om over een aantal jaar ook Opus Pod nummer 1000 te plaatsen en in de tussentijd onze bestaande klanten te voorzien van onze service en garantie.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt